Vacature: Subsidieconsulent (bij voorkeur met kennis van urban arts)


14 juli 2021

Het Fonds Podiumkunsten zoekt een stressbestendige, op kwaliteit gerichte subsidieconsulent met een vaardige pen.


Het Fonds Podiumkunsten in Den Haag is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Het gaat het Fonds Podiumkunsten daarbij om kwaliteit in de meest ruime zin van het woord. Het Fonds streeft naar een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat.

Naast de meerjarige activiteitensubsidie biedt het Fonds Podiumkunsten diverse programmering- en projectsubsidies en individuele subsidies. Aandacht gaat ook uit naar internationalisering en pluriformiteit bij gezelschappen, podia en publiek.

In totaal zijn er 60 medewerkers werkzaam bij het Fonds onder leiding van de directeur. Daarnaast werken we met een pool van externe adviseurs. Zij adviseren in commissies over de subsidieaanvragen.

De werkzaamheden
Het Fonds Podiumkunsten onderscheidt zich door zorgvuldig en transparant te zijn in haar beoordelingen en besluiten. De subsidieconsulent speelt daarin een cruciale rol. Aan de hand van een overzichtelijke procedure van besluitvorming en toekenning via heldere richtlijnen, draagt de subsidieconsulent bij aan een kwalitatief goede besluitvorming. De subsidieconsulent bewaakt de deadlines, controleert of de aanvragers aan de subsidievoorwaarden voldoen en zorgt ervoor dat er kwalitatief goede preadviezen liggen voor besluitvorming. De subsidieconsulent woont ook de vergaderingen bij van onze adviescommissie. Tijdens de vergadering legt de adviescommissie de basis voor het advies. De consulent werkt de opmerkingen uit in een adviestekst. Tactvol en integer handelen is hierbij een vereiste.

Profielschets
Je bent verantwoordelijk en handelt zorgvuldig volgens de richtlijnen. Je bent collegiaal en werkt graag in een team. De passie van het werk zit in het uitwerken van kwalitatief goede commissieadviezen voor besluitvorming en het stroomlijnen van het proces. Je hebt een belangrijke rol in de aanlevering van de juiste stukken die nodig zijn voor de besluitvorming en toekenning van de subsidies. Om het werk optimaal te kunnen doen, moet je graag en goed kunnen schrijven, zelfstandig kunnen werken, goed kunnen organiseren, kunnen argumenteren en stevig in je schoenen staan. Vanzelfsprekend draag je de podiumkunsten een warm hart toe.

Het Fonds besteedt extra aandacht aan culturele diversiteit in de breedst mogelijke zin. Ook in haar personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Functie-eisen
Minimaal HBO-geschoold
Communicatief sterk (uitstekende schrijfvaardigheid)
Op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen de sector
Timemanagement, stressbestendig
Analytische vaardigheden
Kwaliteit gericht
Inzicht/visie
Bij voorkeur kennis van urban arts. Je hebt bij voorkeur kennis van urban muziek, en bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op dit gebied, zowel qua speelpraktijk (podia, festivals en andere circuits) als muziekgroepen.

Aanbod
Een functie voor 32 - 36 uur per week
Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met het vooruitzicht op een vast contract
Een salaris in schaal 10 BBRA (minimaal rond € 2.756, - maximaal rond € 4.430, - bruto per maand bij een fulltime dienstverband plus dertiende maand). Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
Uitstekende ontwikkelmogelijkheden
Goede professionele werksfeer

Naast het geconcentreerd schrijven van adviezen vind je het leuk om in een team samen te werken. Fonds Podiumkunsten zorgt voor gevarieerde werkplekken en heeft een informele werkcultuur. Bij het Fonds hebben we oog voor elkaar en wordt voorstellingsbezoek gestimuleerd, alleen of samen met collega’s. Daarmee kun je je actuele kennis van de podiumkunsten vergroten en leer je op een leuke manier ook je collega’s beter kennen.

Solliciteren
Het Fonds Podiumkunsten laat zich in deze procedure adviseren door Colourful People. Fatima Bouhriani, partner bij Colourful People, geeft graag antwoord op al je vragen. Zij is bereikbaar op f.bouhriani@colourfulpeople.nl of 06-50500747. Je kunt je interesse kenbaar maken door je cv en motivatiebrief naar haar te mailen.

De reactietermijn voor deze functie loopt tot en met 15 augustus 2021. De eerste gespreksrondes bij het Fonds Podiumkunsten zijn gepland in week 35. De tweede in week 36. Een schrijftest maakt onderdeel uit van de procedure.
Een van de gehonoreerden: Daniel Opoku-Amo
Een van de gehonoreerden: Daniel Opoku-Amo
nieuws 21 jul '21

Updates COVID-19

Op deze pagina vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen en Fondsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Calliope Tsoupaki neemt de Matthijs Vermeulenprijs 2021 in ontvangst uit handen van Viktorien van Hulst, directeur Fonds Podiumkunsten.
Calliope Tsoupaki neemt de Matthijs Vermeulenprijs 2021 in ontvangst uit handen van Viktorien van Hulst, directeur Fonds Podiumkunsten.
Een van de gehonoreerden Jannemieke Caspers | Foto: Teska Overbeeke
Een van de gehonoreerden Jannemieke Caspers | Foto: Teska Overbeeke
Een van de gehonoreerden Studio 52nd | Foto: Robert van der Ree
Een van de gehonoreerden Studio 52nd | Foto: Robert van der Ree

Het Fonds Podiumkunsten zoekt een stressbestendige, op kwaliteit gerichte subsidieconsulent met een vaardige pen.

De vier Fellows, van linksboven met de klok mee: Mark Hospers, Miranda Lakerveld, Reem Alam, Kiki Raposo de Haas
De vier Fellows, van linksboven met de klok mee: Mark Hospers, Miranda Lakerveld, Reem Alam, Kiki Raposo de Haas
Een van de gehonoreerde projecten Afrovibes |  Foto: Les Associes Crew
Een van de gehonoreerde projecten Afrovibes | Foto: Les Associes Crew
Foto: Francesca Patella
Foto: Francesca Patella
meer