Nieuws 13 maart 2012

29 maart: Brazil Today diner

Op 29 maart organiseren Central de Cultura en SICA het Brazil Today diner in het Lloyd Hotel Amsterdam. Deze bijeenkomst biedt gelegenheid om op een informele manier kennis te maken met het culturele veld in Brazilië. Key-note speaker is de vorige minister van cultuur van Brazilië Juca Ferreira.

nws.242.nltr400.webp
Nieuws 13 maart 2012

Website NLTR400 live

In 2013 besteden Nederland en Rusland aandacht aan de bijzondere relatie tussen de twee landen. Een breed programma (NLRF2013) moet de samenwerking op het gebied van economie, cultuur, sport, onderwijs en wetenschap en rond politiek-maatschappelijke thema's versterken. SICA coördineert het culturele programma van NLRF2013 en heeft van het ministerie van Buitenlandse Zaken een budget gekregen om een aantal projecten te kunnen ondersteunen.

Donderdag 1 maart is de deadline voor het indienen van een aanvraag voor de meerjarige activiteitensubsidie 2013-2016. Wij willen u er graag aan herinneren dat de aanvraag op 1 maart voor 17.00 uur bij het Fonds Podiumkunsten binnen moet zijn. Veel aanvragers zullen die dag in Mijn Fonds Podiumkunsten bezig zijn waardoor het systeem misschien langzamer zal werken dan normaal. Daarom raden wij u aan om niet tot het laatste moment te wachten met het indienen van uw aanvraag.

Fonds Podiumkunsten presenteerde op 1 februari 2012 het beleidsplan voor de periode 2013 - 2016. De bezuinigingen dwingen tot een nieuw evenwicht. Het gaat om een nieuwe balans tussen kwaliteit en pluriformiteit, tussen autonomie en publieksbereik, tussen subsidie en prestaties en tussen fondssubsidie en het financiële draagvlak vanuit de samenleving, waaronder de lokale overheden.

Fonds Podiumkunsten presenteert vandaag het beleidsplan voor de periode 2013 - 2016. De bezuinigingen dwingen tot een nieuw evenwicht. Het gaat om een nieuwe balans tussen kwaliteit en pluriformiteit, tussen autonomie en publieksbereik, tussen subsidie en prestaties en tussen fondssubsidie en het financiële draagvlak vanuit de samenleving, waaronder de lokale overheden.

Nieuws 25 januari 2012

M-Lab Pitch 28 en 29 mei

In oktober 2011 vond de allereerste editie van M-Lab Pitch plaats. Inmiddels is al één van de drie pitches verder ontwikkeld tot de avondvullende voorstelling 'Who's afraid of Woody Allen?' en in maart te zien in M-Lab. Op maandag 28 en dinsdag 29 mei krijgen nieuwe makers de kans in dertig minuten hun idee voor nieuw muziektheater over het voetlicht te brengen.

Foto: Jean van Lingen
Foto: Jean van Lingen

De regeling internationalisering is per 1 januari 2012 aangepast en daarmee ook het onderdeel 'subsidie reiskosten buitenlandse voorstellingen of concerten (via snelloket)'. Hieronder leest u de belangrijkste wijzigingen.

nws.227.brandende_microfoon1024x768.webp
Nieuws 14 december 2011

Operatie Muziektheater in Münster

De Regeling Internationalisering gaat per 1 januari 2012 iets veranderen. De nieuwe regeling staat nu op onze website en de belangrijkste wijzigingen kunt u hieronder lezen.

De toekenningen voor de subsidies 'compositieopdracht' en 'werkbeurs compositie' (beide deadline 1 september 2011) zijn bekend.

Operatie Muziektheater, een initiatief van Fonds Podiumkunsten, TIN en MCN, organiseert op 7 en 8 december 2011 in Münster (Dld) een uitwisseling tussen een aantal sleutelfiguren in het Nederlandse en Duitse muziektheater. Het gaat om een oriënterende kennismaking waarbij de mogelijkheden tot samenwerking worden verkend.

Het Fonds Podiumkunsten heeft de Vorstin in Hilversum aangewezen als Kernpodium B binnen het onderdeel Programmeringssubsidie Podia Popmuziek van de Deelregeling programmeringssubsidies.

MCN organiseert op 1 december de Tweede Dag van de Wereldmuziek in GROUNDS en De Machinist in Rotterdam.