Ad 's-Gravesande

voorzitter

Adriaan (Ad) ’s-Gravesande studeerde hoorn en piano aan het conservatorium van Aachen (BRD) en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte voor een aantal publieke omroepen, onder meer vanaf 1970 voor VPRO-televisie. Van 1984 tot 1991 was hij directeur-artistiek leider van het Holland Festival. Hij was directeur van de Nederlandse Film en Televisie Academie en lid van het managementteam van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Van 1999 tot 2005 was hij Mediadirecteur van de AVRO. Vervolgens was hij werkzaam als interim-manager en fuseerde hij onder meer auteursrechtorganisaties en muziekensembles als Asko en Schönberg tot Asko|Schönberg. Vanaf 2009 was ‘s-Gravesande intendant/bestuurder van de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500 ter herdenking van de 500e sterfdag van de schilder in 2016.
Bestuurlijk was hij onder meer actief als lid van de adviesraden van het Fonds voor de Nederlandse Film en het Instituut voor Beeld en Geluid en als bestuursvoorzitter van stichtingen als Nieuw Ensemble, November Music, Kunsten ’92 en C, omroep voor kunst en cultuur.
’s-Gravesande was lid van de Raad van toezicht van Concert- en congresgebouw De Doelen, is bestuurslid van het Liszt Concours, vice-voorzitter van philharmonie zuidnederland, voorzitter van het Orlando Festival en de kunstbeurs PAN Amsterdam.

Is voorzitter van de adviescommissie van de Nederlandse Muziekprijs.