Nieuwsbrief 19 april 2016

19 april 2016
Remy van Kesteren krijgt Nederlandse Muziekprijs
Hij won al het grootste harpconcours in de wereld, speelde voor een half miljoen bezoekers tijdens Night of the Proms en werkte samen met grootheden als choreograaf Hans van Manen. Vanaf 1 juni behoort Remy van Kesteren bovendien tot het selecte gezelschap van musici dat zich winnaar van de Nederlandse Muziekprijs mag noemen, de hoogste onderscheiding die het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap toekent aan musici in de klassieke muziek. U kunt de uitreiking en het aansluitende concert in Paradiso live bijwonen.
Lees meer over de uitreiking van de Nederlandse Muziekprijs >
Een goed begin is nog niet het halve werk
Op 1 maart nam het Fonds Podiumkunsten 215 aanvragen van podiumkunstinstellingen voor een meerjarige activiteitensubsidie 2017-2020 in behandeling. Wat gebeurt er nu eigenlijk met deze aanvragen? Hoe wordt beoordeeld wie wel of niet subsidie krijgt? De komende maanden neemt onze directeur Henriëtte Post u in haar blog mee door het verdere proces.
Lees de blog van Henriëtte Post >
Adonde van los Muertos – Lado A afsluiter Get Lost 2016
Get Lost is een gezamenlijk initiatief van het Fonds Podiumkunsten, Stichting DOEN, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Hivos, het Prins Claus Fonds en het VSBFonds. Adonde van los Muertos – Lado A (Waarheen de doden gaan – Kant A) is de vierde en laatste voorstelling in deze reeks. Het Argentijnse gezelschap Grupo Krapp stelt daarin de dood centraal. Om precies te zijn de dood in het theater, want hoe geef je in die context – artificieel, herhaalbaar – vorm aan een fenomeen dat zo essentieel en eenmalig is.
Bekijk de speeldata van deze voorstelling >
Meer Nederlandse producties tijdens Operadagen Rotterdam
Rotterdam heeft bewezen dat een stad zonder eigen operahuis toch een internationale operatraditie kan ontwikkelen. De stad huisvest van 20 tot en met 29 mei alweer de 11de editie van de Operadagen. Onze collega’s van Dutch Performing Arts werken samen met de organisatie om opera en muziektheater uit eigen land onder de aandacht te brengen bij het (internationale) publiek.
Bekijk de Nederlandse bijdragen aan Operadagen Rotterdam >
Nederlands talent in de schijnwerpers op Classical:NEXT
Als gaststad van de muziekconferentie Classical:NEXT en de Operadagen mag Rotterdam zich eind mei weer even het wereldcentrum van de klassieke muziek noemen. Dutch Performing Arts promoot tijdens het festival gevestigd én aanstormend talent van eigen bodem.
Bekijk de Nederlandse bijdragen aan Classical:NEXT >

online versie

Beeld: © RG-vc via Getty Images
Beeld: © RG-vc via Getty Images
Nieuwsbrieven 19 juli 2024

Nieuwsbrief juli 2024

Beeld: © Getty Images
Beeld: © Getty Images
Nieuwsbrieven 21 juni 2024

Nieuwsbrief juni 2024

Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Nieuwsbrieven 17 mei 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Nieuwsbrieven 19 april 2024

Nieuwsbrief april 2024

Foto: © Dabldy via Getty Images
Foto: © Dabldy via Getty Images
Nieuwsbrieven 15 maart 2024

Nieuwsbrief maart 2024

ltr.221.beleidsplan_20252028__ruimte_voor_beweging.webp
Nieuwsbrieven 16 februari 2024

Nieuwsbrief februari 2024