Nieuwsbrief augustus 2018

28 augustus 2018
Sprekers Hans Schnitzler, Danny Mekić, Ingrid Zeegers en Derk Loorbach
Sprekers Hans Schnitzler, Danny Mekić, Ingrid Zeegers en Derk Loorbach
Fonds on tour - 24 september en 1 oktober
Tijdens Fonds on tour onderzoeken we hoe huidige veranderingen in de samenleving de podiumkunsten beïnvloeden. Op 24 september staan we stil bij de belofte van de digitale wereld met sprekers Hans Schnitzler, filosoof, publicist, journalist Follow the Money, en Danny Mekić, technologie- en innovatie-expert.
Op 1 oktober gaan we met u in gesprek over circulaire economie. Hoe ontwikkelen we de discipline om inclusief, duurzaam en impact-gedreven te produceren? Met sprekers Ingrid Zeegers, programmadirecteur Circulair Friesland, en Derk Loorbach, directeur van het Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT), gespecialiseerd in transities. Aanmelden via dit formulier.
Gil & Megas
Gil & Megas
Eerste toekenningen programma urban projecten
Begin dit jaar zijn we van start gegaan met een nieuw fondsinitiatief het programma urban projecten. Dit programma is gekoppeld aan Matchmakers in cultuur, een samenwerking tussen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten. Samen met de matchmakers is er gekeken naar talenten die in aanmerking komen voor ondersteuning van hun project. Inmiddels zijn de eerste vijf projecten gehonoreerd: Gil & Megas, Mohamed Yusuf Boss, Joost Adriaansens, J. Ward Brew en Teddy's Last Ride.
Genomineerden Toneelschrijfprijs 2018 bekend
George Elias Tobal, Eric de Vroedt en Willem de Wolf & Rebekka De Wit zijn dit jaar genomineerd voor de Toneelschrijfprijs. Die onderscheiding bekroont de beste Nederlandstalige theatertekst van het afgelopen seizoen en wordt dit jaar al voor de 31ste keer uitgereikt. De jury koos de drie genomineerde teksten uit 69 inzendingen.
IR Company | Foto: Steven Tips
IR Company | Foto: Steven Tips
Toekenningen productiesubsidie 3e ronde
De productiesubsidie is bestemd voor het maken van voorstellingen of concerten. Met de productiesubsidies dragen we bij aan de artistieke kwaliteit van de podiumkunsten en aan het bereiken van een groot en divers publiek. Voor de derde ronde van 2018 zijn er 18 aanvragen gehonoreerd. De lijst met toekenningen is te bekijken op onze website.

online versie

ltr.221.beleidsplan_20252028__ruimte_voor_beweging.webp
Nieuwsbrieven 16 februari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Beeld: © Dave Menkehorst
Beeld: © Dave Menkehorst
Nieuwsbrieven 19 januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Beeld: © Jordon Conner via Unsplash
Beeld: © Jordon Conner via Unsplash
Nieuwsbrieven 22 december 2023

Nieuwsbrief december 2023

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023