10 oktober 2016

Nieuwsbrief 10 oktober


Adviseurs en voorzitters gezocht

Het Fonds Podiumkunsten zoekt nieuwe adviseurs en voorzitters voor het beoordelen van subsidieaanvragen en het leiden van commissievergaderingen. Meer informatie over taken, vergoeding en procedure.

Blog Henriette Post

Op Prinsjesdag werd duidelijk dat het kabinet extra geld vrijmaakt om een deel van de festival- en muziektheateraanvragen voor een meerjarige subsidie voor 2017-2020 alsnog te kunnen honoreren. Op Twitter kwam de vraag naar boven “Wie bepaalt dat muziektheater relevanter is dan dans, muziek of theater? Waarom bijvoorbeeld niet eerst alle zaaglijngevallen fixen?" Henriëtte Post geeft antwoord.

Fast Forward presenteert: Ann Van den Broek, Dagmar Slagmolen, Jetse Batelaan en Project Wildeman

Met genoegen kondigen we vier nieuwe samenwerkingen aan binnen het Fonds-initiatief Fast Forward. Ann Van den Broek onderzoekt haar nieuwe, interdisciplinaire manier van werken bij het Barbican Centre in Londen. Dagmar Slagmolen gaat samenwerken met Oorkaans grote broer Concerts Norway. Jetse Batelaan gaat samen met het Künstlerhaus Mousonturm een voorstelling maken voor jong publiek. En Project Wildeman gaat de moderne stadsmens onderzoeken in Amsterdam, Berlijn en Milaan. Meer over Nederlands talent in een internationale context.

Resultaten uniek project HOBRA eenmalig in Nederland te zien

Op zondag 23 Oktober kan ook Nederland de resultaten van het Nederlands Olympisch cultureel programma HOBRA eenmalig bekijken tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Meer informatie en aanmelden.

Fotoverslag: Hannes Minnaar ontvangt Nederlandse Muziekprijs

Pianist Hannes Minnaar ontving op zaterdagmiddag 1 oktober tijdens de ZaterdagMatinee in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van minister Bussemaker de Nederlandse Muziekprijs. Bekijk de foto's van de prachtige middag.

online versie

Orkater | Foto: Nichon Glerum
Orkater | Foto: Nichon Glerum
nieuwsbrief 18 sep '20

Nieuwsbrief september

nieuwsbrief 11 aug '20

Nieuwsbrief augustus 2020

nieuwsbrief 12 jun '20

Nieuwsbrief juni 2020

Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
nieuwsbrief 11 mei '20

Nieuwsbrief mei 2020

nieuwsbrief 02 apr '20

Nieuwsbrief april 2020

nieuwsbrief 17 mrt '20

Nieuwsbrief maart 2020

nieuwsbrief 07 feb '20

Nieuwsbrief februari 2020

nieuwsbrief 16 jan '20

Nieuwsbrief januari 2020

nieuwsbrief 06 dec '19

Nieuwsbrief december 2019

nieuwsbrief 07 nov '19

Nieuwsbrief november 2019

meer