adviseurs meerjarige subsidie


Aanvragen voor de meerjarige subsidies 2021-2024 worden voorgelegd aan een adviescommissie.

Meerjarige productiesubsidie


Er zijn drie commissies voor de meerjarige productiesubsidie, verdeeld over de volgende categorieën:
Categorie I
Categorie II
Categorie III

Elke categoriecommissie bestaat uit acht adviseurs plus een onafhankelijk voorzitter.

Meerjarige festivalsubsidie


Er zijn vijf commissies voor de meerjarige festivalsubsidie, verdeeld over de volgende landsdelen:
Noord (Groningen, Friesland en Drenthe)
Oost (Gelderland en Overijssel)
Midden (Utrecht en Flevoland)
West (Noord-Holland en Zuid-Holland)
Zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg)

De vijf festivalcommissies hebben - naast de voorzitter - een vaste kern van twee commissieleden, aangevuld met drie adviseurs uit het desbetreffende landsdeel.

Beoordeling aanvragen
De adviescommissies beoordelen de aanvragen. Ze baseren zich daarbij op de criteria uit de 'Deelregeling meerjarige productiesubsidies 2021-2024' en 'Deelregeling meerjarige festivalsubsidies 2021-2024'.

productiesubsidie

Categorie I

Daan Roovers (voorzitter)

Daan Roovers

(voorzitter)
Daan Roovers is filosoof, docent Publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam, programmamaker in o.a. de Rode Hoed en maakt deel uit van Het Filosofisch Kwintet (omroep Human). Ze spreekt en schrijft over filosofie, opvoeding, onderwijs, feminisme, werk en stedelijke ontwikkeling. Ook was zij hoofdredacteur bij Filosofie Magazine. Roovers studeerde Geneeskunde en Filosofie aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen. Op dit moment bekleedt ze de functie van Denker des Vaderlands (2019-2021).
Aike Dirkzwager

Aike Dirkzwager

Aike Dirkzwager volgde de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Hij regisseerde onder andere bij het Nationale Toneel, het Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Maastricht. Daarna heeft hij als freelancer geregisseerd bij verschillende theatergroepen. Dirkzwager is 25 jaar vaste regisseur en medeauteur bij Toneelgroep het Volk geweest en sinds 2003 als regisseur aan BEER muziektheater verbonden. Naast regisseur is hij schrijver en bewerker van literatuur en is hij werkzaam als docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Amsterdam en ArtEZ in Arnhem.
Henca Maduro

Henca Maduro

Henca Maduro studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is geruime tijd werkzaam in het muziek- en (urban) kunstenveld en produceert internationale urban evenementen. Maduro is mede-oprichter en organisator van urban muziekconferentie New Skool Rules.
Joëlle Raus Prudence

Joëlle Raus Prudence

Joëlle Raus Prudence begon haar carrière bij Frascati in Amsterdam. Ze vervolgde haar loopbaan als assistent artistiek directeur bij MC Theater, een productiehuis dat zich specifiek richtte op talentontwikkeling en culturele diversiteit. De afgelopen jaren werkte ze als freelance pr- & communicatieadviseur en programmamaker voor verschillende festivals en gezelschappen. Op dit moment is Raus Prudence werkzaam bij Theater Rotterdam als dramaturg publiek.
Hillechien Steenbruggen

Hillechien Steenbruggen

Hillechien Steenbruggen heeft Vrijetijdsmanagement gestudeerd aan de Hogeschool in Leeuwarden met als specialisatie Kunst & Cultuurmanagement, Congres- en Evenementenmanagement en Cultural Differences. Ze heeft onder andere als projectmedewerker gewerkt bij de VSCD (Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties) en Bureau Promotie Podiumkunsten. Bij stichting Vrienden van Carré produceerde en coördineerde ze verschillende activiteiten. Van 2015 tot 2019 is ze lid geweest van de VSCD jeugdtheaterjury. Sinds 2013 is ze programmeur bij Schouwburg en Congrescentrum Het Park in Hoorn en is ze medeverantwoordelijk voor de pr en marketing.
Sarif Tribou

