Buma Classical Convention


28 november 2014

De Buma Classical Convention is een conferentie en festival dat plaats vindt in TivoliVredenburg (Utrecht) van vrijdagochtend 28 tot en met zaterdagavond 29 november.


Wat is de Buma Classical Convention?
De Buma Classical Convention is een jaarlijks, tweedaags evenement waarin klassieke muziek centraal staat. Het is een conferentie en festival in een. Buma Classical Convention wil de volledige Nederlandse klassieke muziekindustrie zichtbaar maken, innoveren, inspireren en (inter)nationaal promoten binnen de sector, bij het publiek en bij alle mogelijke stakeholders.

Wat houdt de conferentie in?
Op vrijdag 28 november staat de conferentie overdag in het teken van innovatie met diverse nationale en internationale ‘keynote speakers’. Tussendoor is er ruimte om te netwerken, te discussiëren, informatie te vergaren en workshops bij te wonen. Muziek ontbreekt deze dag niet: door het gebouw heen vinden onder meer pitches, showcases en ‘best practices’ plaats. Op zaterdag kan het publiek van de conferentie naar alle festivalonderdelen en zijn er speciaal voor hen besloten borrel- en netwerkmogelijkheden.

Hoe ziet het festival eruit?
Het festival opent in de avond van 28 november met de Vrijdag van Vredenburg. Daar gaat een nieuw gecomponeerd stuk van de Nederlandse componist Joey Roukens in première, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest. Vrijdag en zaterdag worden met elkaar verbonden door Nachtmusik, met veel optredens en muzikale verrassingen.
Op zaterdag kunnen liefhebbers en professionals vooral luisteren naar het beste en het nieuwste dat Nederland op het gebied van klassieke muziek te bieden heeft. Door heel TivoliVredenburg vinden optredens plaats waarbij de bezoekers kunnen grasduinen door showcases - van de ultieme top tot aanstormend talent. De Buma Classical Convention wordt afgesloten met de Edison Philharmonic Jukebox, een concert van het Radio Filharmonisch Orkest, waarbij het publiek bepaalt wat het orkest speelt.

Kijk voor meer informatie op: bumaclassicalconvention.com
agenda 01 dec '20

No Man's Land 2020

Foto: Ben Nienhuis
Foto: Ben Nienhuis

Op 16 januari 2020 vindt tijdens Eurosonic Noorderslag het debat plaats 'Geld van de Staat: Hoe Investeert de Nederlandse Overheid in Cultuur?'

Het Fonds Podiumkunsten organiseert een reeks dialoogsessies over fair pay voor podiumkunstenfestivals. Wat betekent fair pay voor de eigen praktijk? Hoe gaat u als werk- of opdrachtgever om met fair pay? Welke (andere) keuzes kunt u maken om toe te werken naar fair pay?

Foto: Nathan Reinds
Foto: Nathan Reinds

Om culturele instellingen te informeren over de nieuwe meerjarige subsidieregeling organiseert het ministerie van OCW drie informatiebijeenkomsten.

Het Fonds Podiumkunsten presenteert 5 november 2019 in Tivoli Vredenburg Utrecht de meerjarige subsidieregelingen 2021 - 2024. Het programma is van 11.00uur tot 13.30uur (inclusief lunch).

Foto: Cinekid
Foto: Cinekid
meer