Internationaal werken: bouwen aan een netwerk
9 februari 2017
Veel culturele organisaties werken buiten de eigen landsgrenzen. Gewoon, omdat ze gevraagd worden door hun collega's in het buitenland. Het komt minder vaak voor dat het internationaal werken voortvloeit uit de missie/visie van de organisatie en onderdeel is van het strategisch beleid. Maar met een goede strategie kan uw organisatie een onderscheidende positie innemen ten opzichte van haar concurrenten.
We nodigen u uit om bij inschrijving aan te geven wat u wilt leren.
Sprekers
Frans van de Avert is CEO van Amsterdam Marketing, dat onder het motto 'I amsterdam' succesvol actief is op het gebied van citymarketing. Amsterdam Marketing is dé gids voor bewoners, (inter)nationale bezoekers en Nederlandse en buitenlandse bedrijven met als doel de internationale positionering van Metropool Amsterdam als creatieve en culturele zakenstad. Om dat te realiseren wordt samengewerkt met publieke en private organisaties, culturele instellingen en universiteiten. Hiervoor was Frans Hoofd Communicatie, Educatie en Marketing van De Nieuwe Kerk Amsterdam en de Hermitage Amsterdam. In 2009 werd hij gekozen tot Communicatieman van het Jaar vanwege zijn enorme gedrevenheid, originaliteit en creativiteit bij het succesvol op de kaart zetten van de Hermitage Amsterdam. Eerder werkte hij voor het Rijksmuseum.
Pieter Zeeman geeft als hoofd Dutch Performing Arts leiding aan het Dutch Performing Arts-programma van het Fonds Podiumkunsten dat als doel heeft het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse podiumkunsten in het buitenland.
Wouter Van Ransbeek studeerde politieke wetenschappen en theaterwetenschappen in België en Oostenrijk. Hij begon zijn carrière in het theater als Personal Assistant van Gerard Mortier bij het Duitse theaterfestival Ruhrtriennale. Na drie jaar verliet hij het festival en werd assistant programmering van Marie Zimmerman, met wie hij werkte aan drie edities van de Wiener Festwochen in Wenen en het driejaarlijkse internationale festival Theatre der Welt in Duitsland. Tijdens dit festival produceerde hij voor het eerst werk van Ivo van Hove, die hem in 2006 vroeg deel uit te maken van het managementteam van Toneelgroep Amsterdam. De afgelopen jaren heeft Wouter het werk van TA in het buitenland geproduceerd. Ook heeft hij het huidige programma voor talentontwikkeling (TA2) ontwikkeld. Sinds oktober 2016 is hij adjunct-directeur van het gezelschap.
Datum: 9 februari 2017
Tijd: Van 15.00 tot 18.00 uur inclusief borrel
Locatie: Kerkstraat 204, Amsterdam
Kosten: Voor de hele reeks, bestaande uit drie bijeenkomsten, betaalt u € 99. Een losse bijeenkomst kost € 35.
Aanmelden: www.cultuur-ondernemen.nl

Foto: ESNS
agenda 16 jan '21
Fonds Podiumkunsten op Eurosonic Noorderslag 2021

agenda 01 dec '20
No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
agenda 09 nov '20
DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland
Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'
Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
agenda 27 nov '19
Deelsessie Fonds Podiumkunsten op No Man's Land 2019
agenda 25 nov '19
OCW organiseert drie informatiebijeenkomsten
Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.
agenda 05 nov '19
5 november presentatie meerjarige regeling
Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

agenda 29 okt '19
Crash Course Cultureel Ondernemerschap

Foto: Cinekid
agenda 18 okt '19