Foto: Oski Collado
Foto: Oski Collado

De Matthijs Vermeulenprijs is de belangrijkste Nederlandse compositieprijs, vernoemd naar de in 1967 overleden symfonisch componist Matthijs Vermeulen. Heeft u ideeën over welke componist de prijs in 2015 zou moeten ontvangen? Wij horen het graag.

Hugo De Greef praat met Atelier deelnemer, foto: Andraz Anzeljc
Hugo De Greef praat met Atelier deelnemer, foto: Andraz Anzeljc

De Dioraphte Cement Prijs is een stimuleringsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van een beginnend maker.

Nieuws 24 december 2014

Oproep residentie Walpurgis 2015

Het muziektheatergezelschap Walpurgis biedt zangers, muzikanten, componisten, acteurs, beeldend kunstenaars, etc. die experimenteren binnen het genre muziektheater een residentie aan van 2 à 3 weken tussen mei en december 2015, met de mogelijkheid hun onderzoek/werk/project te presenteren tijdens het Feniks Festival 2015.

Van museumbezoek tot vrijwilligersaantallen, van cultuursubsidies tot de omzet van creatieve industrie. De meest actuele cultuurcijfers zijn vanaf nu 24 uur per dag te raadplegen op de website van de Cultuurindex Nederland.

Het Fonds Podiumkunsten is verheugd te kunnen meedelen dat Floris Vermeulen per 1 januari onze nieuwe secretaris muziek wordt. Met Floris kiezen we voor een secretaris die het muziekveld door en door kent. Hij spreekt de taal van de makers en is tegelijkertijd goed op de hoogte van dilemma's en uitdagingen die horen bij het werk van een overheidsfonds.

Nieuws 01 december 2014

The Art of Impact van start

Op initiatief van het ministerie van OCW gaat vandaag The Art of Impact van start. Dit programma onderzoekt en stimuleert bestaande en nieuwe kunstprojecten die een duidelijk maatschappelijk effect hebben. Hoe kan kunst verschil maken voor een leefbare wijk en stad, energie en klimaat, zorg, welzijn, life sciences en circulaire economie? Het ministerie van OCW heeft hiervoor de komende twee jaar € 7 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Kwatta - love that dog
Kwatta - love that dog
Foto: Suzanne Blanchard
Foto: Suzanne Blanchard
nws.522.besteburen.webp
Nieuws 20 november 2014

BesteBuren krijgt vorm

nws.520.jazz15keyvisualmitdttex1000.webp
Nieuws 17 november 2014

Met korting naar Jazzahead 2015

Nieuws 13 november 2014

APAP|NYC 2015

Van 9 tot en met 13 januari 2015 zal het Noord-Amerikaanse podiumkunstenveld zich weer in New York verzamelen voor de jaarlijkse Arts Presenters Conference. Deze podiumkunstenbeurs wordt door de Association of Performing Arts Presenters (APAP) georganiseerd.