Fonds Podiumkunsten op Eurosonic Noorderslag

16 december 2014
nws.534.eurosonic.webp

Het Fonds Podiumkunsten organiseert twee bijeenkomsten tijdens Eurosonic Noorderslag (Groningen, 14-17 januari 2015). Op donderdag 15 januari vertellen nieuwe makers van het Fonds Podiumkunsten en het Fonds Cultuurparticipatie over hun talentontwikkelingstraject. Op vrijdag 16 januari is er een presentatie over de veranderingen in de programmeringsregeling.
Talentontwikkeling in de praktijk
donderdag 15 januari 2015, 13.30 uur, Oosterpoort
Talentontwikkeling is een hot item. Wat bieden de landelijke cultuurfondsen voor kansen op dit gebied? Kom luisteren naar de ervaringen van een aantal popmuzikanten. Binkbeats deed samen met het Utrechtse Kaasschaafcollectie een beroep op de subsidie voor nieuwe makers bij het Fonds Podiumkunsten. Maxime Philips en Epitome Entertainment deden hetzelfde bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Samen met hun begeleiders/coaches Simon Akkermans en Henca Maduro vertellen ze in deze bijeenkomst over het hoe, wat en waarom van hun traject.

Moderator is Manu van Kersbergen, Nederlands gesproken
Ook aanwezig: Robert Kouijzer (Kaasschaafcollectief), Giovanni Campbell (Fonds Cultuurparticipatie) en Karen Welling (Fonds Podiumkunsten)

Meet, greet & brunch met Fonds Podiumkunsten
vrijdag 16 januari 2015, 12.00-13.00 uur, Oosterpoort
Op 1 januari 2015 wijzigt de programmeringsregeling voor podia en festivals van het Fonds Podiumkunsten. Welke nieuwe kansen biedt deze verandering aan Kernpodia en wat betekent dit voor SRP podia en organisatoren van incidentele concerten? Het Fonds geeft een korte presentatie van de wijzigingen, met aansluitend de mogelijkheid om vragen te stellen en kennis te maken met de medewerkers van het Fonds Podiumkunsten. Onder het genot van een broodje en een glas sap vertellen zij je graag over alle subsidiemogelijkheden van het Fonds Podiumkunsten.

NB Om aanwezig te kunnen zijn bij de presentatie en/of de meet&greet, heeft u een toegangskaart nodig voor de conferentie van Noorderslag.

Dutch Performing Arts op Eurosonic Noorderslag 2015
Dutch Performing Arts draagt ook dit jaar weer bij aan een bezoekersprogramma gericht op (internationaal boekbaar) Nederlands aanbod tijdens Eurosonic Noorderslag 2015. Uitgenodigd zijn o.a. internationale labels, agenten, bookers en (festival)programmeurs. Er vindt o.a. een ontvangstbrunch en trade diner plaats waar vraag en aanbod samen komen.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen