Besluiten meerjarige subsidies 2025-2028

De meerjarige festivalsubsidie 2025 -2028 is bedoeld om festivalorganisaties te ondersteunen bij de presentatie en ontwikkeling van actuele en onderscheidende podiumkunst gespreid over Nederland, de aansluiting daarvan bij een breed publiek en is verdeeld in landsdelen. Lees per landsdeel de besluiten en de adviezen. In de ‘Toelichting op de besluiten’ is meer informatie te vinden over het subsidieproces, de werkwijze van de commissies en een overzicht van de uitkomsten. Heb je een vraag? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

downloadToelichting: besluiten meerjarige festivalsubsidies 2025-2028 (.pdf)

MEERJARIGE FESTIVALSUBSIDIES 2025-2028

Utrecht en Flevoland
De getoonde bedragen betreffen het totale subsidiebedrag bestaande uit de programmeringsbijdrage en/of organisatiebijdrage.
Festival festivallocatie
Aangevraagd per editie
Geadviseerd per editie
Toegekend per editie

2turvenhoog festivalALMERE EN HAARLEM

199.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

199.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

Festival Via MusicaALMERE, LELYSTAD EN ANDERE GEMEENTEN

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

397.000,-
397.000,-
397.000,-

Aangevraagd per editie

397.000,-

Geadviseerd per editie

397.000,-

Toegekend per editie

397.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
49.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

32.000,-
32.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

0,-

KlaterklankenBUNNIK EN ANDERE GEMEENTEN

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

430.000,-
430.000,-
430.000,-

Aangevraagd per editie

430.000,-

Geadviseerd per editie

430.000,-

Toegekend per editie

430.000,-

Artistieke positie
De commissie beoordeelt de artistieke positie van Le Guess Who? als zeer goed.

Le Guess Who? is een vierdaags internationaal muziekfestival in Utrecht. Het festival presenteert jaarlijks in november concerten en satellietprogramma’s in TivoliVredenburg en op verschillende andere locaties en podia in Utrecht. Kenmerkend aan het festival is dat het inzet op internationaal avontuurlijk en vernieuwend muziekaanbod. Le Guess Who? ontvangt in de periode 2021-2024 een meerjarige festivalsubsidie, inclusief organisatiebijdrage, van het Fonds Podiumkunsten.

De commissie vindt dat Le Guess Who? een overtuigende artistieke visie voor het festival beschrijft. Zij constateert dat het festival de missie heeft aangescherpt en het publiek in de komende periode op nieuwe gedachten wil brengen door middel van muziek, en gemeenschappen wereldwijd met elkaar wil verbinden door de kracht van geluid. De commissie is positief over de insteek om avontuurlijke geluiden van artiesten en kunstenaars vanuit de hele wereld te presenteren die niet of nauwelijks op andere plekken te horen zijn, maar wel een verrijkende invloed hebben. Volgens haar neemt het festival met de toonaangevende programmering een unieke artistieke plaats in op regionaal, nationaal en internationaal vlak. De commissie vindt het positief dat op artistiek vlak een aantal heldere ambities is uitgewerkt en gemotiveerd om de positie verder te verstevigen en uit te bouwen. Zo heeft zij waardering voor de keuze om de programmering te verdiepen, het on- en offlineplatform COSMOS door te ontwikkelen, en de verbinding tussen het hoofdprogramma, het U?-programma en de stad Utrecht verder te verstevigen.

