2 december 2015

Aandacht voor podiumkunsten in RTL Mijn Stad


Het televisieprogramma 'RTL Mijn Stad' is een cultureel reisprogramma en laat zien wat er in verschillende Nederlandse steden te zien en te beleven is. Het Fonds Podiumkunsten draagt hieraan bij in de vorm van een kort item dat gaat over een door het Fonds gesubsidieerd gezelschap of podium. Het is een nieuwe gelegenheid om podiumkunsten zichtbaar te maken onder een bredere doelgroep. Het programma is vanaf zondag 13 december iedere week te zien op RTL4.


Elke aflevering staat een stad centraal en gaat presentator Jeroen Klinkers op stap met twee inwoners om de stad vanuit verschillende invalshoeken te belichten. In de volgende afleveringen komen podiumkunstinstellingen voor die door het Fonds Podiumkunsten gesubsidieerd worden:

Leiden: Veenfabriek-Tulpmania
zondag 13 dec / 16.30 uur
(herhaling zaterdag 19 dec / 13.00 uur).

Tilburg: danstheatergroep T.R.A.S.H.
zondag 20 dec / 16.30 uur
(herhaling zaterdag 26 dec / 13.00 uur)

Nijmegen: festival Music Meeting
zondag 27 dec / 11.30 uur
(herhaling zaterdag 2 jan / 13.00 uur)

Bergen op Zoom: poppodium Gebouw-T
zondag 3 jan / 16.30 uur
(herhaling zaterdag 9 jan / 13.00 uur)

Almere: theatergezelschap BonteHond
zondag 10 jan / 16.30 uur
(herhaling zaterdag 16 jan / 13.00 uur)

Bekijk hier de clip van RTL Mijn Stad met daarin fragmenten van de door het Fonds Podiumkunsten gesubsidieerde instellingen.

Het programma 'RTL Mijn Stad' is tot stand gekomen in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten, gemeentes, het Mondriaan Fonds en de Nederlandse Museumvereniging.

Het Fonds Podiumkunsten verstrekt vanaf 2021 aan 78 makers c.q. producerende instellingen en 58 festivals een meerjarige subsidie. Voor de producenten geldt dat van de 202 aanvragers slechts 39% wordt gehonoreerd. Bij de festivals ligt het percentage honoreringen een stuk hoger: vrijwel alle positief beoordeelde festivals krijgen een programmeringsbijdrage. Alle festivals die zijn voorgedragen voor een organisatiebijdrage, krijgen deze ook. Henriëtte Post, directeur-bestuurder: “Wij zijn er trots op dat we de gehonoreerde makers en instellingen in staat kunnen stellen de podiumkunsten te verrijken, maar we realiseren ons tegelijkertijd dat de uitkomsten voor velen een bittere pil zullen zijn.”

nieuws 28 jul '20

Updates COVID-19

Op deze pagina vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen en Fondsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Het Fonds Podiumkunsten kent in totaal 22.164.200 euro toe aan meerjarige gezelschappen, ensembles en festivals en daarnaast 23.571.744 euro aan podia. Het totale bedrag maakt onderdeel uit van de 300 miljoen euro die het kabinet als steunpakket beschikbaar stelde aan de culturele sector om de COVID-19 crisis het hoofd te kunnen bieden.

Het Fonds Podiumkunsten heeft aan 15 projecten subsidie toegekend binnen de regeling internationalisering.

Een van de gehonoreerden Bo Tarenskeen | Foto: Michiel Cotterink
Een van de gehonoreerden Bo Tarenskeen | Foto: Michiel Cotterink

Het Fonds Podiumkunsten heeft 31 projecten gehonoreerd voor de nieuwe en tijdelijke regeling Balkonscènes.

Een van de gehonoreerden Maxim Shalygin | Foto: Brendon Heinst
Een van de gehonoreerden Maxim Shalygin | Foto: Brendon Heinst

Het Fonds Podiumkunsten heeft 30 projecten gehonoreerd voor de regeling Balkonscènes.

Foto: David Jagersma
Foto: David Jagersma
meer