#NieuweStukken: Eerste teksten gepresenteerd

07 maart 2019
Op donderdag 28 februari zijn de teksten gepresenteerd van de deelnemende schrijvers aan #NieuweStukken. De schrijvers zijn eind januari begonnen met het schrijftraject. Zij worden begeleid door een ervaren coach en volgen workshops van de Tekstsmederij. De teksten werden gelezen door acteurs Nick Livramento Silva en Kyra Bououargane.
De presentatie van de teksten
Schrijvers Shula Tas, Fadua El Akchaoui, Sharif Noël Abdoelhak, Brooklyn Mozes, Stokely Dichtman, Sandy Bosmans, Marthe van Bronkhorst, Yücel Kopal, Stacey Esajas en Simone Zeefuik kregen op deze manier voor het eerst een impressie van hoe de teksten overkomen op het publiek. Bij de presentatie waren ook de coaches, het Fonds Podiumkunsten, het Nederlands Letterenfonds en de betrokken partners: Bijlmer Parktheater, Rose Stories, Theater Zuidplein, El Hizjra en Poetry Circle/Nowhere. De groep kwam bijeen in de huiselijke setting van Casa Sofia in Amsterdam.

Directeur van het Fonds Podiumkunsten, Henriette Post, sprak de aanwezigen bij aanvang toe: ’Ik denk dat ik wel mag stellen dat vanavond iedereen in meer of mindere mate last heeft van een soort wedstrijdspanning. Dat geldt natuurlijk in de eerste plaats voor de tien schrijvers die straks zullen ervaren welk effect een proeve van hun schrijven heeft op publiek. Woorden die niet langer alleen in hun eigen hoofd echoën, maar worden uitgesproken vanaf een podium door acteurs die er misschien al een heel andere draai aan geven dan zij als schrijver hadden bedacht.’

Een impressie van de avond in onderstaand videoverslag.
#NieuweStukken
Met #NieuweStukken geven het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds ruimte aan die beginnende toneelschrijvers, waarvan we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. Meer informatie over #NieuweStukken is hier te lezen.
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen