Inschrijving Impact Award 2016 geopend

10 oktober 2016
nws.715.artofimpact.webp

Op 2 december 2016 reikt Hedy d’Ancona namens The Art of Impact de Impact Award uit: de kunstprijs voor niet-kunstenaars. Wie op inspirerende wijze de samenwerking tussen een kunstenaar en een organisatie heeft vormgegeven en hiermee impact heeft gemaakt op een maatschappelijk vraagstuk, maakt kans op een bedrag van 30.000 euro, te besteden aan een kunstproject naar keuze.
Aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit:

Hedy d’Ancona, oud-minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (voorzitter)

Yoeri Albrecht, algemeen directeur De Balie

Vera Bachrach, impactproducent (winnaar Impact Award 2015)

Emer Beamer, oprichter Designathon Works

Sandra Boer, oprichter/directeur Art Partner


“Veel kunstenaars hebben de ambitie om maatschappelijke impact te maken met hun werk. En gelukkig wordt hun inbreng steeds meer gezien als aanvulling en verrijking in het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken”, merkt Tabo Goudswaard, initiatiefnemer van de Impact Award. “Maar het goed organiseren van de samenwerking tussen kunstenaars en maatschappelijke partijen is niet vanzelfsprekend. Dat is een vak apart!”

“De beide samenwerkende partijen werken met een zeer verschillend repertoire. Dat maakt de samenwerking waardevol en ook lastig.” Met het uitreiken van deze prijs wil Goudswaard het vakgebied van impactproducenten stimuleren en deze bruggenbouwers in het zonnetje zetten.

De deadline voor aanmelding is 7 november. Geef jezelf of iemand anders op via www.theartofimpact.nl . De jury beslist op 18 november welke impactproducenten worden uitgenodigd om zichzelf te presenteren aan de jury. Deze sessies zijn gepland op 25 november. De winnaar van de Impact Award wordt op 2 december bekend gemaakt tijdens de Engaged Art Fair in De Balie in Amsterdam.

The Art of Impact onderzoekt en stimuleert bestaande en nieuwe kunstprojecten met een duidelijke impact op een maatschappelijk thema of vraagstuk. Als tijdelijk stimuleringsprogramma biedt het financiële en immateriële ondersteuning aan projecten, doet onderzoek naar onder meer de werkwijze van makers en producenten en draagt bij aan de zichtbaarheid van de ondersteunde projecten.

Over The Art of Impact
The Art of Impact is een tijdelijk stimulerings- en onderzoeksprogramma, gericht op nieuwe en bestaande kunst- en kunstenaarsprojecten met duidelijke impact op een maatschappelijk thema of vraagstuk.

The Art of Impact is in opdracht van minister Jet Bussemaker (OCW) ontwikkeld door de zes landelijke publieke cultuurfondsen: Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Nederlands Filmfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Mondriaan Fonds en Nederlands Letterenfonds.
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023