Nederlandse jazz speelt hoofdrol tijdens jazzahead! in Bremen

08 april 2024
nws.1441.lr_1800x1200_aankondiging_jazzahead_2024.webp

Van 11-14 april zijn de internationale schijnwerpers op de Nederlandse jazz gericht tijdens Jazzahead! in Bremen. Jazzahead! is dé plek waar hoofdrolspelers uit de wereldwijde jazzsector jaarlijks samenkomen: van jazzmusici, platenlabels en festivalorganisatoren tot programmeurs. Dit keer is een bijzondere editie want Nederland is partnerland van dit event.
Nederland partnerland
Het Fonds Podiumkunsten verzorgt samen met Buma Cultuur tal van activiteiten om de Nederlandse jazzindustrie verder te profileren. Door een onafhankelijke jury zijn acht acts geselecteerd die de mogelijkheid krijgen om tijdens het showcase-programma voor een groot internationaal publiek te spelen. Deze acts vormen een mooie afspiegeling van de Nederlandse jazz die internationaal wordt waargenomen als avontuurlijk, internationaal georiënteerd en speels. Ook is er op jazzahead! een grote Nederlandse beursstand met informatie over het Nederlandse jazzlandschap en de diverse partnerorganisaties, worden er panelgesprekken georganiseerd en wordt er vooral heel veel jazz gespeeld.

Tijdens de Clubnight op vrijdag 12 april verandert de stad Bremen voor een nacht in één grote jazzclub en ook hier treden zes Nederlandse acts op. Op zaterdag 13 april is het afsluitende galaconcert dat wordt verzorgd door het Nationaal Jeugd Jazz Orkest samen met Maite Hontelé. Ook fluitist Ronald Snijders en pianist Ramón Valle treden op tijdens het galaconcert. Zondag 14 april is laatste dag van het event en wordt er een fietstocht door de stad georganiseerd langs een aantal Nederlandse acts.
Optreden voor internationaal jazzpubliek
De volgende acts geven een optreden tijdens jazzahead!: Ben van Gelder & Reinier Baas, BOI AKIH, Guy Salamon Group, Kika Sprangers Large Ensemble, Marmoucha Orchestra, Raw Fish, Tineke Postma Aria Group, Alessandro Fongaro’s Pietre, kotokid, WAAN, Ronny de Carlo, Lucas Santana Quintet, Alto for Two, ICP Orchestra, Maite Hontelé, Nationaal Jeugd JazzOrkest, Ronald Snijders en Ramón Valle.
Meer informatie
Zin om af te reizen naar Duitsland? Kijk voor het hele Nederlandse programma op: dutch.injazz.nl
Nieuws 22 mei 2024

Evaluatie coronasteun

Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay