28 augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018


Sprekers Hans Schnitzler, Danny Mekić, Ingrid Zeegers en Derk Loorbach
Sprekers Hans Schnitzler, Danny Mekić, Ingrid Zeegers en Derk Loorbach

Fonds on tour - 24 september en 1 oktober

Tijdens Fonds on tour onderzoeken we hoe huidige veranderingen in de samenleving de podiumkunsten beïnvloeden. Op 24 september staan we stil bij de belofte van de digitale wereld met sprekers Hans Schnitzler, filosoof, publicist, journalist Follow the Money, en Danny Mekić, technologie- en innovatie-expert.
Op 1 oktober gaan we met u in gesprek over circulaire economie. Hoe ontwikkelen we de discipline om inclusief, duurzaam en impact-gedreven te produceren? Met sprekers Ingrid Zeegers, programmadirecteur Circulair Friesland, en Derk Loorbach, directeur van het Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT), gespecialiseerd in transities. Aanmelden via dit formulier.
Gil & Megas
Gil & Megas

Eerste toekenningen programma urban projecten

Begin dit jaar zijn we van start gegaan met een nieuw fondsinitiatief het programma urban projecten. Dit programma is gekoppeld aan Matchmakers in cultuur, een samenwerking tussen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten. Samen met de matchmakers is er gekeken naar talenten die in aanmerking komen voor ondersteuning van hun project. Inmiddels zijn de eerste vijf projecten gehonoreerd: Gil & Megas, Mohamed Yusuf Boss, Joost Adriaansens, J. Ward Brew en Teddy's Last Ride.

Genomineerden Toneelschrijfprijs 2018 bekend

George Elias Tobal, Eric de Vroedt en Willem de Wolf & Rebekka De Wit zijn dit jaar genomineerd voor de Toneelschrijfprijs. Die onderscheiding bekroont de beste Nederlandstalige theatertekst van het afgelopen seizoen en wordt dit jaar al voor de 31ste keer uitgereikt. De jury koos de drie genomineerde teksten uit 69 inzendingen.
IR Company | Foto: Steven Tips
IR Company | Foto: Steven Tips

Toekenningen productiesubsidie 3e ronde

De productiesubsidie is bestemd voor het maken van voorstellingen of concerten. Met de productiesubsidies dragen we bij aan de artistieke kwaliteit van de podiumkunsten en aan het bereiken van een groot en divers publiek. Voor de derde ronde van 2018 zijn er 18 aanvragen gehonoreerd. De lijst met toekenningen is te bekijken op onze website.

online versie

Orkater | Foto: Nichon Glerum
Orkater | Foto: Nichon Glerum
nieuwsbrief 18 sep '20

Nieuwsbrief september

nieuwsbrief 11 aug '20

Nieuwsbrief augustus 2020

nieuwsbrief 12 jun '20

Nieuwsbrief juni 2020

Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
nieuwsbrief 11 mei '20

Nieuwsbrief mei 2020

nieuwsbrief 02 apr '20

Nieuwsbrief april 2020

nieuwsbrief 17 mrt '20

Nieuwsbrief maart 2020

nieuwsbrief 07 feb '20

Nieuwsbrief februari 2020

nieuwsbrief 16 jan '20

Nieuwsbrief januari 2020

nieuwsbrief 06 dec '19

Nieuwsbrief december 2019

nieuwsbrief 07 nov '19

Nieuwsbrief november 2019

meer