Sarif Tribou

Sarif Tribou studeerde Slagwerk aan het Haags Conservatorium en vervolgens Orkestdirectie en muziektheater in Rotterdam. Daarna heeft hij diverse acteurstrainingen gevolgd en zich verder verdiept in het spelen in en ontwikkelen van muziektheaterproducties. Tribou heeft als percussionist opgetreden in diverse musicals. Hij is momenteel werkzaam als dirigent bij onder andere Kunst voor het Volk, bij musicalgezelschap Otis in Leiden en bij harmonieorkest Tavenu in Den Haag. Daarnaast is hij componist, scenarist en muziektheatermaker.
Shishani Vranckx

Shishani Vranckx

Shishani Vranckx is een singer-songwriter met roots in Namibië & België en groeide op in Nederland. Ze won verscheidene prijzen in binnen- en buitenland en tourt internationaal. Met haar kwartet Namibian Tales onderzocht ze muzikale tradities van de San in de Kalahari woestijn in samenwerking met UNESCO. Vranckx heeft een achtergrond als antropoloog & musicoloog en als artiest belicht ze sociale vraagstukken in haar werk. Ze heeft verschillende initiatieven opgericht voor community-building onder artiesten. Ook is ze oprichtster van Miss Catharsis: een band waarin ze de stemmen van vrouwen van kleur centraliseert.
Annette van Zwoll

Annette van Zwoll

Annette van Zwoll is dansdramaturg en actief op het gebied van ontwikkeling en realisatie van artistieke plannen in de Europese danscontext. Ze is co-initiator, programmeur en dramaturg van What You See Festival. Daarnaast is ze artistic associate van dansorganisatie Bitter Sweet Dance / Liat Waysbort, en betrokken bij het European Dancehouse Network. Ook schrijft ze voor het Europese online tijdschrift Springback Magazine en tanzschreiber (Berlijn).

Categorie II

Elma Drayer (voorzitter)

Elma Drayer

(voorzitter)
Elma Drayer is columnist en recensent bij de Volkskrant en daarnaast werkzaam als journalist, schrijfdocent en dagvoorzitter. Ook is ze als senior trainer verbonden aan de Denkacademie en maakt ze deel uit van het bestuur van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Eerder werkte ze als redacteur bij weekblad Vrij Nederland en bij dagblad Trouw. Ook was zij medebezorger van het ‘Verzameld werk’ van Karel van het Reve. Elma studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Aram Haagsman

Aram Haagsman

Aram Haagsman was werkzaam als drummer, artiestenmanager en organisator. Als artiestenmanager en organisator was hij verantwoordelijk voor de visie op en de ontwikkeling van (inter)nationale campagnes, tournees en producties van verschillende artiesten en projecten. Als adviseur werkt hij nu voor overheid, cultuurfondsen, culturele instellingen, in het bedrijfsleven en het onderwijs. Het stimuleren van innovatie, aanjagen van waardevol cultuurbeleid en de ontwikkeling van talent vormen de rode draad in zijn projecten.
Melle Jan Kromhout

Melle Jan Kromhout

Melle Kromhout werkt als adviseur en onderzoeker in cultuur, media en wetenschap. Hij promoveerde in de muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en werkte daarna enkele jaren als postdoctoraal onderzoeker aan de University of Cambridge. Hij is als bestuursvoorzitter werkzaam geweest bij het, mede door hem opgerichte, online tijdschrift voor nieuwe makers ‘Hard//hoofd’. Naast zijn wetenschappelijke werk is hij als dramaturg, schrijver en onderzoeker actief in de muziek- en theaterwereld. Kromhout publiceert regelmatig over muziek en media, en staat op het podium met experimenteel elektronisch muziekduo Glice.
Dennis Meyer

Dennis Meyer

Dennis Meyer is werkzaam als theaterdocent en freelance theaterprofessional/schrijver bij theaterinstellingen. Tevens is hij mede-initiatiefnemer van 10CHILDREN, een internationaal kunstproject om de positie van kinderen, levend in de meest moeilijke omstandigheden, te verbeteren. Hiervoor was hij projectleider van Festival De Basis 2013 op de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. Hij zette het productiehuis Het Lab, theater en dans voor jong publiek op. In de jaren negentig was hij disciplinespecialist jeugdtheater bij het Theater Instituut Nederland. Zijn expertise ligt onder meer op het gebied van dramaturgie, talentontwikkeling en vernieuwing binnen het theater, jeugdtheater en de toneelschrijfkunst.

Categorie III

Valentijn Byvanck (voorzitter)

Valentijn Byvanck

(voorzitter)
Valentijn Byvanck is sinds 2013 directeur van Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht. Eerder was hij hoofd communicatie en theorie bij Witte de With in Rotterdam en directeur van achtereenvolgens het Zeeuws Museum en het Nationaal Historisch Museum. Byvanck schreef in 2012 en 2013 columns over musea in de Volkskrant. Ook presenteerde hij vier jaar lang het televisieprogramma 4Art over hedendaagse kunst(enaars) voor de AVRO. In Marres lanceerde hij een programma gewijd aan de zintuigen, waarin hij samenwerkt met beeldend kunstenaars, musici, dansers, parfumeurs en koks.
Jessica de Jaeger

Jessica de Jaeger

Jessica de Jaeger was werkzaam als zakelijk en artistiek leider van verschillende gezelschappen en festivals zoals het Latin American Film Festival en Stichting Jens van Daele. Ze geeft les bij de opleiding Docent Dans op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en programmeert voor verschillende (film)festivals en theaters. Ze behaalde in 2003 haar master Sociale Geografie van Internationalisering & Ontwikkeling aan de Universiteit Utrecht.
Jan Kouwenhoven

Jan Kouwenhoven

Jan Kouwenhoven is hoboïst, hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Kouwenhoven speelde bij diverse radio-orkesten en in het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij was eerste hoboïst van het Concertgebouw Kamerorkest en was zeventien jaar voorzitter van de Vereniging Het Concertgebouworkest. Hij is bestuurslid geweest van de Stichting Financiering Concertgebouworkest, het Nationaal Jeugdorkest, de Kirill Kondrasjin Stichting en het Bethaniënklooster. Tot september 2018 was Kouwenhoven verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als docent en studieleider Houtblazers. Sinds juni 2018 is hij lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Tania Kross

Tania Kross

Tania Kross is operazangeres en treedt ruim 25 jaar op in binnen- en buitenland. Zij behaalde cum laude haar Bachelor- en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium. Als soliste heeft ze op diverse podia gestaan, waaronder De Nationale Opera, Carnegie Hall, De Munt en Opera de Lyon. Kross heeft verschillende prijzen en onderscheidingen op haar naam staan. Zo was zij finaliste bij de BBC Singer of the World Competition in Cardiff, ontving ze de Edison Publieksprijs voor haar debuut cd “Corazon” en won ze de Radio 4 prijs 'voor haar streven om klassieke muziek bij een jonger publiek te brengen.' Naast haar werk als mezzosopraan is Kross ambassadeur van onder andere stichting leerorkest Nederland en directeur van Krossover bv.
Arend Niks

Arend Niks

Arend Niks is drummer en componist, afgestudeerd aan het conservatorium Rotterdam met slagwerk LM uitvoerend. Zijn werkpraktijk begeeft zich op het terrein van moderne jazz, rock, muziektheater, dans en film. Naast componeren en spelen was hij voorzitter van de Beroepsvereniging van improviserende musici. Ook heeft hij als adviseur gewerkt voor de Kunststichting Rotterdam en later de Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam.
Janco Verduin

Janco Verduin

Janco Verduin studeerde Compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij werkte onder meer samen met Modelo62, Nieuw Amsterdams Peil, ASKO, Calefax en het Nederlands Studenten Orkest. Zijn muziek wordt uitgevoerd op binnenlandse en buitenlandse podia.
Anna Maria Versloot

Anna Maria Versloot

Anna Maria Versloot schrijft voor theater, muziektheater, opera en film. Zij heeft onder meer in opdracht geschreven voor De Nederlandse Reisopera, De Operadagen en Kameroperahuis. Ze volgde de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Als freelance onderzoeker werkt ze voor het Lectoraat Performatieve Maakprocessen (HKU) waarvoor ze diverse publicaties schreef over muziektheater, opera en interdisciplinaire maakprocessen.

festivalsubsidie

Noord

Andre van Schie (voorzitter)

