Nieuwsbrief oktober 2018

16 oktober 2018
Foto: Michiel Landeweerd
Foto: Michiel Landeweerd
Video Fast Forward - Wende Snijders
Met het programma 'Fast Forward: talent in internationale context’ biedt het Fonds Podiumkunsten elf talentvolle makers de gelegenheid om onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert.
Een van de deelnemers aan het Fast Forward traject is Wende Snijders. Samen met Guy Coolen, artistiek leider van muziektheater Transparant, werkte ze aan haar bejubelde voorstelling Mens. Bekijk de video van de samenwerking van Wende Snijders en Guy Coolen op onze website.
Foto: Edwin Weers
Foto: Edwin Weers
e-zine Fonds on tour
Het Fonds Podiumkunsten trok deze zomer door het land om in gesprek te gaan over de podiumkunstensector van nu en van de toekomst. Tijdens Fonds on tour onderzochten we hoe huidige veranderingen in de samenleving de podiumkunsten beïnvloeden. De middag startte met twee denkers die hun visie gaven op een belangrijk maatschappelijk onderwerp. Onder leiding van moderator Ruben Maes gingen we in gesprek over de triomf van de stad, maatschappelijke scheidslijnen, digitalisering en circulaire economie. In ons e-zine de opbrengst van vier keer Fonds on tour.
ltr.155.ispafellowship.webp
Deelnemers Nederlands Fellowship programma ISPA
Er zijn vier deelnemers geselecteerd voor het Nederlandse Fellowship Programma. Het programma is ontwikkeld ter ondersteuning van 3 mid-career professionals die werkzaam zijn in Nederland en 1 die werkzaam is in Turkije, Marokko, Rusland of Egypte. De gloednieuwe Fellows zijn:
Johan Gijsen, Managing Director, Le Guess Who?
Ira Judkovskaja, artistiek directeur, Tryater
Caecilia Thunnissen, artistiek en algemeen directeur, Oorkaan
Elena Tupyseva, regisseur, Theater Ballet Moskou

Het programma geeft de deelnemers onder andere toegang tot het ISPA congres in New York (8-10 januari 2019), waar zij van gedachten kunnen wisselen met managers van grote, internationale podia en festivals en andere professionals in de podiumkunsten.
Het Nederlandse Fellowship Programma wordt georganiseerd door ISPA, International Society for the Performing Arts, en mogelijk gemaakt door Dutch Performing Arts / Het Fonds Podiumkunsten.
Foto: Gemma van der Heyden
Foto: Gemma van der Heyden
Internationaal bezoekersprogramma November Music
November Music en Dutch Performing Arts, het programma van het Fonds Podiumkunsten voor buitenlandse promotie, werken nauw samen aan een internationaal bezoekersprogramma dat plaatsvindt van 8-10 november om (nieuw) Nederlands werk, musici en organisaties te introduceren aan internationale programmeurs. Het programma omvat uitvoeringen van Ragazze Quartet, Silbersee en werken van Kate Moore, Mayke Nas, Jan van de Putte. Meer informatie is te lezen op de website van Dutch Performing Arts
Indiendata 2019
De deadlines voor het aanvragen van subsidie voor 2019 staan op onze website. Er zijn verschillende rondes per regeling. Op onze website staat een overzicht van alle regelingen met de uiterste indiendata.

Er is nog één indiendatum voor dit jaar:
21 november 2018
Productiesubsidie

online versie

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Nieuwsbrieven 23 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Nieuwsbrieven 19 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Nieuwsbrieven 21 april 2023

Nieuwsbrief april 2023