ComMotie debat 2 september groot succes

06 september 2011
nws.200.commotie2sep2011.webp

Het eerste ComMotie-debat van dit seizoen was een groot succes. Het debat ging over toename van persoonlijke, geëngageerde kunstwerken en vond afgelopen vrijdag (2 september 2011) plaats tijdens WorldTalks in de Stadschouwburg van Amsterdam.
ComMotie opende het seizoen met een speciale aflevering over de dunne lijn tussen authenticiteit en narcisme. Op zoek naar de artistieke grenzen van de iArt. Onder de noemer: Kunst van ikke - over de artistieke toekomst van het egodocument.

De keynote van Abdelkader Benali kwam via Skype rechtstreeks vanuit Skopje. Een verkorte versie van zijn betoog stond in de NRC Next van 5 september 2011 en is hierboven als pdf te downloaden.

Aan tafel zaten o.a. acteur en artistiek leider van 'Trouble Man' Sadettin Kirmiziyüz, Kevin de Randamie (alias mc Blaxtar) en scenarioschrijfster Maria Goos. Er was muziek van mc Blaxtar en hiphop-violist Sietse van Gorkom. Gespreksleider was regisseur Jörgen Tjon A Fong.

Simon van den Berg (redacteur en recensent) heeft op de vooravond van het ComMotie-debat een stuk geschreven over de opkomst van het egodocument. Dat is te lezen op www.simber.nl

Lees meer op commotie.nu
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen