2 december 2015

Aandacht voor podiumkunsten in RTL Mijn Stad


Het televisieprogramma 'RTL Mijn Stad' is een cultureel reisprogramma en laat zien wat er in verschillende Nederlandse steden te zien en te beleven is. Het Fonds Podiumkunsten draagt hieraan bij in de vorm van een kort item dat gaat over een door het Fonds gesubsidieerd gezelschap of podium. Het is een nieuwe gelegenheid om podiumkunsten zichtbaar te maken onder een bredere doelgroep. Het programma is vanaf zondag 13 december iedere week te zien op RTL4.


Elke aflevering staat een stad centraal en gaat presentator Jeroen Klinkers op stap met twee inwoners om de stad vanuit verschillende invalshoeken te belichten. In de volgende afleveringen komen podiumkunstinstellingen voor die door het Fonds Podiumkunsten gesubsidieerd worden:

Leiden: Veenfabriek-Tulpmania
zondag 13 dec / 16.30 uur
(herhaling zaterdag 19 dec / 13.00 uur).

Tilburg: danstheatergroep T.R.A.S.H.
zondag 20 dec / 16.30 uur
(herhaling zaterdag 26 dec / 13.00 uur)

Nijmegen: festival Music Meeting
zondag 27 dec / 11.30 uur
(herhaling zaterdag 2 jan / 13.00 uur)

Bergen op Zoom: poppodium Gebouw-T
zondag 3 jan / 16.30 uur
(herhaling zaterdag 9 jan / 13.00 uur)

Almere: theatergezelschap BonteHond
zondag 10 jan / 16.30 uur
(herhaling zaterdag 16 jan / 13.00 uur)

Bekijk hier de clip van RTL Mijn Stad met daarin fragmenten van de door het Fonds Podiumkunsten gesubsidieerde instellingen.

Het programma 'RTL Mijn Stad' is tot stand gekomen in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten, gemeentes, het Mondriaan Fonds en de Nederlandse Museumvereniging.

Eind 2019 heeft het Fonds Podiumkunsten CAOP gevraagd om dialoogsessies te organiseren voor zakelijk leiders van producerende instellingen en festivalorganisaties over fair pay. Doel van de sessies was om het bewustzijn en de kennis over het onderwerp te vergroten.

Vrijdag 14 februari 2020 ontvingen we het treurige nieuws dat pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw is overleden.

In 2020 start DEN met een archiefdoorlichtingstraject voor podiumkunstinstellingen. DEN begeleidt daarbij veertien deelnemers met het in kaart brengen en duurzaam organiseren van het eigen archief. Het traject vraagt een tijdsinvestering van 80 uur en vindt in 2020 twee keer plaats, in het voorjaar en in het najaar. Voor deelnemers is een financiële tegemoetkoming beschikbaar.

Een van de gehonoreerde projecten Xclusiv Company
Een van de gehonoreerde projecten Xclusiv Company
nieuws 05 feb '20

Beleidsplan 2021 - 2024

Overweegt u een aanvraag in te dienen voor een meerjarige festivalsubsidie voor de periode 2021-2024? Kijk op meerjarig.fondspodiumkunsten.nl voor ons overzicht van veelgestelde vragen.

Foto: Tetsuro Miyazaki
Foto: Tetsuro Miyazaki
nieuws 22 jan '20

Fast Forward 2 van start

Sacré Printemps, Hafiz Dhaou en Aïcha M’barek, festival On Marche. Foto: J. van Belle
Sacré Printemps, Hafiz Dhaou en Aïcha M’barek, festival On Marche. Foto: J. van Belle
meer