NL / EN

vr. 12 januari 2018

Vacature secretaris theater

Wij zoeken een ervaren persoon op het gebied van theater met een goede pen en een strategisch-analytische blik.


Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Het gaat het Fonds Podiumkunsten daarbij om kwaliteit in de meest ruime zin van het woord. Het Fonds streeft naar een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat.

In totaal zijn er 56 medewerkers werkzaam bij het Fonds onder leiding van de directeur/bestuurder. Er is een pool van externe adviseurs (ruim 200). Zij adviseren in commissies over de subsidieaanvragen, leggen voorstellingsbezoeken af en geven input voor beleidsontwikkeling.

De werkzaamheden
De secretaris is verantwoordelijk voor de relatie met de organisaties binnen zijn/haar discipline en de ontwikkeling daarvan. Je bent dé inhoudelijk deskundige op het gebied van theater en treedt op als sparringpartner en aanspreekpunt zowel in- als extern. Dit betekent dat je, op basis van jouw kennis van de sector, mede verantwoordelijk bent voor de uitvoeringen van subsidieregelingen. Je levert een actieve bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid en vervult een toonaangevende representatieve rol voor het Fonds. Het hoofd subsidieverstrekking is hiërarchisch jouw aanspreekpunt.

Profielschets
Je hebt kennis van het theaterveld en hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring. Je bent verbaal sterk en hebt een brede kijk op theater, waarbij je ook oog hebt voor de verbindingen vanuit het theaterveld naar muziektheater, muziek en dans. Je durft over je eigen grenzen heen te kijken en bent in staat om strategisch te denken als het gaat om de toekomst van de podiumkunsten als geheel en de theatersector in het bijzonder. Je hebt een groot netwerk. Je hebt een zakelijke houding en bent integer.
Je onderschrijft de doelstellingen en missie van het Fonds Podiumkunsten en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Verder ben je iemand die op samenwerking is gericht en die een verbindende rol kan spelen binnen het team van secretarissen. Je bent loyaal en zelfverzekerd. Je kan goed luisteren en doorvragen. En je hebt uitstekende schrijfvaardigheden.
Ben jij een ervaren iemand op het gebied van theater met een goede pen en heb jij een strategisch-analytische blik die je graag wilt inzetten als secretaris bij het Fonds Podiumkunsten, dan nodigen we je uit om te solliciteren.

Functie-eisen
• Academisch/HBO+ niveau;
• Communicatief sterk (uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift);
• 5 tot 10 jaar ervaring in de theatersector;
• Analytische en strategische vaardigheden;
• Zelfstandig denken;
• Beleidsmatig ingesteld;
• Integriteit;
• Inzicht/visie.

Aanbod
• Een fulltime dienstverband (36 uur);
• Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met het vooruitzicht op verlenging;
• Een salaris in schaal 12 BBRA. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring;
• Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
• Goede professionele werksfeer.

Procedure
Het Fonds Podiumkunsten laat zich bij de werving van kandidaten voor deze functie ondersteunen door Colourful People. Voor vragen over deze functie kun je bellen met Hatice Türkmen (06 460 812 32). Je reactie kun je voor 28 januari 2018 sturen naar h.turkmen@colourfulpeople.nl
Website: colourfulpeople.nl

meer nieuws

De podiumkunsten-, film- en televisiesector heeft de handen ineengeslagen en start een onafhankelijk en overkoepelend meldpunt voor ongewenste omgangsvormen.

nieuws - 12 jan 2018

Vacature secretaris theater

Wij zoeken een ervaren persoon op het gebied van theater met een goede pen en een strategisch-analytische blik.

De subsidie kleinschalige en incidentele programmering (SKIP) heeft als doel bij te dragen aan een gevarieerd podiumkunstenaanbod in Nederland. Het grote aantal aanvragen hiervoor bewijst dat er behoefte is aan ondersteuning van een gevarieerd aanbod op diverse locaties voor een breed publiek. Om aan deze behoefte verder tegemoet te komen heeft het Fonds Podiumkunsten besloten om met extra beschikbare middelen voor de aangewezen podia in 2018 en 2019 het budget op te hogen naar €1.5 miljoen. Het maximale subsidiebedrag per podium per categorie wordt met 10 procent verhoogd. Het Fonds verwacht niet dat er meer voorstellingen of concerten zullen worden geprogrammeerd met het extra budget. Podia krijgen op deze manier meer ruimte om redelijke vergoedingen te verstrekken aan gezelschappen en ensembles.

De subsidie Nederlandse voorstellingen of concerten in het buitenland (via snelloket) van het Fonds Podiumkunsten is zeer populair. Vanwege de grote hoeveelheid goede aanvragen is het budget, helaas nog voor het einde van het jaar, vergeven. Het is vanaf nu niet meer mogelijk om aanvragen in te dienen hiervoor.

"Zet stedelijke regio’s centraler in het cultuurbeleid. Zij zijn goed in staat om hun culturele voorzieningen af te stemmen op de samenstelling en behoeften van de bevolking, en op de aanwezige maatschappelijke en economische infrastructuur." Dat schrijft de Raad voor Cultuur in zijn verkenning ‘Cultuur voor stad, land en regio’. Met de opname van een regionale culturele infrastructuur in het landelijke cultuurbestel wil de raad dat er meer erkenning en financiering komt voor het culturele aanbod in de regio.

meer