ma. 3 juni 2019

Lancering Culturele Financieringswijzer


Op 3 juni lanceert Cultuur+Ondernemen de Culturele Financieringswijzer, een platform waar kunstenaars en creatieven inzicht krijgen in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor hun financieringsbehoefte en vooral hoe de mogelijkheden zich tot elkaar verhouden in de financieringsmix.


De lancering vindt plaats op maandagmiddag 3 juni in A Lab Amsterdam. Tijdens de middag worden de financieringsmogelijkheden voor kunstenaars belicht, verhalen over onverwachte stakeholders, investeerders, fondsen en geld uit de crowd. Daarnaast is er onder meer een kennismarkt, rondetafelgesprekken en een paneldiscussie. Onze subsidiecoördinator Bas de Kort neemt deel aan het rondetafelgesprek over gestapeld financieren.

Over het platform
Het platform geeft kunstenaars inzicht in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor hun financieringsbehoefte. Daarnaast staan er veel actuele voorbeelden in die financieringsvragen concreter maken en kun je je kennis verdiepen over zaken als informeel investeren en crowdfunding. Het platform is een startpunt van waaruit de kunstenaar terecht komt op de voor hem relevante partijen of platforms. Kortom een platform om je wegwijs te maken binnen alle financieringsmogelijkheden om jouw route te vinden voor de financiering van je project, product of onderneming.

Over het event
Het event is een live versie van het platform waarbij Cultuur+Ondernemen kunstenaars en de partijen die voor hen relevant zijn voor het financieren van hun project, product of onderneming bij elkaar brengen. Tijdens de rondetafelgesprekken worden er gesprekken gevoerd over wat kunstenaars en de sector van financiers van elkaar kunnen leren rondom onderwerpen als gestapeld financieren en ondernemerschap.

Aanmelden via de website

Op woensdag 2 oktober 2019 vindt de derde editie van het Congres Podia | Festivals | Evenementen plaats in TivoliVredenburg en de Social Impact Factory te Utrecht. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) presenteren, voor het eerst gezamenlijk, een informerende en inspirerende dag met ca. 60 deelsessies over actuele thema’s binnen het werkveld.

Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

agenda 27 mei '19

SPOT-LIVE 2019

Foto: Anthony Donkers
Foto: Anthony Donkers
Foto: Henk Rougoor
Foto: Henk Rougoor

Het Fonds Podiumkunsten en DutchCulture nodigen vertegenwoordigers uit de (podium)kunsten uit deel te nemen aan een bijeenkomst over artistieke vrijheid in het buitenland.

Maandag 4 en dinsdag 5 maart vindt in De Doelen in Rotterdam het DEN-event plaats, de conferentie over cultuur en digitalisering. Op de eerste dag staat digitalisering in de kunstensector centraal: wat hebben digitale technieken te bieden zowel voor instellingen als voor kunstenaars zelf? En hoe benut je het bij het behoud van je artistieke erfenis? Op de tweede dag verbindt DEN de inzet van digitalisering met erfgoed en maatschappelijke thema's.

Kunsten ’92 en LKCA organiseren een landelijke cultuurconferentie op 14 februari 2019 (Apeldoorn) in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Hoe kan de provincie zijn rol in het cultuurbeleid versterken? En de maatschappelijke en economische impact van kunst en cultuur beter benutten? Ga in gesprek met gedeputeerden, culturele instellingen, cultuurfondsen, kunstenaars, ambtenaren, adviseurs en particuliere partijen.

agenda 29 nov '18

No Man’s Land 2018

Cinekid Experience
Cinekid Experience
agenda 26 okt '18

Kindercultuur Congres

meer