ma. 3 juni 2019

Lancering Culturele Financieringswijzer

Op 3 juni lanceert Cultuur+Ondernemen de Culturele Financieringswijzer, een platform waar kunstenaars en creatieven inzicht krijgen in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor hun financieringsbehoefte en vooral hoe de mogelijkheden zich tot elkaar verhouden in de financieringsmix.


De lancering vindt plaats op maandagmiddag 3 juni in A Lab Amsterdam. Tijdens de middag worden de financieringsmogelijkheden voor kunstenaars belicht, verhalen over onverwachte stakeholders, investeerders, fondsen en geld uit de crowd. Daarnaast is er onder meer een kennismarkt, rondetafelgesprekken en een paneldiscussie. Onze subsidiecoördinator Bas de Kort neemt deel aan het rondetafelgesprek over gestapeld financieren.

Over het platform
Het platform geeft kunstenaars inzicht in welke financieringsmogelijkheden er bestaan voor hun financieringsbehoefte. Daarnaast staan er veel actuele voorbeelden in die financieringsvragen concreter maken en kun je je kennis verdiepen over zaken als informeel investeren en crowdfunding. Het platform is een startpunt van waaruit de kunstenaar terecht komt op de voor hem relevante partijen of platforms. Kortom een platform om je wegwijs te maken binnen alle financieringsmogelijkheden om jouw route te vinden voor de financiering van je project, product of onderneming.

Over het event
Het event is een live versie van het platform waarbij Cultuur+Ondernemen kunstenaars en de partijen die voor hen relevant zijn voor het financieren van hun project, product of onderneming bij elkaar brengen. Tijdens de rondetafelgesprekken worden er gesprekken gevoerd over wat kunstenaars en de sector van financiers van elkaar kunnen leren rondom onderwerpen als gestapeld financieren en ondernemerschap.

Aanmelden via de website

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

agenda 27 mei '19

SPOT-LIVE 2019

Foto: Anthony Donkers
Foto: Anthony Donkers
Foto: Henk Rougoor
Foto: Henk Rougoor

Het Fonds Podiumkunsten en DutchCulture nodigen vertegenwoordigers uit de (podium)kunsten uit deel te nemen aan een bijeenkomst over artistieke vrijheid in het buitenland.

Maandag 4 en dinsdag 5 maart vindt in De Doelen in Rotterdam het DEN-event plaats, de conferentie over cultuur en digitalisering. Op de eerste dag staat digitalisering in de kunstensector centraal: wat hebben digitale technieken te bieden zowel voor instellingen als voor kunstenaars zelf? En hoe benut je het bij het behoud van je artistieke erfenis? Op de tweede dag verbindt DEN de inzet van digitalisering met erfgoed en maatschappelijke thema's.

Kunsten ’92 en LKCA organiseren een landelijke cultuurconferentie op 14 februari 2019 (Apeldoorn) in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Hoe kan de provincie zijn rol in het cultuurbeleid versterken? En de maatschappelijke en economische impact van kunst en cultuur beter benutten? Ga in gesprek met gedeputeerden, culturele instellingen, cultuurfondsen, kunstenaars, ambtenaren, adviseurs en particuliere partijen.

agenda 29 nov '18

No Man’s Land 2018

Cinekid Experience
Cinekid Experience
agenda 26 okt '18

Kindercultuur Congres

Ingrid Zeegers & Derk Loorbach
Ingrid Zeegers & Derk Loorbach
Hans Schnitzler & Danny Mekić
Hans Schnitzler & Danny Mekić
matchmakers Shirley, Joachim, Raymond, Max en Sherwin
matchmakers Shirley, Joachim, Raymond, Max en Sherwin
Foto: Dries Segers
Foto: Dries Segers
Sébastien Kramer
Sébastien Kramer
Gloria Wekker (Foto: Jean van Lingen) en Andries van den Broek
Gloria Wekker (Foto: Jean van Lingen) en Andries van den Broek
meer