In het AD van vandaag staat een artikel over een subsidie van het Fonds Podiumkunsten: het snelloket waarmee reiskosten van Nederlandse voorstellingen of concerten in het buitenland worden gesubsidieerd. De afgelopen jaren is deze subsidie ook verstrekt aan in Nederland succesvolle artiesten als Caro Emerald, Wouter Hamel en Laura Jansen.

Het Fonds Podiumkunsten heeft een extra mogelijkheid ingelast om een aanwijzing tot SKIP-podium aan te vragen. Dit kan tot uiterlijk maandag 11 november 2013.

Van vier Nederlandse auteurs zijn toneelteksten vertaald naar het Sloveens.
Van vier Nederlandse auteurs zijn toneelteksten vertaald naar het Sloveens.
nws.398.womex_face_book.webp
Nieuws 16 oktober 2013

Dutch Performing Arts naar WOMEX

Nieuws 16 oktober 2013

IPAY conferentie in Pittsburgh

Van 22 tot en met 25 januari 2014 vindt de International Performing Arts for the Youth conferentie en beurs plaats in Pittsburgh, Verenigde Staten.

PopArts is hét festival dat jaarlijks het beste Nederlandse poppen- en objectheater toont. In 2014 viert het festival haar 10e editie en pakt het uit met een uitgebreide Nederlandse en internationale programmering. In samenwerking met de drie organisatoren – Van Ostadetheater/Feikes Huis, De Krakeling en Theater Bellevue – organiseert Dutch Performing Arts een showcase- en een internationaal bezoekersprogramma.

Op 9, 10 en 11 april 2014 organiseert ASSITEJ NL tijdens en in samenwerking met Tweetakt festival (4 - 20 april) een jeugdtheater showcaseprogramma voor buitenlandse programmeurs. Het showcaseprogramma wordt uitgevoerd door Dutch Performing Arts.

nws.404.jazzahead.webp
Nieuws 16 oktober 2013

Met korting naar Jazzahead

nws.397.code_governance_cultuur.webp
Nieuws 15 oktober 2013

Governance Code Cultuur

Midnight Rising, Club Guy & Roni - Foto: Andreas J. Etter
Midnight Rising, Club Guy & Roni - Foto: Andreas J. Etter
Foto: Marco Borggreve
Foto: Marco Borggreve
Nieuws 03 oktober 2013

Terugblik Dutch Days in Moskou

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar vonden van 11-15 september de Dutch Days in Moskou plaats. Minister Bussemaker (minister OCW) opende de Mondriaantentoonstelling in de Tretyakovgalerij, ook was er een festival in Gorkipark en overige locaties in Moskou met Nederlandse bands, jeugdtheater, beeldende kunst en film. Henriëtte Post (directeur Fonds Podiumkunsten) was ook aanwezig.

Foto: Kippa Koen van Weel (ANP)
Foto: Kippa Koen van Weel (ANP)
Nieuws 26 september 2013

Enquête programmeringsregeling

De evaluatie van de programmeringsregeling is in volle gang. Na een grondige voorbereiding zetten onderzoekers van Kwink Groep komende dagen een enquête uit onder honderden podia en festivals in het land: wel en niet aanvragend, en wel en niet gehonoreerd bij het Fonds Podiumkunsten. Dit gebeurt in samenwerking met een aantal brancheorganisaties. De enquête betreft alle onderdelen van de regeling: SKIP, SRP, subsidies voor popmuziek, bestaande en nieuwe festivals. Naast de enquête neemt Kwink in oktober en november circa 60 live en telefonische interviews af. Het is mogelijk dat u hiervoor wordt benaderd en/of de enquête ontvangt. We hopen natuurlijk op uw medewerking.

Tam Kai - Pichet Klunchun (Foto: Nattapol Meechart)
Tam Kai - Pichet Klunchun (Foto: Nattapol Meechart)

Sinds 2010 heeft het Fonds Podiumkunsten een subsidieregeling waarmee groepen en solo-artiesten snel een subsidie kunnen aanvragen voor een buitenlandse tournee. Het aantal succesvolle aanvragen is de laatste tijd sterk toegenomen. Als gevolg daarvan is het oorspronkelijk gereserveerde budget niet voldoende dit jaar. Daarom is besloten € 150.000 euro extra vrij te maken. Mocht dit budget opnieuw niet voldoende zijn, dan kunnen we de aanvragen die daarna binnenkomen niet meer honoreren. Op 1 januari 2014 beginnen we met een nieuw budget.
Hoewel het Fonds blij is met het succes van de regeling, is het helaas niet mogelijk het budget structureel mee te laten groeien met het aantal aanvragen. Op dit moment wordt gekeken naar oplossingen. Het is niet uitgesloten dat de voorwaarden voor subsidiëring worden aangescherpt.