De commissie is van mening dat het festival de artistieke visie overtuigend vertaalt naar de programmering. De aanvrager benoemt heldere uitgangspunten voor de programmering met ruime aandacht voor ondervertegenwoordigd aanbod en diversiteit in genres en in culturele achtergronden. Eveneens licht het festival volgens de commissie overtuigend toe hoe gastcuratoren in de komende periode blijven bijdragen aan het programmeringsprofiel. Waardering is er voor de wijze waarop het festival bijdraagt aan diversiteit en inclusie van het Nederlandse podiumkunstenlandschap. De ambities voor een diverse en inclusieve programmering sluiten volgens haar naadloos aan op de artistieke visie en missie, waarbinnen diversiteit en inclusie leidende thema’s zijn. Hoewel concrete namen van beoogde artiesten en gastcuratoren nog gedeeltelijk ontbreken, vindt de commissie dat de aanvrager aannemelijk maakt dat de gastcuratoren ook de komende periode voor heldere (thematische) samenhang in het programma zullen zorgen. Zij vindt het in dat kader positief dat de aanvrager uitgebreid reflecteert op eerdere inspanningen op dit vlak. In de eerder gemaakte programmakeuzes herkent de commissie een hoge kwaliteit met klinkende namen die goed passen binnen de verscheidenheid aan genres die op het festival worden gepresenteerd.

De commissie vindt het positief dat het festival kan putten uit samenwerkingen met festivals uit binnen- en buitenland, zoals binnen The Independent Movement for Electronic Scenes met Sónar Festival, Elevate Festival en Insomnia Festival. De samenwerkingen zijn volgens haar van meerwaarde voor de programmering en voor het vormen van nieuwe creaties, door middel van residenties. Hiermee dragen de samenwerkingen volgens de commissie bij aan de artistieke positie van Le Guess Who?.
Publieksfunctie
De commissie beoordeelt de publieksfunctie als zeer goed.

De commissie vindt dat Le Guess Who? in de aanvraag helder beschrijft op welk publiek het festival zich de komende periode richt. Zij constateert dat het festival effectief informatie verzamelt en verwerkt over het huidige publiek en duidelijke ambities formuleert ten aanzien van het toekomstige publiek. Het festival trekt jaarlijks voornamelijk terugkerend publiek en verkoopt consequent uit, wat resulteert in een vraag die de capaciteit overstijgt. In dat licht vindt de commissie het sterk dat de focus van de publieksontwikkeling van Le Guess Who? in de komende periode vooral ligt op verdieping en verbreding, eerder dan op publieksgroei. Zij vindt het positief dat Le Guess Who? de noodzaak erkent om op andere manieren aan publieksontwikkeling te werken om de toekomst van het festival te waarborgen. De commissie is positief over de beschrijving van de vier hoofddoelgroepen, die momenteel al goed worden bereikt. De ambitie om de diversiteit aan culturele achtergronden te vergroten en (nog) meer in lijn te brengen met de samenstelling van de stad Utrecht, kan rekenen op waardering van de commissie. Deze ambities is volgens haar zichtbaar in de beoogde vernieuwing van het publiek, met name onder jongere generaties, en naar het verbeteren van de genderbalans en het vergroten van de toegankelijkheid. De commissie vindt de ambities en de uitwerking daarvan goed en geloofwaardig en ziet dat ondersteund door specifieke acties als de inzet van een community manager, het aanbieden van een mobility pass en de samenwerking met een organisatie als Welkom Toegankelijkheid & Evenementen.

De commissie constateert dat Le Guess Who? zijn publieksvisie naadloos integreert met de artistieke positie. Artistiek gezien beoogt het festival het programma inhoudelijk te verbreden en verdiepen. Dit sluit volgens de commissie goed aan bij de wens om ook wat betreft de publieksontwikkeling te verbreden en verdiepen. De aanvrager beschrijft overtuigend hoe het versterken van de wisselwerking tussen artiest en publiek hieraan bijdraagt. Het huidige publiek van Le Guess Who? staat open voor nieuwe muziek, en de commissie vindt dat dit goed wordt weerspiegeld in de festivalsfeer. Hierin worden bezoekers aangemoedigd om verschillende concerten en podia in de stad te ontdekken. Dit geldt volgens de commissie niet alleen voor kenners en liefhebbers, maar ook voor het meer algemene, minder ervaren publiek. Met het toegankelijkere U?-programma wordt in de komende periode nieuw publiek van Utrechters en (inter)nationale bezoekers bereikt. Dit biedt het publiek de mogelijkheid om door te groeien van het toegankelijke naar het wat minder toegankelijke aanbod, in lijn met de geambieerde verbreding en verdieping van Le Guess Who?. De plannen om de toegankelijkheid voor mensen met verschillende fysieke en mentale beperkingen te vergroten, getuigen volgens de commissie bovendien van een diepgeworteld streven naar inclusie. De commissie vindt het positief dat het festival daar in de afgelopen periode al concrete stappen in heeft gezet, onder andere met de eerdergenoemde mobility pass en het inrichten van prikkelarme ruimtes.

