do. 29 november 2018

Roadmap to Zero Waste - Duurzaamheid in Podia en Musea

Acht prestigieuze instellingen (het Van Abbemuseum, Paradiso, De Maaspoort, TivoliVredenburg, Zuiderzeemuseum, Kunstlinie Almere Flevoland, Luxor Rotterdam en Museon) gingen de afgelopen maanden op Zero Waste Expeditie. Tijdens deze expeditie maakten de instellingen een grote eerste stap met recycling en afvalpreventie. Het initiatief is een opmaat naar een circulaire cultuursector en onderdeel van het programma VANG Buitenshuis van Rijkswaterstaat.


Wat zijn de lessons learned? De koplopers nemen u aan de hand van drie concrete cases mee in hun eerste stappen richting een circulaire bedrijfsvoering.

Tijdens de bijeenkomst wordt de Zero Waste Expeditie Tool gelanceerd. Deze tool is ontwikkeld op basis van de individuele trajecten en helpt organisaties om zelfstandig aan de slag te gaan met afvalpreventie en -scheiding.

Een Zero Waste Expeditie levert niet alleen een duurzame cultuurinstelling op, maar kan ook een economische besparing zijn. De cultuur sector is met 1.136 instellingen en ruim 50 miljoen bezoekers op jaarbasis, afvalintensief.

Er liggen kansen om maatschappelijke én financiële winst te behalen. Laat u inspireren op 29 november zodat u zelf aan de slag kunt.

Programma
14:30 Inloop en ontvangst
15:00 Welkomstwoord door Marc van Kaam en Remco Wagemakers
15:10 Resultaten koplopers
15:40 Live lancering van de Toolbox inclusief toelichting
16:00 Addie Weenk (Adviseur gedrag bij Rijkswaterstaat) over gedragsbeïnvloeding en afvalscheiding
16:45 Samenvatting, toelichting op vervolg
17:00 Afsluiting en borrel

Locatie
Nieuwe Luxor Theater Rotterdam

U kunt u hier aanmelden voor de bijeenkomst.

Het Fonds Podiumkunsten en DutchCulture nodigen vertegenwoordigers uit de (podium)kunsten uit deel te nemen aan een bijeenkomst over artistieke vrijheid in het buitenland.

Maandag 4 en dinsdag 5 maart vindt in De Doelen in Rotterdam het DEN-event plaats, de conferentie over cultuur en digitalisering. Op de eerste dag staat digitalisering in de kunstensector centraal: wat hebben digitale technieken te bieden zowel voor instellingen als voor kunstenaars zelf? En hoe benut je het bij het behoud van je artistieke erfenis? Op de tweede dag verbindt DEN de inzet van digitalisering met erfgoed en maatschappelijke thema's.

Kunsten ’92 en LKCA organiseren een landelijke cultuurconferentie op 14 februari 2019 (Apeldoorn) in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Hoe kan de provincie zijn rol in het cultuurbeleid versterken? En de maatschappelijke en economische impact van kunst en cultuur beter benutten? Ga in gesprek met gedeputeerden, culturele instellingen, cultuurfondsen, kunstenaars, ambtenaren, adviseurs en particuliere partijen.

agenda 29 nov '18

No Man’s Land 2018

Cinekid Experience
Cinekid Experience
agenda 26 okt '18

Kindercultuur Congres

Ingrid Zeegers & Derk Loorbach
Ingrid Zeegers & Derk Loorbach
meer