nws.783.dagvandestad2.webp
Nieuws 30 oktober 2017

Dag van de Stad

Foto: Marco Borggreve
Foto: Marco Borggreve
Foto Guus Dubbelman
Foto Guus Dubbelman

Bkkc en Wijzer Werven gaan de samenwerking aan om een bijdrage te leveren aan het versterken van de culturele sector. Met de financieringsmogelijkheden van bkkc, brabants kenniscentrum kunst & cultuur, worden makers en culturele instellingen in Brabant ondersteund bij het versterken van hun cultureel ondernemerschap. Ook Wijzer Werven zet zich hiervoor in door het aanbieden van trainings- en coachingsprogramma’s. Door de krachten te bundelen worden er extra kansen gecreëerd voor het Brabantse cultuursysteem.

Foto Steven Tips
Foto Steven Tips
Nieuws 09 oktober 2017

Winnaars Nederlandse Dansdagen

Foto Hans Poel
Foto Hans Poel
nws.766.doesburghuis.webp
Nieuws 01 september 2017

Open oproep Van Doesburghuis Parijs

Tony Roe (Tin Men and the Telephone)
Tony Roe (Tin Men and the Telephone)
Hans van Manen. Foto: Angela Sterling
Hans van Manen. Foto: Angela Sterling
Foto: Johan Nieuwenhuize
Foto: Johan Nieuwenhuize

Aerowaves is een netwerk van 33 partners uit 17 Europese landen, dat streeft nieuw publiek in aanraking te laten komen met jonge choreografen en gloednieuwe dans. Elk jaar selecteren de partners tijdens een intensief weekend 20 veelbelovende choreografen, die gepresenteerd worden tijdens het Spring Forward Festival en die door de presenterende partners waar mogelijk worden geprogrammeerd en zichtbaar gemaakt.

Met het programma 'Fast Forward: talent in internationale context’ biedt het Fonds Podiumkunsten elf talentvolle makers de gelegenheid om onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert. We gingen op bezoek bij Dagmar Slagmolen. Zij maakt met Oorkaan muziekvoorstellingen voor kinderen en heeft een soulmate gevonden in het Noorse muziektheater Rikskonsertene. In Oslo werkt zij samen met Matias Hilmar Iversen die net als Dagmar gelooft dat kinderen door muziek de wereld beter leren begrijpen. Samen ontwikkelen zij een project met allround kunstenaar Andres Ljones en het project Verklärte Nacht met het Noors Kamerorkest en Kulturtanken.

De afgelopen twee maanden kon u composities voordragen die in aanmerking zouden moeten komen voor de Matthijs Vermeulenprijs 2017. We hebben 44 inzendingen ontvangen waarover de jury zich nu gaat buigen. Op 1 juni wordt bekend gemaakt wie de prijs dit jaar ontvangt. De prijsuitreiking en uitvoering van de compositie zal eind 2017 zijn.

Met het programma 'Fast Forward: talent in internationale context’ biedt het Fonds Podiumkunsten elf talentvolle makers de gelegenheid om onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert. We gingen op bezoek bij Jorinde Keesmaat. Deze Amsterdamse operaregisseur krijgt via Fast Forward de kans om in New York te werken. Ze wordt begeleid door Jim Schaeffer, de directeur van het Center for Contemporary Opera. Vandaag praten ze over hun eerste project, de opera van Louis Andriessen die in het Sawdust theatre in premiere is gegaan, en over de enorme mogelijkheden in de creatieve muziekscene van New York.