De commissie is positief over de voorgestelde strategieën voor publiekswerving. Naast de inzet van geijkte marketingmiddelen en een ervaren eigen marketingteam, vindt zij het werken met een community manager en ambassadeurs, een aangepast prijsbeleid en een focus op contentontwikkeling, veelbelovend voor de beoogde publieksverbreding en -verdieping. De commissie erkent ook de waarde van het netwerk van partnerpodia als TivoliVredenburg, De Helling en EKKO, en van relevante (media)partners in binnen- en buitenland. Het voorgaande is volgens haar vertrouwenwekkend voor de verdere diversificatie van de publiekssamenstelling in toekomstige edities van het festival.
Inbedding
De commissie beoordeelt de inbedding als goed.

De commissie ziet in het plan duidelijk terug dat Le Guess Who? zich stevig heeft geworteld in de Utrechtse culturele infrastructuur. Het festival kan spreken van een groot aantal cultureel gedreven samenwerkingsverbanden, onder andere met enkele tientallen presentatieplekken en partners, van intieme clubs tot historische kerken en grote popzalen. De samenwerkingen zijn volgens de commissie helder gemotiveerd en zij is van mening dat het festival daarmee een verbindende culturele factor is in Utrecht.

De commissie mist in het plan een strategie voor samenwerkingsverbanden op het gebied van educatie. Uit het plan blijkt dat structurele samenwerkingsverbanden met het lokale middelbaar onderwijs worden teruggeschroefd en dat het festival meer inzet op participatie. Er wordt in het plan weliswaar gesproken over een project met HKU-studenten, maar dit zit nog in de opstartende fase en is op dit moment niet van meerwaarde voor de inbedding op dit gebied. De commissie waardeert de transparante houding van het festival wat betreft het stopzetten van educatieve samenwerkingen. Zij is echter van mening dat de ambitie om het hoofdprogramma, het U?-programma en de stad sterker met elkaar te verbinden juist vraagt om stevigere samenwerkingen met lokale onderwijsinstellingen.

De commissie is positief over de maatschappelijk gedreven samenwerkingen van Le Guess Who?. De (sociaal)maatschappelijke impact zit naar eigen zeggen verweven in het DNA van het festival en de impact staat centraal als één van de doelstellingen voor de komende periode. De commissie ziet deze aandacht terug in samenwerkingen met bijvoorbeeld Sexmatters, Possibilize en Superkracht. De maatschappelijk gedreven samenwerkingsverbanden zijn volgens de commissie verder zichtbaar in toepassing van de U-pas, Buddy to Buddy Utrecht en tal van andere partnerschappen die over het algemeen goed gemotiveerd worden.

Ten aanzien van de financiële relaties in de omgeving is de commissie positief over de bijdrage van de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht. Zij constateert dat Le Guess Who? op structurele basis ondersteund wordt door beide overheden. Daarnaast zijn er samenwerkingen met lokale ondernemers die betrokken worden bij merchandise en catering. Op basis van de in het plan beschreven strategieën om de inkomsten verder te diversifiëren met een lokale bijdrage van het supportersprogramma, het opzetten van crowdfunding en het samenwerken met de Utrecht Ondernemers Sociëteit is de commissie ervan overtuigd dat in de komende periode ook weer een substantieel bedrag aan lokale sponsoring zal ontvangen.
Organisatiebijdrage
De commissie draagt Le Guess Who? voor om in aanmerking te komen voor een organisatiebijdrage.

