Nieuwsbrief april 2018

24 april 2018
ltr.149.fondsontourams.webp
Fonds on tour - Save the Date
Het Fonds Podiumkunsten gaat het land in. Op vier maandagmiddagen, waarvan twee in juni en twee in september, gaan we graag met u in gesprek over de podiumkunstensector van nu en van de toekomst. De Raad voor Cultuur beschrijft in de verkenning ‘Cultuur voor stad, land en regio’ hoe de samenleving in rap tempo verandert en constateert dat het rijkscultuurbeleid kansen onbenut laat. Samen met de sector willen we een beter begrip krijgen van die veranderingen en wat dat vraagt van de sector en van het cultuurbeleid. De data zijn: 11 juni (Eindhoven), 25 juni (Almere), 10 september, 24 september.
ltr.149.dienstverleningsonderzoek.webp
Dienstverleningsonderzoek
In 2018 worden de cultuurfondsen in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan een visitatie onderworpen. Ter voorbereiding daarop heeft het Fonds Podiumkunsten een dienstverleningsonderzoek laten uitvoeren onder aanvragers die in de periode 2016/2017 een of meerdere subsidieaanvragen hebben ingediend.
Uit het onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat het merendeel van de aanvragers tevreden is over de dienstverlening van het Fonds. Het volledige rapport is te lezen op onze website.
Ilja Leonard Pfeijffer, winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2017
Ilja Leonard Pfeijffer, winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2017
Oproep Toneelschrijfprijs 2018
De Taalunie Toneelschrijfprijs heet vanaf 2018 de Toneelschrijfprijs. En vanaf dit jaar zetten naast de Taalunie ook het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Fonds Podiumkunsten hun schouders onder dit initiatief. Op 27 maart 2018 is er een overeenkomst ondertekend door de fondsen en de Taalunie om intensiever te gaan samenwerken voor de promotie van de Nederlandstalige literatuur en toneelschrijfkunst in het taalgebied. Lees hier het bericht over de samenwerking. Het Fonds Podiumkunsten helpt mee bij de organisatie van de Toneelschrijfprijs.
Nieuwe toneelteksten, die tussen 1 april 2018 en 1 juli 2018 in première (zijn) (ge)gaan, kunt u inzenden voor de Toneelschrijfprijs 2018. Deadline is 1 juni 2018.
ltr.149.ispacongresleeuwarden.webp
ISPA congres off the beaten track
Van 11-15 juni vindt het jaarlijkse ISPA Congres plaats in de culturele hoofdstad van Europa: Leeuwarden. De International Society for Performing Arts (ISPA) is één van de grootste en belangrijkste netwerken op het gebied van de podiumkunsten. Met het thema ‘Off the Beaten Track’ wordt onder andere ingezoomd op de betekenis van kleinere gemeenschappen in de samenleving. Het Fonds Podiumkunsten en Dutch Performing Arts zijn financiële partners van het congres.
Trouble man - Metropolis. Foto: Sanne Peper
Trouble man - Metropolis. Foto: Sanne Peper
Impact langs de lat
Met het project Impact langs de lat, een samenwerking van Impact Academy en Avance, worden makers in staat gesteld om hun bijdrage aan de samenleving beter en gefundeerder zichtbaar te maken. Binnen de kunsten ondersteunen makers hun verhalen steeds bewuster met strategische impactcampagnes. Geregeld met succes, maar soms ook helemaal niet. Dat roept de vraag op wat werkt. Waarom treft de ene impactcampagne doel, terwijl de andere geen effect sorteert?

Op deze vragen wordt antwoord gegeven met gebruik van bestaand onderzoek en twee concrete casussen: de verhalen en campagnes van gerenommeerde producenten Het Nationale Theater in coproductie met Trouble Man en Basalt Film.

online versie

Beeld: © Getty Images
Beeld: © Getty Images
Nieuwsbrieven 21 juni 2024

Nieuwsbrief juni 2024

Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Nieuwsbrieven 17 mei 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Nieuwsbrieven 19 april 2024

Nieuwsbrief april 2024

Foto: © Dabldy via Getty Images
Foto: © Dabldy via Getty Images
Nieuwsbrieven 15 maart 2024

Nieuwsbrief maart 2024

ltr.221.beleidsplan_20252028__ruimte_voor_beweging.webp
Nieuwsbrieven 16 februari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Beeld: © Dave Menkehorst
Beeld: © Dave Menkehorst
Nieuwsbrieven 19 januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024