Het Fonds Podiumkunsten heeft De Cacaofabriek in Helmond, De Spot in Middelburg, ‘t Ukien in Kampen en Altstadt Eindhoven aangewezen als Kernpodia binnen de subsidie Programmering Podium Popmuziek.

Anton Dautzenberg heeft de Impact Award 2016 gewonnen. Deze impactproducent krijgt de prijs voor zijn rol bij het project Quiet 500. “De impactproducent onderscheidde zich door zijn inzet en vermogen om een grote groep mensen te organiseren en te mobiliseren rond het probleem en daarbij veel publiciteit te genereren. De jury was unaniem in haar oordeel dat Anton Dautzenberg de winnaar is van de Impact Award 2016,” aldus juryvoorzitter Hedy d’Ancona. The Art of Impact kent Dautzenberg een bedrag van € 30.000,- toe om een volgend kunstproject met maatschappelijke impact te ondersteunen.

Heeft u vanuit uw culturele organisatie of als zelfstandig werkend kunstenaar/creatief internationale ambities? Of werkt u al regelmatig in het buitenland? Cultuur+Ondernemen organiseert in samenwerking met Dutch Performing Arts / Fonds Podiumkunsten drie bijeenkomsten over werken in het buitenland voor podiumkunstenaars. De bijeenkomsten zijn als reeks of los van elkaar te bezoeken; iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en andere sprekers.

Nieuws 20 september 2016

Extra geld voor Fonds Podiumkunsten

Vandaag is bekend geworden dat het kabinet extra geld vrijmaakt voor het Fonds Podiumkunsten. De middelen zijn bedoeld om een deel van de aanvragen voor een meerjarige subsidie voor 2017-2020 alsnog te kunnen honoreren.

De uiterste indiendatum voor de Subsidie Programmering Festivals is met een week verplaatst, van 21 september naar 28 september 2016. Voor meer informatie over deze regeling, zie: http://fondspodiumkunsten.nl

nws.708.cib2016.webp
Nieuws 14 september 2016

Denk mee over Cultuur in Beeld 2016

nws.706.pietersteinzmetjetbussemaker.webp
Nieuws 30 augustus 2016

Pieter Steinz overleden

Buma Classical is op zoek naar de musicus 3.0. Ook kun je jouw nieuwe idee komen pitchen voor een vakkundige jury. Ben jij diegene die ze zoeken?

Alle adviezen en toekenningen van de meerjarige activiteitensubsidies 2017-2020 vindt u op de website meerjarigeadviezen.fondspodiumkunsten.nl.

Het Fonds Podiumkunsten verstrekt vanaf 2017 aan 84 instellingen een meerjarige activiteitensubsidie. Van de 212 aanvragers wordt daarmee 40 procent gehonoreerd. Er is sprake van een vrij forse instroom van instellingen die niet eerder een meerjarige activiteitensubsidie ontvingen, maar liefst 28 van de 84. Van 56 instellingen wordt de meerjarige subsidie gecontinueerd, 23 keren niet terug in deze regeling. Een deel hiervan, waaronder bekende instellingen als Orkater, Korzo, Noorderslag en Beumer&Drost, krijgt een positief advies, maar kan niet binnen het beschikbare budget worden gefinancierd.

Bekijk de pdf van het gedrukte boekje met de beschikkingen van de meerjarige activiteitensubsidie 2017-2020. Met een voorwoord van Henriëtte Post, de verantwoording van de werkwijze en de inleidingen per discipline.

Bekijk alle adviezen op: meerjarigeadviezen.fondspodiumkunsten.nl