Nieuwsbrief 25 augustus 2016

25 augustus 2016
ltr.121.hannesminaarfotocarlosvillarroel.webp
Nederlandse Muziekprijs voor Hannes Minnaar
Pianist Hannes Minnaar ontvangt op zaterdagmiddag 1 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van minister Jet Bussemaker de Nederlandse Muziekprijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de NTR ZaterdagMatinee in de Grote Zaal, getiteld ‘Hannes Minnaar en de dood’. Uit het juryrapport: Minnaars spel wordt gekenmerkt door een absoluut natuurlijke, pure, heldere en onopgesmukte stijl. Dienstbaarheid aan de muziek is steeds zijn credo, verbluffende technische begaafdheid en virtuositeit daaraan ondergeschikt.
Drukbezocht slotevenement Olympisch cultureel programma HOBRA
Op zondag 31 juli vond de slotmanifestatie van het Olympisch Nederlands cultureel programma HOBRA plaats in Rio de Janeiro. Na drie weken intensief samenwerken presenteerden de tien Nederlands-Braziliaanse duo’s hun werken in de disciplines architectuur, beeldende kunst, dans, design, documentair theater, e-cultuur, film, literatuur, muziek en theater. Er werden spannende culturele kruisbestuivingen getoond en plannen voor de toekomst gemaakt.
Nederland en Vlaanderen op Frankfurter Buchmesse
Nederland en Vlaanderen presenteren zich dit jaar als gastland op de Frankfurter Buchmesse die plaatsvindt van 19 tot en met 23 oktober. Gezamenlijk ontwikkelen zij een programma onder het motto ‘Dit is wat we delen’. Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren verzorgen de gastlandpresentatie. De andere landelijke cultuurfondsen verzorgen een cultureel randprogramma. In totaal zijn er dit jaar in Duitsland meer dan 400 Nederlands-Vlaamse evenementen geprogrammeerd, waaronder diverse dans- en theatervoorstellingen en concerten.
Showcase Dutch Delta Sounds
Het festival Dutch Delta Sounds, dat 7 en 8 september in Amsterdam plaatsvindt, presenteert een tropische mix avontuurlijke muziek van Nederlandse bodem. Onze collega's van Dutch Performing Arts maken de showcase van Nederlandse bands en musici mogelijk en organiseren in samenwerking met World Music Forum NL een bezoekersprogramma voor internationale programmeurs en journalisten.

online versie

ltr.221.beleidsplan_20252028__ruimte_voor_beweging.webp
Nieuwsbrieven 16 februari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Beeld: © Dave Menkehorst
Beeld: © Dave Menkehorst
Nieuwsbrieven 19 januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Beeld: © Jordon Conner via Unsplash
Beeld: © Jordon Conner via Unsplash
Nieuwsbrieven 22 december 2023

Nieuwsbrief december 2023

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023