Fonds Podiumkunsten op Eurosonic Noorderslag 2016

02 december 2015
nws.645.publiek.webp

Het Fonds Podiumkunsten organiseert ook dit jaar meerdere bijeenkomsten tijdens Eurosonic Noorderslag (Groningen, 13-16 januari 2016). Op zaterdag 16 januari kun je om 13.30 uur meer horen over de financieringsmogelijkheden voor muzikanten, bands, muziekauteurs, podia en festivals. En om 15.00 uur vertellen muzikanten, muziekauteurs en podia- en festivalorganisaties over hun ervaring met het Fonds én over hun succesvolle aanvragen.
Crash Course Fonds Podiumkunsten – Wat valt er te halen?
Zaterdag 16 januari 2016, 13.30 uur, Oosterpoort
Denk je dat subsidie niet(s) voor jou is? Of dat popmuziek en subsidie elkaar in de weg zitten? Het Fonds Podiumkunsten heeft een waaier aan financieringsmogelijkheden voor muzikanten, bands, muziekauteurs, podia en festivals. En ja, dus ook voor popmuziek! In dit uur praten we je helemaal bij over alle mogelijkheden (en onmogelijkheden) en geven een paar van onze adviescommissieleden een blik achter de schermen.

Crash Course Fonds Podiumkunsten – Subsidie aanvragen in de praktijk
Zaterdag 16 januari 2016, 15.00 uur, Oosterpoort
Hoe werkt dat nou, subsidie aanvragen? Wat moet je er voor doen, of juist voor laten? Verkoop je je ziel aan de duivel? ‘Gebruikers’ vertellen over hun ervaring met het Fonds én over hun succesvolle aanvragen. Je krijgt tips & tricks van muzikanten, muziekauteurs en podia- en festivalorganisaties over het aanvragen zelf, hoe je de subsidie kunt inzetten en waar je vooral op moet letten.

NB Om aanwezig te kunnen zijn bij de bijeenkomsten, heb je een toegangskaart nodig voor de conferentie van Noorderslag. Heb je die? Dan kun je gewoon binnen lopen bij de Fonds-bijeenkomsten en hoef je je niet van tevoren aan te melden.

Dutch Performing Arts op Eurosonic Noorderslag 2015
Dutch Performing Arts draagt ook dit jaar weer bij aan een bezoekersprogramma gericht op (internationaal boekbaar) Nederlands aanbod tijdens Eurosonic Noorderslag 2015. Uitgenodigd zijn o.a. internationale labels, agenten, bookers en (festival)programmeurs. Er vindt o.a. een ontvangstbrunch en trade diner plaats waar vraag en aanbod samen komen.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen