Videoregistratie online bijeenkomst meerjarige subsidies


9 februari 2021

Het Fonds Podiumkunsten organiseerde op maandag 25 januari een bijeenkomst voor instellingen die vanaf dit jaar nieuw zijn in de meerjarige subsidieregeling.


Tijdens een twee uur durend programma gaf het Fonds informatie over meerjarige subsidies in de periode 2021-2024. Verantwoording, monitorgesprekken, accounthouders, codes, coulance en corona-steun: alles kwam voorbij. Hoe gaat het Fonds om met de veranderde speelmogelijkheden voor gezelschappen en ensembles? Is er extra coronasteun voor (nieuwe) meerjarige instellingen in 2021? Gaat het Fonds subsidievoorwaarden aanpassen vanwege de coronacrisis? Hoe gaat het Fonds om met de gedragscodes? Gaat het Fonds de meerjarige productiesubsidie verlagen als deze niet door andere inkomsten wordt verdubbeld? Deze en andere vragen werden gesteld tijdens de bijeenkomst voor nieuwe organisaties met meerjarige subsidie.

De bijeenkomst is terug te kijken via onderstaande video.
We hebben alvast een paar fragmenten uitgelicht:
Wat is een coconner? (19:30min)
Is er extra coronasteun voor (nieuwe) meerjarige instellingen in 2021? (36:43min)
Hoe gaat het Fonds om met de gedragscodes? (01:26:30min)
Verwacht het Fonds dat vooraf gestelde randvoorwaarden zoals verdubbeling van de productiesubsidie gehaald worden? (01:36:01min)
510265384
Mime Wave | Foto: © Hans Boddeke
Mime Wave | Foto: © Hans Boddeke
V.l.n.r.: Koen Boesman (foto: Erik Van Grieken), Mathieu Wijdeven (foto: Nick Helderman), Raoul de Jong (foto: Hilde Harshage), Peer Wittenbols. Onder: scènefoto
V.l.n.r.: Koen Boesman (foto: Erik Van Grieken), Mathieu Wijdeven (foto: Nick Helderman), Raoul de Jong (foto: Hilde Harshage), Peer Wittenbols. Onder: scènefoto 'TAL'/collectief BOG (foto: Jan Rymenants).
Meral Polat en Andrea Voets | Foto: (l) © Janita Sassen, (r) Claudia Hansen
Meral Polat en Andrea Voets | Foto: (l) © Janita Sassen, (r) Claudia Hansen
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Foto: Hanson in Paradiso | © Paradiso
Foto: Hanson in Paradiso | © Paradiso
meer