Andre van Schie

(voorzitter)
André van Schie is directeur van de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Hiervoor was hij manager bedrijfsvoering bij het Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh. Hij was zes jaar commissievoorzitter bij het Fonds Cultuurparticipatie. Bij het Mondriaanfonds is hij adviseur erfgoed en hij is lid van de cultuurcommissie van de provincies Gelderland en Overijssel.
Albert van der Kooij

Albert van der Kooij

Albert van der Kooij is werkzaam in de media- en (pop)cultuursector, met name in het noorden van het land. Hij was directeur bij Frisian Design Factory, een platform dat studenten, experts en onderzoekers samenbrengt om te werken aan open innovatie, en directeur bij Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Van der Kooij is voorzitter van de Raad van Toezicht van Media Art Friesland en bestuursvoorzitter van de Popfabryk, een Fries Productiehuis voor Popcultuur. Sinds 2018 is hij programmamanager bij Northern Knowledge, een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.
Arthur Oostvogel

Arthur Oostvogel

Arthur Oostvogel was als zelfstandig ondernemer werkzaam voor diverse culturele organisaties. Daar vervulde hij de rol van zakelijk leider, directeur of financieel directeur. Van 2001-2019 was hij werkzaam als directeur van Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden. Momenteel is hij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Cool Theater & Educatie, een theater- en cultuureducatiehuis in Heerhugowaard. Daarnaast is Oostvogel als adviseur betrokken bij Stichting Rixt die ten doel heeft eens per tien jaar op professioneel niveau een Friestalige opera te produceren.
Marjelle Over

Marjelle Over

Marjelle Over is adviseur op het gebied van subsidie- en fondsenwerving voor de culturele sector. Ze volgde een studie Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen en Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Hanzehogeschool Academie Minerva. Sinds 2005 is ze adviseur bij K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. Zij adviseerde daar eerder op het gebied van nieuwe media, onderwijs en beleid. Sinds 2012 geeft ze ondersteuning en advies aan het kunst- en cultuurveld van Drenthe.
Elvin Usidame

Elvin Usidame

Elvin Usidame begon zijn muzikale carrière als frontman en manager van de band Hunting The Robot. Na een stageperiode bij poppodium Effenaar te Eindhoven werd hij daar fulltime programmeur, een functie die hij vier jaar heeft bekleed. Hierna werkte hij bij Paradiso Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de nachtprogrammering, maar ook hiphop en elektronisch georiënteerde shows boekte. Naast zijn werk bij poppodia is hij sinds 2018 betrokken bij de programmering van onder andere STRP Festival en Lowlands. Vanaf eind 2019 is hij programmeur bij ID&T.

Oost

Andre van Schie (voorzitter)

Andre van Schie

(voorzitter)
André van Schie is directeur van de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Hiervoor was hij manager bedrijfsvoering bij het Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh. Hij was zes jaar commissievoorzitter bij het Fonds Cultuurparticipatie. Bij het Mondriaanfonds is hij adviseur erfgoed en hij is lid van de cultuurcommissie van de provincies Gelderland en Overijssel.
Mirjam Barendregt

Mirjam Barendregt

Mirjam Barendregt is sinds 2018 directeur-bestuurder van Schouwburg en Congrescentrum Orpheus. Zij is tevens lid van de stuurgroep van de stichting Theateralliantie, een samenwerkingsverband van zeven theaters, waarin grootschalige musicalproducties en muziektheater tot stand worden gebracht. Daarvoor was ze gedurende vijf edities directeur van het Grachtenfestival. Ze is voormalig kerngroeplid van de Verenigde Podiumkunsten Festivals. Zij is verder werkzaam als theaterdirecteur en bestuurslid van Stichting Laswerk (Duda Paiva Company) en Stichting PAKS (Kika Sprangers).
Lex Kruijver

Lex Kruijver

Lex Kruijver studeerde Commerciële Economie. Hij is oprichter en directeur van Respons, een kennis-, onderzoek- en adviesbureau voor evenementen, toerisme en citymarketing. Kruijver is initiatiefnemer van de platforms Nationaal Congres Citymarketing en Nationaal Congres Evenementen. Daarnaast is hij onder andere lid van de adviescommissie Evenementen van de provincie Overijssel.
Elvin Usidame

Elvin Usidame

Elvin Usidame begon zijn muzikale carrière als frontman en manager van de band Hunting The Robot. Na een stageperiode bij poppodium Effenaar te Eindhoven werd hij daar fulltime programmeur, een functie die hij vier jaar heeft bekleed. Hierna werkte hij bij Paradiso Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de nachtprogrammering, maar ook hiphop en elektronisch georiënteerde shows boekte. Naast zijn werk bij poppodia is hij sinds 2018 betrokken bij de programmering van onder andere STRP Festival en Lowlands. Vanaf eind 2019 is hij programmeur bij ID&T.

Midden

Andre van Schie (voorzitter)

Andre van Schie

(voorzitter)
André van Schie is directeur van de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Hiervoor was hij manager bedrijfsvoering bij het Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh. Hij was zes jaar commissievoorzitter bij het Fonds Cultuurparticipatie. Bij het Mondriaanfonds is hij adviseur erfgoed en hij is lid van de cultuurcommissie van de provincies Gelderland en Overijssel.
Katja Brenninkmeijer

Katja Brenninkmeijer

Katja Brenninkmeijer was werkzaam als freelance docent Kunstmanagement bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Van 1994 tot 2002 was Brenninkmeijer werkzaam bij Theater Netwerk Nederland (later Muziek en Theater Netwerk) als consulent (jeugd- en jongeren)theater en later als interim-directeur. Ook deed ze de jeugdprogrammering van de Almeerse theaters in de kleine zaal. Sinds 2001 is ze werkzaam bij Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, eerst als hoofd marketing en publiciteit en jeugdprogrammering, vanaf 2008 werd dat uitgebreid naar de totale programmering. Sinds 2015 is ze artistiek leider van De Meerse.
Ide Koffeman

Ide Koffeman

Ide Koffeman werkt sinds 2013 bij Mojo Concerts en heeft gewerkt als promoter voor diverse zalen en festivals. Voor de provincie Utrecht heeft hij nieuwe projecten van jonge en creatieve talenten gescout en gecoacht. Daarnaast heeft hij geruime tijd vanuit zijn eigen onderneming verschillende festivalconcepten en –decors ontwikkeld, waaronder voor De Parade en Mysteryland. Van 2013 tot 2016 was hij festivalmanager bij Down the Rabbit Hole, waar hij sinds 2016 de rol van festivaldirecteur vervult.
Elvin Usidame

Elvin Usidame

Elvin Usidame begon zijn muzikale carrière als frontman en manager van de band Hunting The Robot. Na een stageperiode bij poppodium Effenaar te Eindhoven werd hij daar fulltime programmeur, een functie die hij vier jaar heeft bekleed. Hierna werkte hij bij Paradiso Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de nachtprogrammering, maar ook hiphop en elektronisch georiënteerde shows boekte. Naast zijn werk bij poppodia is hij sinds 2018 betrokken bij de programmering van onder andere STRP Festival en Lowlands. Vanaf eind 2019 is hij programmeur bij ID&T.
Frans Vreeke

Frans Vreeke

Frans Vreeke heeft tijdens zijn studie Sociologie en later Bedrijfskunde gewerkt als programmeur bij het poppodium in Gouda. Hij is onder andere werkzaam geweest als directeur-bestuurder van TivoliVredenburg en Effenaar, zakelijk directeur van Motel Mozaïque en De Oosterpoort & De Stadsschouwburg, en algemeen directeur van LantarenVenster en Noorderslag. In 2019 heeft hij samen met Harmen van der Hoek en Thomas van Dalen ‘Het Grote Poppodium Onderzoek’ uitgevoerd in opdracht van Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals. Sinds 2004 is hij zelfstandig adviseur/interim-manager in de cultuursector en partner van Berenschot.

West

Andre van Schie (voorzitter)

Andre van Schie

(voorzitter)
André van Schie is directeur van de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Hiervoor was hij manager bedrijfsvoering bij het Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh. Hij was zes jaar commissievoorzitter bij het Fonds Cultuurparticipatie. Bij het Mondriaanfonds is hij adviseur erfgoed en hij is lid van de cultuurcommissie van de provincies Gelderland en Overijssel.
Ivette Forster

Ivette Forster

Ivette Forster studeerde Ontwikkelingseconomie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en volgde daarna een opleiding tot tv-programmamaker bij MTV. Ze ontwikkelde het concept voor Keti Koti Festival Amsterdam in opdracht van de Gemeente Amsterdam en Ninsee, voor de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Sinds 2009 is Forster betrokken bij de programmering en organisatie van dit festival. Daarnaast is ze organisator van Kwaku Summer Festival en Reggae Lake Festival, en programmeur van de Black Achievement Month.
Heleen Hulshof

