Nieuwsbrief november 2019

07 november 2019
ltr.168.webportal.webp
Fonds lanceert webportal meerjarige regelingen
Op dinsdag 5 november presenteerde het Fonds Podiumkunsten de meerjarige regelingen 2021 - 2024. Tijdens de bijeenkomst lanceerden wij de daarvoor bestemde webportal: meerjarig.fondspodiumkunsten.nl
Alle informatie over de meerjarige regelingen 2021 - 2024 is te vinden op deze site. Je vindt er onder andere een videoverslag van de bijeenkomst, de digitale uitgaven van de regelingen en meer dan 60 vragen en antwoorden, die gesteld zijn tijdens de bijeenkomst. De Q en A vullen wij de komende periode aan. Heb je een vraag of staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail naar aanvraagmeerjarig@fondspodiumkunsten.nl
ltr.168.matchmakervalery.webp
'Het succes van nieuw talent gaat als een olievlek door de stad'
Welke nieuwe talenten zijn er in Almere? Matchmaker Valery weet als geen ander welke creatieve initiatieven er zijn in haar stad. Als matchmaker gaat zij hierover in gesprek met zowel gemeente als instellingen in Almere. Ook koppelt ze cultuurmakers aan drie landelijke cultuurfondsen: Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Samen met subsidiecoördinator Soraya Ruijg van het Fonds Podiumkunsten proefden we van de creatieve scene in Almere. We gingen onder andere op bezoek bij het Global Dance Centre en Urban Greeners. Benieuwd naar het talent in Almere? Bekijk de video op onze website.
ltr.168.fondspodiumkunsten.webp
Kom je werken bij het Fonds?
Het Fonds Podiumkunsten heeft op dit moment vier vacatures. We zijn op zoek naar twee consulenten voor onze meerjarige festivalsubsidie. Als subsidieconsulent ben je betrokken bij het proces van subsidietoekenningen van het Fonds.
Daarnaast zoeken we een subsidieconsulent voor verschillende projectsubsidieregelingen en een subsidieconsulent met kennis van (hedendaags) klassieke muziek.

Reageren kan tot en met vrijdag 22 november 2019.
OCW organiseert drie informatie­bijeenkomsten
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) organiseert een drietal informatiebijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor makers en culturele instellingen die een aanvraag gaan doen – of dit overwegen – voor de meerjarige subsidie culturele basisinfrastructuur 2021 - 2024 van het ministerie. De bijeenkomsten vinden plaats op 25 november in Zwolle, Theater Odeon, 26 november in Utrecht, Louis Hartlooper Complex en 27 november in Eindhoven, De Kazerne.
ltr.168.blaudzun.webp
Zes nieuwe Upstream: Music projecten
Het Fonds Podiumkunsten heeft zes nieuwe Upstream: Music projecten gehonoreerd. Upstream: Music biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière.
Een van de gehonoreerden is de singer songwriter Blaudzun. Wilfried Damman (manager Blaudzun): “De ondersteuning vanuit Upstream biedt ons de mogelijkheid om in de studio en op het podium andere keuzes te maken. Maar ook nieuwe wegen te bewandelen in de meer directe relatie tussen artiest en fan/follower. Dat is spannend. Het is prettig om daarbij vanuit het Fonds Podiumkunsten het vertrouwen en de ondersteuning te krijgen om een volgende stap te realiseren.”

Bekijk hier de lijst met gehonoreerden.
ltr.168.codedi.webp
Nieuwe Code Diversiteit & Inclusie
De Code Diversiteit & Inclusie is een gedragscode van, voor en door de Nederlandse culturele en creatieve sector. Brancheverenigingen in de culturele en creatieve sector stelden gezamenlijk de code op die ze op vrijdag 1 november overhandigden aan minister Van Engelshoven. “Als een sector het goede voorbeeld moet geven is dat de cultuursector: we zijn van en voor iedereen”, aldus de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De code is zelfregulerend opgesteld, met als doel de brede diversiteit van de Nederlandse samenleving in de sector te representeren.
Deadlines
Er is nog één indiendatum voor dit jaar:

20 november 2019
productiesubsidie
De deadlines voor het aanvragen van subsidie voor 2020 staan op onze website.

online versie

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Nieuwsbrieven 23 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Nieuwsbrieven 19 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Nieuwsbrieven 21 april 2023

Nieuwsbrief april 2023