Bas Veekens

Bas Veekens zette zijn eerste stappen in de muziekindustrie in 2009 in een jongerencentrum in het Brabantse dorpje Mill, waarna hij en zijn partner al snel de kans kregen om hun concept ook ‘in de stad’ uit te rollen. Dit was Nijmegen, wat uiteindelijk ook de bakermat is geweest voor zijn verdere carrière binnen de muziekindustrie. Samen met Darko Esser (toenmalig programmeur) en Joris Holter (toenmalig marketingmanager) heeft hij concepten ontwikkeld en gecoördineerd die aansloten op het profiel en de publieksvraag van de stad in combinatie met de (muzikale) tijdsgeest van dat moment.

Met verschillende evenementen in Doornroosje als springplank, is hij daaropvolgend concepten gaan ontwikkelen voor andere poppodia en festivals. Kort na het afronden van zijn master kreeg hij een vaste aanstelling als programmeur bij Poppodium 013. Later heeft hij zich verder mogen ontwikkelen binnen enkele projecten waarin jongeren en jongerencultuur centraal stonden; als programmeur van WOO HAH!, mentor voor Music Hub Brabant en het ontwikkelen van het festival ‘Wij Zijn 13’.

In oktober 2022 heeft Bas de stap gemaakt naar Kultlab in Amersfoort. Als hoofd programma moet hij voor ieder concept bepalen vanuit welke positie het programma wordt samengesteld, voor welke doelgroepen ze dit doen en hoe de binding met de directe omgeving bevorderd kan worden.