Le Guess Who? levert volgens de commissie een redelijke bijdrage aan ontwikkeling van Nederlands talent door het een podium te bieden en de (internationale) zichtbaarheid te vergroten, zowel binnen het stadsprogramma U? als in het algemene festivalprogramma. Daarnaast draagt het festival in enige mate bij aan het genre door het tonen van crossoverprojecten, maar volgens de commissie is er ruimte om verder in te zetten op artistieke coproducties of bijvoorbeeld compositieopdrachten.

Le Guess Who? is volgens de commissie in redelijke mate voorbeeldstellend in het toepassen van de gedragscodes van de culturele sector. De Code Diversiteit & Inclusie is intrinsiek onderdeel van de missie en visie van het festival, en de manier waarin het festival het programma en publiek beoogt samen te stellen. In samenhang met de codes vindt de commissie het positief dat het festival nadrukkelijk oog heeft voor ecologische duurzaamheid.

Le Guess Who? is in redelijke mate onderscheidend in de manier van presenteren. Volgens de commissie staat de merkidentiteit van het festival op gelijke voet met de kwalitatieve programmering. Het festival weet de anticipatie van het publiek op een verrassing bewust te vertalen naar ongebruikelijke manieren van presenteren. In het verleden herkende de commissie dit in de vorm van vraagtekens in het programmaboekje, in een recente editie deed het festival dit volgens haar treffend met ‘The Anonymous Project’. Ook is de commissie positief over presentaties op uiteenlopende plekken in de stad, waaronder in een aantal wijken. De commissie vindt het positief dat artiesten hun werk op verschillende momenten in verschillende settingen en samenstellingen kunnen tonen.

Le Guess Who? trekt veel publiek van buiten de eigen omgeving. Het gepresenteerde aanbod onderscheidt zich dusdanig dat het veel programmeurs en andere professionals trekt. Le Guess Who? trekt daarnaast een landelijk en internationaal publiek en weet artiesten, kunstenaars en professionals uit binnen- en buitenland te bereiken. Het festival is een smeltkroes van internationaal belang voor de podiumkunsten.
Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
199.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

199.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

September MeAMERSFOORT

49.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

397.000,-
397.000,-
397.000,-

Aangevraagd per editie

397.000,-

Geadviseerd per editie

397.000,-

Toegekend per editie

397.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.

Theaterfestival de ParadeUTRECHT EN ANDERE STEDEN

65.000,-
65.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

65.000,-

Geadviseerd per editie

65.000,-

Toegekend per editie

0,-

32.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

315.000,-
248.914,-
248.914,-

Aangevraagd per editie

315.000,-

Geadviseerd per editie

248.914,-

Toegekend per editie

248.914,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

Totaal (landsdeel Midden)per editie
2.356.000,-
1.714.914,-
1.617.914,-
Groningen, Friesland en Drenthe
De getoonde bedragen betreffen het totale subsidiebedrag bestaande uit de programmeringsbijdrage en/of organisatiebijdrage.
Festival festivallocatie
Aangevraagd per editie
Geadviseerd per editie
Toegekend per editie
49.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

Aurora FestivalGRONINGEN EN ANDERE GEMEENTEN

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

199.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

199.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-



Aanvrager heeft een positief advies ontvangen voor subsidie binnen de culturele basisinfrastructuur 2025-2028. Aanvragers kunnen voor dezelfde kernactiviteit niet tweemaal rijkssubsidie ontvangen. Daarom krijgt de aanvrager geen advies van het Fonds Podiumkunsten.
147.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

147.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

32.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

FestiValderAaSCHIPBORG EN OMSTREKEN

32.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

280.000,-
130.000,-
130.000,-

Aangevraagd per editie

280.000,-

Geadviseerd per editie

130.000,-

Toegekend per editie

130.000,-

Jazz te GastZUIDHORN

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

199.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

199.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

397.000,-
287.404,-
287.404,-

Aangevraagd per editie

397.000,-

Geadviseerd per editie

287.404,-

Toegekend per editie

287.404,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
49.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

49.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

Totaal (landsdeel Noord)per editie
1.497.000,-
692.404,-
692.404,-
Overijssel en Gelderland
De getoonde bedragen betreffen het totale subsidiebedrag bestaande uit de programmeringsbijdrage en/of organisatiebijdrage.
Festival festivallocatie
Aangevraagd per editie
Geadviseerd per editie
Toegekend per editie
215.000,-
215.000,-
215.000,-

Aangevraagd per editie

215.000,-

Geadviseerd per editie

215.000,-

Toegekend per editie

215.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
32.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

32.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

49.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

199.000,-
199.000,-
199.000,-

Aangevraagd per editie

199.000,-

Geadviseerd per editie

199.000,-

Toegekend per editie

199.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.

