2 november 2016

Code Culturele Diversiteit Award 2016


De Code Culturele Diversiteit Award wordt elk jaar uitgereikt aan een instelling die of een project dat zich op een bijzondere wijze inzet op het gebied van culturele diversiteit. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000. Met het geld krijgt de winnaar een impuls het goede werk voort te zetten.


De prijswinnaar wordt gekozen uit de Best Practices die gedurende het hele jaar worden verzameld. Dit zijn voorbeelden van instellingen en projecten die actief zijn op het gebied van diversiteit. Het kan een theatergroep zijn die het werk van cultureel diverse makers uitvoert of een museum dat via nieuwe kanalen bewust een ander publiek opzoekt. Maar het kan ook gaan om een dansgezelschap dat de wijken intrekt of een kunstproject dat tot stand komt dankzij de samenwerking van cultureel diverse partners.

Wilt u nog meedingen naar de prijs? Dan moet de aanmelding van de Best Practice vóór 1 december 2016 binnen zijn. Er is vooral nog plek voor sprekende voorbeelden op het gebied van beeldende kunst, dans, erfgoed, design, literatuur, film en talentontwikkeling.

De longlist voor de CCD Award 2016 wordt bekend gemaakt op 7 december tijdens het OCW Congres Cultuur in Beeld in Rotterdam. De winnaar wordt in het voorjaar van 2017 uitgekozen door de jury onder leiding van juryvoorzitter Mariëtte Hamer.

Kijk voor meer informatie of voor het aanmelden van een best practice op: codeculturelediversiteit.com

De zes Rijkscultuurfondsen dragen bij aan het prijzengeld van de Code Culturele Diversiteit Award.

Eind 2019 heeft het Fonds Podiumkunsten CAOP gevraagd om dialoogsessies te organiseren voor zakelijk leiders van producerende instellingen en festivalorganisaties over fair pay. Doel van de sessies was om het bewustzijn en de kennis over het onderwerp te vergroten.

Vrijdag 14 februari 2020 ontvingen we het treurige nieuws dat pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw is overleden.

In 2020 start DEN met een archiefdoorlichtingstraject voor podiumkunstinstellingen. DEN begeleidt daarbij veertien deelnemers met het in kaart brengen en duurzaam organiseren van het eigen archief. Het traject vraagt een tijdsinvestering van 80 uur en vindt in 2020 twee keer plaats, in het voorjaar en in het najaar. Voor deelnemers is een financiële tegemoetkoming beschikbaar.

Een van de gehonoreerde projecten Xclusiv Company
Een van de gehonoreerde projecten Xclusiv Company
nieuws 05 feb '20

Beleidsplan 2021 - 2024

Overweegt u een aanvraag in te dienen voor een meerjarige festivalsubsidie voor de periode 2021-2024? Kijk op meerjarig.fondspodiumkunsten.nl voor ons overzicht van veelgestelde vragen.

Foto: Tetsuro Miyazaki
Foto: Tetsuro Miyazaki
nieuws 22 jan '20

Fast Forward 2 van start

meer