Roadmap to Zero Waste - Duurzaamheid in Podia en Musea


29 november 2018

Acht prestigieuze instellingen (het Van Abbemuseum, Paradiso, De Maaspoort, TivoliVredenburg, Zuiderzeemuseum, Kunstlinie Almere Flevoland, Luxor Rotterdam en Museon) gingen de afgelopen maanden op Zero Waste Expeditie. Tijdens deze expeditie maakten de instellingen een grote eerste stap met recycling en afvalpreventie. Het initiatief is een opmaat naar een circulaire cultuursector en onderdeel van het programma VANG Buitenshuis van Rijkswaterstaat.


Wat zijn de lessons learned? De koplopers nemen u aan de hand van drie concrete cases mee in hun eerste stappen richting een circulaire bedrijfsvoering.

Tijdens de bijeenkomst wordt de Zero Waste Expeditie Tool gelanceerd. Deze tool is ontwikkeld op basis van de individuele trajecten en helpt organisaties om zelfstandig aan de slag te gaan met afvalpreventie en -scheiding.

Een Zero Waste Expeditie levert niet alleen een duurzame cultuurinstelling op, maar kan ook een economische besparing zijn. De cultuur sector is met 1.136 instellingen en ruim 50 miljoen bezoekers op jaarbasis, afvalintensief.

Er liggen kansen om maatschappelijke én financiële winst te behalen. Laat u inspireren op 29 november zodat u zelf aan de slag kunt.

Programma
14:30 Inloop en ontvangst
15:00 Welkomstwoord door Marc van Kaam en Remco Wagemakers
15:10 Resultaten koplopers
15:40 Live lancering van de Toolbox inclusief toelichting
16:00 Addie Weenk (Adviseur gedrag bij Rijkswaterstaat) over gedragsbeïnvloeding en afvalscheiding
16:45 Samenvatting, toelichting op vervolg
17:00 Afsluiting en borrel

Locatie
Nieuwe Luxor Theater Rotterdam

U kunt u hier aanmelden voor de bijeenkomst.
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer