NIEUWSBRIEF 25 AUGUSTUS 2016

 

FONDS PODIUMKUNSTEN

     
hannesminaarfotocarlosvillarroel.jpg
 

NEDERLANDSE MUZIEKPRIJS VOOR HANNES MINNAAR Pianist Hannes Minnaar ontvangt op zaterdagmiddag 1 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van minister Jet Bussemaker de Nederlandse Muziekprijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de NTR ZaterdagMatinee in de Grote Zaal, getiteld ‘Hannes Minnaar en de dood’. Uit het juryrapport: Minnaars spel wordt gekenmerkt door een absoluut natuurlijke, pure, heldere en onopgesmukte stijl. Dienstbaarheid aan de muziek is steeds zijn credo, verbluffende technische begaafdheid en virtuositeit daaraan ondergeschikt.

 

DRUKBEZOCHT SLOTEVENEMENT OLYMPISCH CULTUREEL PROGRAMMA HOBRA Op zondag 31 juli vond de slotmanifestatie van het Olympisch Nederlands cultureel programma HOBRA plaats in Rio de Janeiro. Na drie weken intensief samenwerken presenteerden de tien Nederlands-Braziliaanse duo’s hun werken in de disciplines architectuur, beeldende kunst, dans, design, documentair theater, e-cultuur, film, literatuur, muziek en theater. Er werden spannende culturele kruisbestuivingen getoond en plannen voor de toekomst gemaakt.

 

NEDERLAND EN VLAANDEREN OP FRANKFURTER BUCHMESSE Nederland en Vlaanderen presenteren zich dit jaar als gastland op de Frankfurter Buchmesse die plaatsvindt van 19 tot en met 23 oktober. Gezamenlijk ontwikkelen zij een programma onder het motto ‘Dit is wat we delen’. Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren verzorgen de gastlandpresentatie. De andere landelijke cultuurfondsen verzorgen een cultureel randprogramma. In totaal zijn er dit jaar in Duitsland meer dan 400 Nederlands-Vlaamse evenementen geprogrammeerd, waaronder diverse dans- en theatervoorstellingen en concerten.

 

SHOWCASE DUTCH DELTA SOUNDS Het festival Dutch Delta Sounds, dat 7 en 8 september in Amsterdam plaatsvindt, presenteert een tropische mix avontuurlijke muziek van Nederlandse bodem. Onze collega's van Dutch Performing Arts maken de showcase van Nederlandse bands en musici mogelijk en organiseren in samenwerking met World Music Forum NL een bezoekersprogramma voor internationale programmeurs en journalisten.

 

KOMENDE INDIENDATA 7 september 2016

Productiesubsidie

14 september 2016
Subsidie programmering podium popmuziek (kernpodium)

15 september 2016
Nederlandse Muziekprijs

21 september 2016
Subsidie programmering festival

28 september 2016
Werkbijdrage muziekauteur
Subsidie internationale uitwisselingsprojecten
Subsidie buitenlandse voorstellingen of concerten in Nederland
Grant for Dutch presentations abroad

 
 

volg Fondspodiumkunsten via:

FFacebook
TTwitter
inLinked-in
IInstagram

 

FONDS PODIUMKUNSTEN
Bezoekadres
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag
070 707 27 00
info@fondspodiumkunsten.nl