Piano BiënnaleARNHEM EN NIJMEGEN

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

65.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

65.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

StiftfestivalWEERSELO EN OMSTREKEN

49.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

124.000,-
49.000,-
14.000,-

Aangevraagd per editie

124.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

14.000,-

Totaal (landsdeel Oost)per editie
797.000,-
576.000,-
541.000,-
Noord-Holland en Zuid-Holland
De getoonde bedragen betreffen het totale subsidiebedrag bestaande uit de programmeringsbijdrage en/of organisatiebijdrage.
Festival festivallocatie
Aangevraagd per editie
Geadviseerd per editie
Toegekend per editie

Afrovibes FestivalAMSTERDAM EN ANDERE STEDEN

49.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

349.000,-
269.500,-
237.500,-

Aangevraagd per editie

349.000,-

Geadviseerd per editie

269.500,-

Toegekend per editie

237.500,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
109.000,-
32.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

109.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

0,-

65.000,-
49.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

65.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

0,-

BosfestAMSTELVEEN

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

CaDance *DEN HAAG

65.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

65.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-



Aanvrager heeft een positief advies ontvangen voor subsidie binnen de culturele basisinfrastructuur 2025-2028. Aanvragers kunnen voor dezelfde kernactiviteit niet tweemaal rijkssubsidie ontvangen. Daarom krijgt de aanvrager geen advies van het Fonds Podiumkunsten.
350.000,-
350.000,-
130.000,-

Aangevraagd per editie

350.000,-

Geadviseerd per editie

350.000,-

Toegekend per editie

130.000,-

32.000,-
32.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

0,-

247.000,-
247.000,-
97.000,-

Aangevraagd per editie

247.000,-

Geadviseerd per editie

247.000,-

Toegekend per editie

97.000,-

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

32.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

65.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

65.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

49.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

Flamenco Biënnale **AMSTERDAM EN ANDERE STEDEN

215.000,-
215.000,-
126.988,-

Aangevraagd per editie

215.000,-

Geadviseerd per editie

215.000,-

Toegekend per editie

126.988,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
65.000,-
65.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

65.000,-

Geadviseerd per editie

65.000,-

Toegekend per editie

0,-

49.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

Holland Dance FestivalDEN HAAG EN ANDERE STEDEN

430.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

430.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

JulidansAMSTERDAM

260.000,-
260.000,-
130.000,-

Aangevraagd per editie

260.000,-

Geadviseerd per editie

260.000,-

Toegekend per editie

130.000,-

247.000,-
247.000,-
247.000,-

Aangevraagd per editie

247.000,-

Geadviseerd per editie

247.000,-

Toegekend per editie

247.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
430.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

430.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

215.000,-
215.000,-
215.000,-

Aangevraagd per editie

215.000,-

Geadviseerd per editie

215.000,-

Toegekend per editie

215.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
397.000,-
364.188,-
364.188,-

Aangevraagd per editie

397.000,-

Geadviseerd per editie

364.188,-

Toegekend per editie

364.188,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
130.000,-
65.000,-
65.000,-

Aangevraagd per editie

130.000,-

Geadviseerd per editie

65.000,-

Toegekend per editie

65.000,-

Over het IJAMSTERDAM

365.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

365.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

Rewire **DEN HAAG

330.000,-
330.000,-
330.000,-

Aangevraagd per editie

330.000,-

Geadviseerd per editie

330.000,-

Toegekend per editie

330.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

215.000,-
65.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

215.000,-

Geadviseerd per editie

65.000,-

Toegekend per editie

0,-

199.000,-
199.000,-
199.000,-

Aangevraagd per editie

199.000,-

Geadviseerd per editie

199.000,-

Toegekend per editie

199.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
49.000,-
49.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

