Videoregistratie online bijeenkomst meerjarige subsidies


9 februari 2021

Het Fonds Podiumkunsten organiseerde op maandag 25 januari een bijeenkomst voor instellingen die vanaf dit jaar nieuw zijn in de meerjarige subsidieregeling.


Tijdens een twee uur durend programma gaf het Fonds informatie over meerjarige subsidies in de periode 2021-2024. Verantwoording, monitorgesprekken, accounthouders, codes, coulance en corona-steun: alles kwam voorbij. Hoe gaat het Fonds om met de veranderde speelmogelijkheden voor gezelschappen en ensembles? Is er extra coronasteun voor (nieuwe) meerjarige instellingen in 2021? Gaat het Fonds subsidievoorwaarden aanpassen vanwege de coronacrisis? Hoe gaat het Fonds om met de gedragscodes? Gaat het Fonds de meerjarige productiesubsidie verlagen als deze niet door andere inkomsten wordt verdubbeld? Deze en andere vragen werden gesteld tijdens de bijeenkomst voor nieuwe organisaties met meerjarige subsidie.

De bijeenkomst is terug te kijken via onderstaande video.
We hebben alvast een paar fragmenten uitgelicht:
Wat is een coconner? (19:30min)
Is er extra coronasteun voor (nieuwe) meerjarige instellingen in 2021? (36:43min)
Hoe gaat het Fonds om met de gedragscodes? (01:26:30min)
Verwacht het Fonds dat vooraf gestelde randvoorwaarden zoals verdubbeling van de productiesubsidie gehaald worden? (01:36:01min)
510265384
Een van de gehonoreerde nieuwe makers: Michaël Bloos - Nieuwe Helden |  Foto: JW Kaldenbach
Een van de gehonoreerde nieuwe makers: Michaël Bloos - Nieuwe Helden | Foto: JW Kaldenbach
Een van de gehonoreerden Oranjewoud Festival | Foto: Lucas Kemper
Een van de gehonoreerden Oranjewoud Festival | Foto: Lucas Kemper
Een van de gehonoreerden Ragazze Quartet | Foto: Nichon Glerum
Een van de gehonoreerden Ragazze Quartet | Foto: Nichon Glerum

Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds is een zelfstandig bestuursorgaan dat namens de minister van OCW ondersteuning geeft aan alle vormen van professionele podiumkunsten.

De gehonoreerden, met de klok mee: Anoek Nuyens, Strijbos & van Rijswijk, Naomi Velissariou, Slagwerk Den Haag, Katja Heitmann, Tin Men & The Telephone, Arno Schuitemaker,  Ensemble Klang
De gehonoreerden, met de klok mee: Anoek Nuyens, Strijbos & van Rijswijk, Naomi Velissariou, Slagwerk Den Haag, Katja Heitmann, Tin Men & The Telephone, Arno Schuitemaker, Ensemble Klang
meer