wo. 16 oktober 2013

Dutch Performing Arts naar APAP NYC 2014


Dutch Performing Arts organiseert een collectieve Nederlandse promotiestand tijdens de jaarlijkse internationale Arts Presenters Conference te New York, in samenwerking met het Consulaat Generaal New York, Vlaams Theater Instituut en Flanders House.


Van 10 tot en met 14 januari 2014 zal het Noord-Amerikaanse podiumkunstenveld zich weer in New York verzamelen voor de jaarlijkse Arts Presenters Conference. Deze podiumkunstenbeurs wordt door de Association of Performing Arts Presenters (APAP) georganiseerd in het Hilton Hotel in hartje Manhattan. Jaarlijks bezoeken meer dan 3600 professionals uit de podiumkunsten uit ruim 30 landen de APAP. Normaliter bedraagt de toegangsprijs voor de hele conferentie $ 910 (of voor één dag $ 545) (zie hier). Wanneer u zich via Dutch Performing Arts registreert betaalt u € 200 per persoon. Dat is dit jaar inclusief opname in een Vlaams-Nederlandse promotie-publicatie die vanuit het Consulaat Generaal te New York wordt geproduceerd.

Voordelen van aanmelden via Dutch Performing Arts
Wie zich via Dutch Performing Arts registreert voor de Arts Presenters Conference:
Wordt gratis opgenomen in een promotionele uitgave van het Consulaat Generaal New York en Flanders House waarin alle in New York aanwezige Nederlandse en Vlaamse groepen en makers worden opgenomen (opname in de publicatie zonder deelname aan APAP kost € 50). Uw aanmelding en materiaal dient uiterlijk 1 december binnen te zijn (ivm productie brochure).
Krijgt een APAP-badge (af te halen in het Hilton Hotel) en daarmee vrij toegang tot de 'exhibit hall', drie verdiepingen van het Hilton Hotel, waar honderden organisaties zichzelf vanachter beursstands presenteren. Bovendien is er vrij toegang tot interessante plenaire bijeenkomsten en de ongeveer 1200 showcases in New York.
Kan de Nederlandse beursstand gebruiken om met Noord-Amerikaanse relaties af te spreken en om de andere Nederlandse en Vlaamse delegatieleden te ontmoeten. Dutch Performing Arts heeft een ‘booth’ gereserveerd, en zal aanwezig zijn als "Dutch and Flemish Performing Arts". Vertegenwoordigers van de aanwezige Nederlandse en Vlaamse gezelschappen/bands zullen worden gevraagd de booth in time-slots van 2 uur te bemannen.
Krijgt op verzoek hotelsuggesties (wel zelf reserveren/boeken)
Ontvangt informatie over en uitnodigingen voor recepties die het Consulaat-Generaal NY in samenwerking met het Flanders House organiseren, waaronder de Nederlandse en Vlaamse borrel op zondagavond 12 januari 2013.
Ontvangt half december een overzicht van de internationale aanmeldingen voor de APAP (adreslijsten in excel).
 
Voor een snel overzicht van de belangrijkste conferentie programma onderdelen, zie www.apapnyc.org/schedule/   Met name de pre-conference sessies (voor jazz, wereld muziek, dans, etc) op 9 en 10 januari zijn interessant en uitstekende gelegenheden om te netwerken binnen het genre waarin u actief bent. 
Zie voor meer informatie over de beurs apapconference.org
 
Combineren?
Maar er is veel meer in deze periode te doen in New York; reden waarom veel Noord-Amerikaanse, Europese en andere internationale programmeurs in de eerste weken van januari in New York te vinden zijn. Het maken van afspraken, netwerken en het bijwonen van voorstellingen en concerten - om ook daar weer contacten op te doen - staan deze dagen voorop. Overweeg daarom bijvoorbeeld ook deelname aan:  
 
Under The Radar, geprogrammeerd door Meiyin Wang en Mark Russell. Het festival vindt gelijktijdig en voorafgaand aan de Arts Presenters Conference in New York plaats (informatie op undertheradarfestival.com ; het symposium vindt plaats op 9 en 10 januari, het festival gaat van start op 8 januari; deelnemende groepen o.a. Skagen en Tg.Stan).
Ook het ISPA (International Society for Performing Arts) Congres kan voor een deel van de Nederlandse groepen en podia/festivals interessant zijn, en is dit jaar van 14-16 januari: ispa.org
Globalfest: een eendaags wereldmuziek-festival op 12 januari (dit jaar elfde editie met Kuenat i Tambu uit Nederland/Curaçao) op drie podia in Webster Hall. Voor programma, meer info en tickets, zie globalfest.org
NY Winterjazzfest: een tweedaags jazz festival downtown Manhattan in diverse clubs op 10 en 11 januari. Programma nog niet bekend. Voor updates, zie  winterjazzfest.com
Prototype Festival is een festival waarin muziektheater en opera centraal staan. Van 8-19 januari 2014, prototypefestival.org
Verder zijn er nog twee andere interessante theater- en dansfestivals te bezoeken, COIL van PS122 , geprogrammeerd door Vallejo Gantner en het American Realness festival. In beide gevallen zijn data en programmering nog niet bekend.
 
Aanmelden
Voor organisatorische vragen én aanmeldingen (voor 15 december) kunt u mailen naar anja@dutchperformingarts.nl (vragen over jazz en wereldmuziek naar Sophie Blussé, sophie@dutchperformingarts.nl, vragen over de Vlaamse delegatie aan Hilde Teuchies of Joris Janssens, hilde@vti.be, joris@vti.be) Aanmelden kan door bijgesloten formulier nauwkeurig (wees precies – een verbetering aanbrengen kost $ 20 per keer!) in te vullen en € 200 over te maken op
rekeningnummer NL77ABNA089.34.35.619
tnv Fonds Podiumkunsten in Den Haag
ovv “APAP 2014 + uw naam”
Pas nadat uw betaling binnen is, kunnen wij u aanmelden.
 
Wilt u alleen in de brochure opgenomen worden, maak dan € 50 over naar bovenstaand rekeningnummer ovv “Brochure NY 2014 + uw (groeps)naam”
 
Afgelopen jaren was het Nederlandse veld telkens met enkele tientallen groepen, makers en programmeurs vertegenwoordigd. Dutch Performing Arts, Fonds Podiumkunsten, Vlaams Theater Instituut, Flanders House en het Consulaat Generaal NY hopen dat ook in 2014 weer een mooie Nederlands-Vlaamse delegatie in New York aanwezig zal zijn.

Dutch Performing Arts promoot en ondersteunt Nederlandse muziek, theater en dans in het buitenland. Vanaf 1 oktober 2013 worden de activiteiten van Dutch Performing Arts uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het Fonds Podiumkunsten.
Een van de gehonoreerden Marjet Moorman
Een van de gehonoreerden Marjet Moorman
Een van de gehonoreerden Poppodium de Spot met de Dansers | Foto: Bart Grietens
Een van de gehonoreerden Poppodium de Spot met de Dansers | Foto: Bart Grietens
Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel | Het verhaal van het verhaal | Foto: Kurt Van der Elst
Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel | Het verhaal van het verhaal | Foto: Kurt Van der Elst
Een van de gehonoreerden Yorick van Norden
Een van de gehonoreerden Yorick van Norden
Een van de gehonoreerden ARTVARK saxophone Quartet | Agwa Productions | Foto: Lenny Oosterwijk
Een van de gehonoreerden ARTVARK saxophone Quartet | Agwa Productions | Foto: Lenny Oosterwijk
Een van de gehonoreerden Slagwerk Den Haag | Foto: Gerrit Schreurs
Een van de gehonoreerden Slagwerk Den Haag | Foto: Gerrit Schreurs

Eerlijke beloning voor eerlijk werk, dat moet de norm zijn. Maar hoe komen we daar? En wie heeft welke rol? Het Fonds Podiumkunsten heeft daarover advies ingewonnen bij het kennis –en dienstencentrum CAOP. Het advies van het CAOP geeft inzicht in de verantwoordelijkheden van diverse partijen, waaronder instellingen, financiers en uitvoerenden. Het Fonds gebruikt het advies van het CAOP bij de voorbereidingen op de beleidsperiode 2021-2024.

Een van de gehonoreerden Dianne Verdonk | Foto: Viorica Cernica
Een van de gehonoreerden Dianne Verdonk | Foto: Viorica Cernica
Een van de gehonoreerden Corpo Máquina | Foto: William van der Voort
Een van de gehonoreerden Corpo Máquina | Foto: William van der Voort
meer