NL / EN

ma. 24 september 2018

Fonds on tour - Digitalisering

Maandag 24 september is de derde Fonds on tour van een reeks van vier bijeenkomsten waarin we in gesprek gaan over de podiumkunstensector van nu en van de toekomst.


We onderzoeken hoe huidige veranderingen in de samenleving de podiumkunsten beïnvloeden. De middag start met twee denkers die hun visie geven op een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling. Vervolgens gaan we in gesprek onder leiding van moderator Ruben Maes. Hoe krijgen de veranderingen nu al vorm in de praktijk en in beleid? Welke kansen laten we onbenut en wat kunnen we daar gezamenlijk aan doen? Aanmelden via dit formulier.
hansschnitzlerdannymeki_th.jpgHans Schnitzler & Danny Mekić

Maandag 24 september 2018: Digitalisering
Tijdens deze editie van Fonds on tour staan we stil bij de belofte van de digitale wereld. Welke kansen bieden nieuwe technologieën? En wat zijn de gevolgen van de digitale revolutie op mens en samenleving: geestelijke uitputting en mentale vervuiling of verrijking van kennis en een nieuwe digitale cultuur?
Tijd: 13.30 – 17.30 uur (incl. borrel)
Locatie: Het Koorenhuis, Den Haag

Met sprekers: Hans Schnitzler, filosoof, publicist en voormalig columnist voor de Volkskrant. Tegenwoordig schrijft hij voor het journalistieke platform Follow the Money en doceert hij aan De Bildung Academie. Van zijn hand verschenen de boeken Het digitale proletariaat (2015) en Kleine filosofie van de digitale onthouding (2017).
Danny Mekić, technologie- en innovatie-expert, schetst in zijn presentatie een beeld van het nieuwe tijdperk waarin we terechtgekomen zijn. Technologische ontwikkelingen hebben de samenleving ingrijpend veranderd. Mensen hebben toegang tot een oneindige hoeveelheid informatie. Daarnaast kan men zich als nooit te voren laten horen en invloed uitoefenen op de samenleving. Hoe zorg je voor een juiste harmonie tussen sociale & digitale innovatie?

Voor wie is de reeks bedoeld?
Voor mensen werkzaam in de podiumkunstensector, brancheorganisaties, bestuurders, beleidsmakers en politiek.

Wilt u bij een of meer bijeenkomsten aanwezig zijn?
Noteer de data dan alvast in uw agenda en meld u voor vrijdag 14 september aan via dit formulier. Het aantal plaatsen is beperkt; aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

meer agenda

agenda/i_084/decooperatienomansland21117robinalyshacl.jpg
agenda - 29 nov 2018

No Man’s Land 2018

agenda/i_082/hansschnitzlerdannymeki.jpg
agenda - 24 sep 2018

Fonds on tour - Digitalisering

agenda/i_078/matchmakers.jpg
agenda - 19 sep 2018

Congres Podia & Festivals 2018

agenda - 25 jun 2018

Masterclass Wijzer Werven

Wijzer Werven organiseert in samenwerking met het ministerie van OC&W op maandag 25 juni 2018 een masterclass en een aantal workshops voor culturele instellingen.

agenda/i_075/fburbanpro.jpg
agenda - 18 jun 2018

Meet the urban pro's

meer