Op 3 december 2015 heeft de Tweede Kamer bij amendement een bedrag van 10 miljoen vrijgemaakt voor cultuur. Hiervan komt 3 miljoen euro ten goede aan het Fonds Podiumkunsten.

Foto: Sanne de Wilde
Foto: Sanne de Wilde

Vanaf januari 2016 brengt Stichting DOEN de ondersteuning van kunst- en cultuurprojecten in Nederland onder in het nieuwe BankGiro Loterij Fonds.

Het Fonds Podiumkunsten heeft Grenswerk in Venlo, De Peppel in Zeist, De Piek in Vlissingen, Volt in Sittard, Simplon in Groningen, Neushoorn in Leeuwarden en 013 in Tilburg aangewezen als Kernpodia binnen de subsidie Programmering Podium Popmuziek.

Hoe je een organisatie goed aanstuurt en op welke manier je hier toezicht op houdt zijn actuele onderwerpen binnen de cultuursector. Cultuur+Ondernemen en de Nederlandse Vereniging Toezicht Cultuur (NVTC) doen, door middel van een enquête, onderzoek naar welke vraagstukken er spelen en welke ontwikkelingen op dit gebied gaande zijn.

Nieuws 10 november 2015

Oproep residentie Walpurgis 2016

Het Belgische muziektheatergezelschap Walpurgis biedt aan zangers, muzikanten, componisten, acteurs en andere kunstenaars die willen experimenteren binnen het genre muziektheater in al zijn vormen en gedaantes, een residentie aan van 2 à 3 weken tussen mei en september 2016. Hun werk wordt aan het publiek getoond tijdens het Feniks Festival 2016.

De subsidie Nederlandse voorstellingen of concerten in het buitenland (via snelloket) van het Fonds Podiumkunsten is zeer populair. Het Fonds hecht veel belang aan de doelstelling van deze subsidie en daarom is het budget met ingang van dit jaar structureel verhoogd naar 950.000 euro. Vanwege de grote hoeveelheid goede aanvragen die het Fonds dit jaar ontving is inmiddels het gehele budget helaas bijna op.

nws.630.impactaward.webp
Nieuws 26 oktober 2015

Aanmelden voor de Impact Award

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een informatiebijeenkomst over de meerjarige subsidieregeling periode 2017-2020. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 november 2015 in de Hertz(zaal) in Tivoli/Vredenburg te Utrecht.

nws.626.fonds21.webp
Nieuws 29 september 2015

Open Call Toekomstmuziek!

Het kwantitatieve deel van het onderzoek naar de meerjarige regeling, dat Fonds Podiumkunsten begin dit jaar over 2013 liet doen, is herhaald met de cijfers van 2014. Uit het onderzoek blijkt dat op dit vlak 2014 geen heel ander beeld geeft dan 2013.

nws.623.wijzerwerven.webp
Nieuws 23 september 2015

Training & coaching Wijzer Werven