Masterclass Wijzer Werven


25 juni 2018

Wijzer Werven organiseert in samenwerking met het ministerie van OC&W op maandag 25 juni 2018 een masterclass en een aantal workshops voor culturele instellingen.


Key note sprekers tijdens deze masterclass zijn:

Simon Reinink, Algemeen Directeur Het Concertgebouw
Jolien Schuerveld Schrijver, Directeur Het Concertgebouw Fonds
Prof. Dr. Geert Sanders, Emeritus hoogleraar RuG en Nyenrode Business Universiteit

Tanja de Jonge, programmamanager Wijzer Werven presenteert de resultaten van 4 jaar Wijzer Werven en gaat in op wat deelname aan Wijzer Werven heeft opgeleverd voor de sector.

Workshops
U kunt zich aanmelden voor een van de volgende workshops:

1. Donateurs werven: de gestructureerde aanpak
In deze workshop wordt structuur aangebracht in het werven en behouden van donateurs. Naast het ontwikkelen van een onderscheidende ‘case for support’, besteedt Arend-Jan Copini aandacht aan de donateurspiramide, gelaagdheid, communicatie, events, bedragen en prospectlijst.

2. Klantbeleving en contact maken met je publiek
In de workshop krijgt u inzicht in hoe u kunt kijken vanuit het perspectief, de beleving van klanten, bezoekers of deelnemers. En vervolgens laat Lambert Mutsaers een gespreksmethode techniek zien die als doel heeft om langdurige en betekenisvolle relaties aan te gaan.

3. De “reis” van de vermogende particulier in zijn behoefte te geven
Andrew Mackay, adviseur Charity & Impact Investing bij Van Lanschot Bankiers vertelt over de wijze waarop de klant wordt begeleid in zijn wens een deel van zijn vermogen te bestemmen voor een goed doel.

Praktische info
Datum: maandag 25 juni 2018 14.00 uur
Locatie: Zonnezaal kantoor Van Lanschot, Beethovenstraat 300 1077 WZ Amsterdam.
Het kantoor is makkelijk met openbaar vervoer te bereiken en ligt op loopafstand van Station Amsterdam-Zuid. Inloop vanaf 13.30 uur. Aanvang programma 14.00 uur. Het inhoudelijk programma duurt tot ongeveer 17.00 uur, gevolgd door een netwerkborrel.

Over het programma Wijzer Werven
Wijzer Werven, het training- en coaching programma gericht op het versterken van cultureel ondernemerschap werd in de periode 2014-2017 ondersteund door het Ministerie van OCW. Instellingen met de culturele ANBI status konden voor slechts 10% van de totale kosten een begeleidingstraject op maat volgen. Er zijn nog steeds culturele organisaties die graag willen deelnemen aan het Wijzer Werven programma. Door het vinden van partners die een deel van de kosten voor een begeleidingstraject financieren, wil Wijzer Werven haar aanbod toegankelijk houden voor culturele instellingen.

Aanmelding
Aanmelden kan tot 15 juni 2018 via deze link.
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

agenda 27 mei '19

SPOT-LIVE 2019

Foto: Anthony Donkers
Foto: Anthony Donkers
Foto: Henk Rougoor
Foto: Henk Rougoor
meer