Welke mogelijkheden hebben cultuurinstellingen en subsidiërende overheden om het onderlinge gesprek en hun afspraken over resultaten te verbeteren? Claartje Bunnik en Edwin van Huis geven beide partijen aanwijzingen voor het maken van zinvolle prestatieafspraken.

nws.218.sica.webp
Nieuws 17 november 2011

12 december: Europadag SICA

Woensdag 2 november 2011 presenteerde het Fonds Podiumkunsten de nieuwe regeling meerjarige subsidie 2013 - 2016. Heeft u de bijeenkomst gemist? Dan kunt u hier een videoregistratie bekijken van de speech van directeur George Lawson.

Prioriteit voor de kwaliteit van het kleinschalige en middelgrote aanbod waardoor de pluriformiteit van de Nederlandse podiumkunsten zo goed mogelijk kan worden gewaarborgd. Dat is de keuze die het Fonds Podiumkunsten maakt voor de toekomstige verdeling van het sterk geslonken budget voor meerjarige subsidies voor podiumkunstinstellingen.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert op woensdag 2 november In de Doelen in Rotterdam een informatiebijeenkomst over de nieuwe regeling Meerjarige Activiteitensubsidie. 's Avonds organiseert de VVD het congres 'Luctor et Emergo' in het vernieuwde Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dit congres zal aan de hand van drie best practices de ommekeer bij verschillende culturele instellingen behandelen.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert op woensdag 2 november aanstaande in De Doelen te Rotterdam een informatiebijeenkomst over de nieuwe regeling Meerjarige Activiteitensubsidie.

Staatssecretaris Zijlstra heeft 25 augustus een aangepaste Subsidieregeling culturele basisinfrastructuur 2013 - 2016 naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin staan de definitieve procedures en uitgangspunten.

Nieuws 15 augustus 2011

Jaarverslag 2010

nws.195.fpkjaarverslag2010.webp
Nieuws 15 augustus 2011

Jaarverslag: 2010 in vogelvlucht

De deadline voor de 'subsidie programmering nieuw festival' was 1 mei 2011. De toekenningen zijn bekend en te vinden op onze website.

Choreografen kunnen een residency-programma van acht maanden aanvragen bij het K3-Zentrum für Choreographie/Tanzplan Hamburg. De deadline is 15 september 2011.