25 augustus 2016

Nieuwsbrief 25 augustus 2016


Nederlandse Muziekprijs voor Hannes Minnaar

Pianist Hannes Minnaar ontvangt op zaterdagmiddag 1 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van minister Jet Bussemaker de Nederlandse Muziekprijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de NTR ZaterdagMatinee in de Grote Zaal, getiteld ‘Hannes Minnaar en de dood’. Uit het juryrapport: Minnaars spel wordt gekenmerkt door een absoluut natuurlijke, pure, heldere en onopgesmukte stijl. Dienstbaarheid aan de muziek is steeds zijn credo, verbluffende technische begaafdheid en virtuositeit daaraan ondergeschikt.

Drukbezocht slotevenement Olympisch cultureel programma HOBRA

Op zondag 31 juli vond de slotmanifestatie van het Olympisch Nederlands cultureel programma HOBRA plaats in Rio de Janeiro. Na drie weken intensief samenwerken presenteerden de tien Nederlands-Braziliaanse duo’s hun werken in de disciplines architectuur, beeldende kunst, dans, design, documentair theater, e-cultuur, film, literatuur, muziek en theater. Er werden spannende culturele kruisbestuivingen getoond en plannen voor de toekomst gemaakt.

Nederland en Vlaanderen op Frankfurter Buchmesse

Nederland en Vlaanderen presenteren zich dit jaar als gastland op de Frankfurter Buchmesse die plaatsvindt van 19 tot en met 23 oktober. Gezamenlijk ontwikkelen zij een programma onder het motto ‘Dit is wat we delen’. Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren verzorgen de gastlandpresentatie. De andere landelijke cultuurfondsen verzorgen een cultureel randprogramma. In totaal zijn er dit jaar in Duitsland meer dan 400 Nederlands-Vlaamse evenementen geprogrammeerd, waaronder diverse dans- en theatervoorstellingen en concerten.

Showcase Dutch Delta Sounds

Het festival Dutch Delta Sounds, dat 7 en 8 september in Amsterdam plaatsvindt, presenteert een tropische mix avontuurlijke muziek van Nederlandse bodem. Onze collega's van Dutch Performing Arts maken de showcase van Nederlandse bands en musici mogelijk en organiseren in samenwerking met World Music Forum NL een bezoekersprogramma voor internationale programmeurs en journalisten.

online versie

Orkater | Foto: Nichon Glerum
Orkater | Foto: Nichon Glerum
nieuwsbrief 18 sep '20

Nieuwsbrief september

nieuwsbrief 11 aug '20

Nieuwsbrief augustus 2020

nieuwsbrief 12 jun '20

Nieuwsbrief juni 2020

Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
nieuwsbrief 11 mei '20

Nieuwsbrief mei 2020

nieuwsbrief 02 apr '20

Nieuwsbrief april 2020

nieuwsbrief 17 mrt '20

Nieuwsbrief maart 2020

nieuwsbrief 07 feb '20

Nieuwsbrief februari 2020

nieuwsbrief 16 jan '20

Nieuwsbrief januari 2020

nieuwsbrief 06 dec '19

Nieuwsbrief december 2019

nieuwsbrief 07 nov '19

Nieuwsbrief november 2019

meer