Heleen Hulshof

Heleen Hulshof is projectleider, programmamaker en adviseur. Zij volgde een studie Kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hulshof heeft gewerkt als programmamaker bij Stads Radio Rotterdam en had onder andere zitting in de beroepenveldcommissie van Willem de Kooning Academie en de programmacommissie van het Congres Podiumkunsten VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties). Van 2001 tot 2019 was ze verbonden aan Rotterdam Festivals. Hier werkte ze achtereenvolgens als zakelijk leider, senior projectleider en accounthouder van diverse evenementen, en hoofd Festivalteam.
Frank van der Schaar

Frank van der Schaar

Frank van der Schaar heeft Cultureel Werk gestudeerd aan de Sociale Academie Amsterdam, met als specialisatie Culturele Bedrijfsvoering. Hij was onder andere werkzaam als manager marketing en communicatie bij Gastprogrammering Het Muziektheater, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en Klaterklanken. Sinds 2015 is hij eigenaar van communicatie- en adviesbureau Gebroeders van Staaden. Van der Schaar is sinds 2018 verbonden aan Kunst Centrum Haarlem als freelance medewerker marketing en communicatie.
Elvin Usidame

Elvin Usidame

Elvin Usidame begon zijn muzikale carrière als frontman en manager van de band Hunting The Robot. Na een stageperiode bij poppodium Effenaar te Eindhoven werd hij daar fulltime programmeur, een functie die hij vier jaar heeft bekleed. Hierna werkte hij bij Paradiso Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de nachtprogrammering, maar ook hiphop en elektronisch georiënteerde shows boekte. Naast zijn werk bij poppodia is hij sinds 2018 betrokken bij de programmering van onder andere STRP Festival en Lowlands. Vanaf eind 2019 is hij programmeur bij ID&T.

Zuid

Andre van Schie (voorzitter)

Andre van Schie

(voorzitter)
André van Schie is directeur van de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Hiervoor was hij manager bedrijfsvoering bij het Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh. Hij was zes jaar commissievoorzitter bij het Fonds Cultuurparticipatie. Bij het Mondriaanfonds is hij adviseur erfgoed en hij is lid van de cultuurcommissie van de provincies Gelderland en Overijssel.
Marc Maquelin

Marc Maquelin

Marc Maquelin is afgestudeerd aan de Fontys Rockacademie in Tilburg en werkzaam in de popmuziek als uitvoerend muzikant en docent. Sinds 2008 is hij popprogrammeur. Hij was werkzaam bij Podium de Piek in Vlissingen en het Bevrijdingsfestival Zeeland; voor dit festival verzorgt hij momenteel de programmering. Sinds 2016 doet hij de programmering voor Podium de Spot in Middelburg, vanaf medio 2019 in combinatie met MEZZ Breda. Daarnaast is hij muziekprogrammeur van Festival Onderstroom in Vlissingen.
Bas Thomissen

Bas Thomissen

Bas Thomissen studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en Bedrijfskunde aan de Universiteit Leuven. Ook volgde hij aanvullende opleidingen op het gebied van persoonlijk leiderschap en toezicht en bestuur. Thomissen is sinds maart 2020 bestuurssecretaris bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Eerder vervulde hij daar de rol van provinciaal consulent muziek, directiesecretaris en waarnemend directeur-bestuurder. Vanuit die functies heeft hij festivals geadviseerd, ondersteund en/of (mede) georganiseerd.
Elvin Usidame

Elvin Usidame

Elvin Usidame begon zijn muzikale carrière als frontman en manager van de band Hunting The Robot. Na een stageperiode bij poppodium Effenaar te Eindhoven werd hij daar fulltime programmeur, een functie die hij vier jaar heeft bekleed. Hierna werkte hij bij Paradiso Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de nachtprogrammering, maar ook hiphop en elektronisch georiënteerde shows boekte. Naast zijn werk bij poppodia is hij sinds 2018 betrokken bij de programmering van onder andere STRP Festival en Lowlands. Vanaf eind 2019 is hij programmeur bij ID&T.