Heleen Hameete

Heleen studeerde kunstgeschiedenis en theaterwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zij is begonnen als publiciteitsmedewerkster bij het RO Theater. In 1993 werd zij zakelijk leider bij Theatergroep Bonheur. Vanaf dat moment heeft zij vele jaren in die functie gewerkt bij verschillende Rotterdamse gezelschappen zoals dansgroep Lieber Gorilla, Theatergroep Hotel Modern en het Rotterdams Wijktheater.
Bij Hotel Modern heeft zij de start en de snelle ontwikkeling van het gezelschap op het internationale speelveld zakelijk vorm gegeven. Bij het Rotterdams Wijktheater heeft zij tientallen producties, variërend van huiskamervoorstellingen tot grootschalige locatieproducties, financieel begeleid, evenals het International Community Arts Festival dat sinds 2001 driejaarlijks plaatsvindt. Hier heeft zij veel kennis en ervaring opgedaan van community art, cultuurparticipatie en wijkgericht werken.
In 2010 werd Heleen algemeen directeur van het Rotterdams Wijktheater. Eind 2018 verliet ze Rotterdam om zakelijk leider te worden van PS│theater, het stadsgezelschap van Leiden.