NL / EN

ma. 1 oktober 2018

Fonds on tour - Circulaire economie

Maandag 1 oktober is de vierde en laatste Fonds on tour van een reeks bijeenkomsten waarin we in gesprek gaan over de podiumkunstensector van nu en van de toekomst.


We onderzoeken hoe huidige veranderingen in de samenleving de podiumkunsten beïnvloeden. De middag start met twee denkers die hun visie geven op een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling. Vervolgens gaan we in gesprek onder leiding van moderator Ruben Maes. Hoe krijgen de veranderingen nu al vorm in de praktijk en in beleid? Welke kansen laten we onbenut en wat kunnen we daar gezamenlijk aan doen? Aanmelden via dit formulier.
ingridzeegersderkloorbach_th.jpgIngrid Zeegers & Derk Loorbach

Maandag 1 oktober 2018: Circulaire economie
In toenemende mate dringt het besef door dat onze huidige manier van produceren en consumeren niet vol te houden is. Econoom Kate Raworth (UK) introduceerde met haar beeld van een donut-economie een andere manier van denken over waarde, die niet eindeloos is gebaseerd op groei, maar rekening houdt met mens en planeet. Hoe ontwikkelen we de discipline om inclusief, duurzaam en impact-gedreven te produceren?
Tijd: 13.30 – 17.30 uur (incl. borrel)
Locatie: Musis, Arnhem

Met sprekers: Ingrid Zeegers, programmadirecteur Circulair Friesland. Elk product, dienst of voorstelling is begonnen met een idee en vervolgens een ontwerp. We moeten samen leren dit ontwerpproces op een nieuwe manier in te richten, waarbij het belangrijk is om het 'in de tijd' te ontwerpen; hoe gaan we nu en in de toekomst positieve impact creëren? Ingrid Zeegers, programma directeur van Circulair Friesland noemt dit de 'gezond verstand' economie: We weten al heel erg veel en we zijn al slim genoeg om consequenties in te zien, nu moeten we de discipline ontwikkelen om aan de voorkant van het ontwerpproces meerdere invalshoeken en kanten mee te nemen.
Derk Loorbach, directeur van het Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT), gespecialiseerd in transities, “revolutionaire systeemveranderingen op de lange termijn”. We moeten opzoek naar nieuwe manieren van denken, werken en organiseren. Onderwijs speelt daarbij een belangrijke rol en de transitieopgaven die bij de circulaire economie horen zouden tot de kern van het onderwijs moeten behoren. We gaan het hebben over verbinden, ondernemen, duiden en kritisch vermogen, met als doel de overgang naar een duurzame samenleving op gang te brengen.

Voor wie is de reeks bedoeld?
Voor mensen werkzaam in de podiumkunstensector, brancheorganisaties, bestuurders, beleidsmakers en politiek.

Wilt u bij een of meer bijeenkomsten aanwezig zijn?
Noteer de data dan alvast in uw agenda en meld u voor maandag 24 september aan via dit formulier. Het aantal plaatsen is beperkt; aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

meer agenda

agenda/i_084/decooperatienomansland21117robinalyshacl.jpg
agenda - 29 nov 2018

No Man’s Land 2018

agenda/i_082/hansschnitzlerdannymeki.jpg
agenda - 24 sep 2018

Fonds on tour - Digitalisering

agenda/i_078/matchmakers.jpg
agenda - 19 sep 2018

Congres Podia & Festivals 2018

agenda - 25 jun 2018

Masterclass Wijzer Werven

Wijzer Werven organiseert in samenwerking met het ministerie van OC&W op maandag 25 juni 2018 een masterclass en een aantal workshops voor culturele instellingen.

agenda/i_075/fburbanpro.jpg
agenda - 18 jun 2018

Meet the urban pro's

meer