vr. 28 november 2014

Buma Classical Convention


De Buma Classical Convention is een conferentie en festival dat plaats vindt in TivoliVredenburg (Utrecht) van vrijdagochtend 28 tot en met zaterdagavond 29 november.


Wat is de Buma Classical Convention?
De Buma Classical Convention is een jaarlijks, tweedaags evenement waarin klassieke muziek centraal staat. Het is een conferentie en festival in een. Buma Classical Convention wil de volledige Nederlandse klassieke muziekindustrie zichtbaar maken, innoveren, inspireren en (inter)nationaal promoten binnen de sector, bij het publiek en bij alle mogelijke stakeholders.

Wat houdt de conferentie in?
Op vrijdag 28 november staat de conferentie overdag in het teken van innovatie met diverse nationale en internationale ‘keynote speakers’. Tussendoor is er ruimte om te netwerken, te discussiëren, informatie te vergaren en workshops bij te wonen. Muziek ontbreekt deze dag niet: door het gebouw heen vinden onder meer pitches, showcases en ‘best practices’ plaats. Op zaterdag kan het publiek van de conferentie naar alle festivalonderdelen en zijn er speciaal voor hen besloten borrel- en netwerkmogelijkheden.

Hoe ziet het festival eruit?
Het festival opent in de avond van 28 november met de Vrijdag van Vredenburg. Daar gaat een nieuw gecomponeerd stuk van de Nederlandse componist Joey Roukens in première, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest. Vrijdag en zaterdag worden met elkaar verbonden door Nachtmusik, met veel optredens en muzikale verrassingen.
Op zaterdag kunnen liefhebbers en professionals vooral luisteren naar het beste en het nieuwste dat Nederland op het gebied van klassieke muziek te bieden heeft. Door heel TivoliVredenburg vinden optredens plaats waarbij de bezoekers kunnen grasduinen door showcases - van de ultieme top tot aanstormend talent. De Buma Classical Convention wordt afgesloten met de Edison Philharmonic Jukebox, een concert van het Radio Filharmonisch Orkest, waarbij het publiek bepaalt wat het orkest speelt.

Kijk voor meer informatie op: bumaclassicalconvention.com

Elke maand organiseert Schakel025 een subsidiespreekuur. Vaak met een specifieke focus.

Foto: Maurice Hermans
Foto: Maurice Hermans

Muziekcurator worden? ArtEZ biedt een nieuwe cursus op Masterniveau: Curatorial Practices in Music. De cursus is bedoeld voor creatieve componisten, musici en programmeurs in alle genres die, na een aantal jaren in de muziekpraktijk, het potentieel van muziek willen onderzoeken en hun professionele praktijk willen verdiepen vanuit de actuele maatschappelijke context.

Het Fonds Podiumkunsten organiseert drie bijeenkomsten op 20, 21 en 24 juni 2019 van 10.00 tot 14.00uur. Tijdens de bijeenkomsten presenteren wij op hoofdlijnen de koers van het Fonds voor de periode 2021-2024. In het bijzonder zullen wij daarbij stilstaan bij de (voorlopige uitgangspunten van de) meerjarige regeling.

agenda 27 mei '19

SPOT-LIVE 2019

Foto: Anthony Donkers
Foto: Anthony Donkers
Foto: Henk Rougoor
Foto: Henk Rougoor
meer