Op 1 augustus worden de subsidiebeslissingen voor de meerjarige activiteitensubsidies 2013-2016 bekend gemaakt. Alle organisaties die een subsidie hebben aangevraagd worden door middel van een brief van het Fonds Podiumkunsten, die op 31 juli wordt verstuurd, persoonlijk op de hoogte gesteld. De Raad van Bestuur maakt de beslissingen via een persconferentie bekend (uitsluitend op uitnodiging). Daarnaast staan alle adviezen vanaf 12.00 uur op de website van het Fonds.

Foto: La Valse - Thierry De Mey
Foto: La Valse - Thierry De Mey
Nieuws 24 mei 2012

Jaarverslag 2011

Operadagen Rotterdam organiseert dit jaar een volgende editie van Operatie Muziektheater. Tijdens deze editie staan de dialoog en samenwerking tussen programmeurs en makers in het opera-, muziektheater- en musicalveld centraal.

Woensdag 23 mei vindt van 17.00 uur tot 19.00 uur de boekpresentatie van 'Present! – Rethinking Live Classical Music' plaats in Pakhuis de Zwijger. Er zal gedebatteerd worden over de noodzakelijke vernieuwing van de klassieke muziek.

Tijdens het Kontrapunkt Festival 2012 is de T.r.a.s.h. Voorstelling Safe Absence bekroond met de Magnolia Prijs (8.000 PLN) van de Stad Szczecin. T.r.a.s.h. ontvangt vierjarige subsidie (2009-2012) van het Fonds Podiumkunsten.

Donderdag 1 maart was de deadline bij het Fonds Podiumkunsten voor het aanvragen van de meerjarige activiteitensubsidies 2013-2016. Maandag 19 maart presenteerde het Fonds Podiumkunsten een voorlopige lijst van alle aanvragen. Nu is de definitieve lijst van aanvragen bekend. Alle aanvragen in deze lijst zullen in behandeling worden genomen.

“De bezuinigingen maar vooral het nieuwe nuchtere subsidiesysteem van het Fonds hebben duidelijk gezorgd voor een nieuw soort subsidierealisme." zegt Fondsdirecteur George Lawson. “Instellingen vragen minder makkelijk subsidie aan en degenen die het wel doen vragen gemiddeld lagere bedragen aan.”

Wat heb je als culturele instelling aan leden? Op 29 maart 2012 organiseert Kom Je Ook (van Mediamatic) het symposium 'Onze Club', over lidmaatschappen in kunst, erfgoed en cultuur. Investeren in je vriendenkring lijkt onvermijdelijk in deze tijden van bezuiniging. Een actief betrokken publiek kent bovendien veel voordelen. Kom Je Ook biedt inzicht in inspirerende en succesvolle praktijkvoorbeelden uit het binnen- en buitenland.