Neel Verdoorn

Neel Verdoorn (Dansacademie Rotterdam, Codarts) startte haar carrière als danseres bij de dansgezelschappen REFLEX en DJAZZEX.

Ze heeft bij verschillende gezelschappen en productiehuizen choreografieën gecreëerd en lesgegeven, o.a. bij DJAZZEX, Dansgroep Krisztina de Chatel, Aterballetto (Italië), Budapest Tanszinhaz, het Scapino Ballet, Ballet Pecs, Korzo Producties, Holland Dance Festival en het Internationaal Danstheater. Haar voorstelling Crazy Blues, die ze in 2015 maakte voor het Internationaal Danstheater, werd onderscheiden met de Danspublieksprijs.

Naast choreograaf is Neel Verdoorn een veelgevraagde gastdocente bij verschillende dansgroepen, studio’s en dansacademies in binnen- en buitenland. Ze is o.a. choreograaf/docent en repetitor bij de Codarts bachelor Dance en de vooropleiding. Ook creëerde ze choreografieën voor de ZHDK Zuricher Hochschule (bachelor Dance) en andere academies, waaronder Fontys, ArtEZ en Eifmann Dance Academy.

In 2021 richtte zij de Stichting Neel Verdoorn Dance Projects op, een initiatief voor kleine locatievoorstellingen waaruit de dans/muziekvoorstelling Ballads en de solo Zilver is voortgekomen.