0,-

The Big SingHAARLEM EN AMSTERDAM

49.000,-
49.000,-
0,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

0,-

Theater Na de DamAMSTERDAM EN ANDERE GEMEENTEN

115.000,-
65.000,-
65.000,-

Aangevraagd per editie

115.000,-

Geadviseerd per editie

65.000,-

Toegekend per editie

65.000,-

Totaal (landsdeel West)per editie
5.300.000,-
3.378.688,-
2.417.676,-
Zeeland, Noord-Brabant en Limburg
De getoonde bedragen betreffen het totale subsidiebedrag bestaande uit de programmeringsbijdrage en/of organisatiebijdrage.
Festival festivallocatie
Aangevraagd per editie
Geadviseerd per editie
Toegekend per editie
32.000,-
32.000,-
32.000,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

32.000,-

Toegekend per editie

32.000,-

430.000,-
430.000,-
430.000,-

Aangevraagd per editie

430.000,-

Geadviseerd per editie

430.000,-

Toegekend per editie

430.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.

Festival Cement **'S-HERTOGENBOSCH

199.000,-
199.000,-
199.000,-

Aangevraagd per editie

199.000,-

Geadviseerd per editie

199.000,-

Toegekend per editie

199.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
215.000,-
215.000,-
215.000,-

Aangevraagd per editie

215.000,-

Geadviseerd per editie

215.000,-

Toegekend per editie

215.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.

Jazz in Duketown'S-HERTOGENBOSCH

49.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

JazzOUT Fest LimburgVENLO, ROERMOND, MAASTRICHT EN HEERLEN

49.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

Limburg FestivalROERMOND EN OMSTREKEN

49.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

215.000,-
49.000,-
49.000,-

Aangevraagd per editie

215.000,-

Geadviseerd per editie

49.000,-

Toegekend per editie

49.000,-

Nederlandse Dansdagen *MAASTRICHT EN ANDERE STEDEN

349.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

349.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-



Aanvrager heeft een positief advies ontvangen voor subsidie binnen de culturele basisinfrastructuur 2025-2028. Aanvragers kunnen voor dezelfde kernactiviteit niet tweemaal rijkssubsidie ontvangen. Daarom krijgt de aanvrager geen advies van het Fonds Podiumkunsten.

PopMonumentBERGEN OP ZOOM, BREDA EN ANDERE STEDEN

49.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

340.000,-
340.000,-
340.000,-

Aangevraagd per editie

340.000,-

Geadviseerd per editie

340.000,-

Toegekend per editie

340.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.

schrit_tmacher Just Dance! **HEERLEN, KERKRADE EN ANDERE STEDEN

215.000,-
215.000,-
215.000,-

Aangevraagd per editie

215.000,-

Geadviseerd per editie

215.000,-

Toegekend per editie

215.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
49.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

49.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

430.000,-
430.000,-
430.000,-

Aangevraagd per editie

430.000,-

Geadviseerd per editie

430.000,-

Toegekend per editie

430.000,-

Dit festival ontvangt een organisatiebijdrage.
32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

280.000,-
130.000,-
130.000,-

Aangevraagd per editie

280.000,-

Geadviseerd per editie

130.000,-

Toegekend per editie

130.000,-

32.000,-
0,-
0,-

Aangevraagd per editie

32.000,-

Geadviseerd per editie

0,-

Toegekend per editie

0,-

247.000,-
65.000,-
65.000,-

Aangevraagd per editie

247.000,-

Geadviseerd per editie

65.000,-

Toegekend per editie

65.000,-

Totaal (landsdeel Zuid)per editie
3.261.000,-
2.203.000,-
2.203.000,-
Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao en Sint Maarten
Voor het landsdeel Caribisch deel van het Koninkrijk zijn geen aanvragen voor een meerjarige festivalsubsidie 2025-2028 ontvangen.

downloadPositief advies, budget ontoereikend (.pdf)