Congres Podia, Festivals & Evenementen 2019


2 oktober 2019

Op woensdag 2 oktober 2019 vindt de derde editie van het Congres Podia | Festivals | Evenementen plaats in TivoliVredenburg en de Social Impact Factory te Utrecht. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) presenteren, voor het eerst gezamenlijk, een informerende en inspirerende dag met ca. 60 deelsessies over actuele thema’s binnen het werkveld.


Het Fonds Podiumkunsten is aanwezig bij een aantal deelsessies.

Directeur Henriëtte Post schuift aan bij de sessie Cultuurbeleid 2021-2024: Rijk en Regio. Samen met o.a. Sara Knijff (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) zal er gesproken worden over de contouren van het Rijkscultuurbeleid 2021-2024.

In de deelsessie Hoe gaat het met Upstream: Music? wordt gekeken naar de stand van zaken over de regeling Upstream: Music. Deze popinvesteringsregeling van het Fonds en Sena werd begin dit jaar gelanceerd tijdens Eurosonic Noorderslag. Het panel bestaat uit Ferry Roseboom (Excelsior Recordings), Marike Jager (Artiest), Sander Stijnen (V2 Records Benelux), Wim Plug (Artiest ) en Yorick van Norden (Artiest). Onze secretaris muziek Floris Vermeulen en subsidiecoördinator Karlijn Profijt zijn bij het gesprek aanwezig.

En subsidiecoördinator Soraya Ruijg zit bij de deelsessie Kun je als podium of festival relevant zijn als je géén urban-acts boekt? Jonge en/of beginnende urban-acts vinden hun weg naar de Nederlandse podia en festivals. Maar gebeurt dit (op) genoeg (plekken)?
Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer