Nieuwe secretaris internationalisering: Julia Terlunen

06 januari 2016
nws.654.juliaterlunen.webp

Op 1 maart verwelkomen we Julia Terlunen als onze nieuwe secretaris internationalisering. Met Julia krijgt het Fonds Podiumkunsten er een echte wereldburger bij, met veel internationale ervaring op het gebied van cultuurparticipatie.
Julia wordt het aanspreekpunt en het gezicht voor de regeling internationalisering. In deze rol ondersteunt ze makers en uitvoerders bij het realiseren van hun internationale ambities. Zo wordt ze verantwoordelijk voor de voorbereiding van de behandeling van subsidieaanvragen voor de adviescommissie door (senior)stafmedewerkers en bureaumedewerkers. Daarnaast zal Julia ook een actieve bijdrage leveren aan de evaluatie van de regeling internationalisering van het Fonds Podiumkunsten, die in 2016 plaatsvindt.

Julia is van oorsprong Duits en volgde haar studie onder meer in Spanje, Chili en Nederland. In 2005 verbleef ze acht maanden in India om daar een festival voor traditioneel theater te organiseren. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam behaalde ze haar master Arts, Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship. Ze werkte daarna bij HIVOS en Stichting DOEN. Momenteel is Julia programma adviseur bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Daar is ze onder meer verantwoordelijk voor een programma dat het Fonds voor Cultuurparticipatie uitvoert samen met het Duitse Fonds SozioKultur. Daarnaast is ze betrokken bij het internationale uitwisselingsprogramma TANDEM, dat gericht is op community arts, amateurkunst en cultuureducatie.

Met het aantreden van Julia nemen we ook afscheid van Nico Schaafsma, onze huidige secretaris internationalisering. Nico zal in april 2016 met pensioen gaan.
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen