DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland


9 november 2020

Een digitale editie op 9 november voor culturele organisaties en makers uit Drenthe, Friesland en Groningen met internationale ambities.


Op 9 november nodigen Station Noord en DutchCulture je uit voor DutchCulture on Tour: Editie Noord-Nederland.

Tijdens deze bijeenkomst focussen de adviseurs van DutchCulture zich een specifieke dag op een cultuurregio; ze bieden informatie over internationaal cultuurbeleid, gaan in gesprek over internationalisering en beantwoorden vragen van makers over internationale mogelijkheden. Hoewel internationaal werken en reizen op dit moment heel ver weg lijkt en COVID-19 de cultuursector aan alle kanten raakt, wordt er toch gekeken naar de toekomst en wat wel mogelijk is.

Hoe kun je internationale contacten opdoen? Hoe zet je internationale ambities om in actie zodra dat weer mogelijk is? En op welke duurzame manier? DutchCulture zoekt samen met jou naar de mogelijkheden, of het nu gaat om fondsen die bij je project passen, Europese samenwerkingen of samenwerkingspartners in een specifiek land.

We the North

Drenthe, Friesland en Groningen vormen samen We The North; een van de vijftien cultuurregio’s in Nederland. Meertaligheid en Erfgoed zijn in dit regionale beleid thema’s waarbij je al snel te maken krijgt met internationale partners. Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 gaf de cultuursector in het Noorden internationaal een enorme boost. Daarnaast weten ook een aantal Noordelijke festivals en organisaties het internationale veld al jaren goed te bereiken.

Programma
Het programma is als volgt:

10.00 - 11.00 uur Plenaire presentatie

De presentatie is een introductie op het internationale cultuurbeleid, de Noordelijke context en verschillende internationaliseringsmogelijkheden- en voorbeelden. Na inschrijving ontvang je de link om de presentatie digitaal bij te wonen. Er is ruimte voor interactie en algemene vragen.

11.30 - 12.30 uur Verdiepende sessie


13.00 - 17.00 uur Adviesgesprekken (op inschrijving)

In persoonlijke een-op-een gesprekken van 20 minuten kun je specifieke vragen stellen met betrekking tot je internationale ambities en ideeën aan een adviseur met bijpassende expertise.

Meld je aan via de website van DutchCulture.
Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer