Nieuwsbrief mei 2021

19 mei 2021
ltr.185.deitalianen.webp
Fonds Podiumkunsten brengt maatschappelijke organisaties en podiumkunstenaars samen
Het Fonds Podiumkunsten start met een podiumkunstenvoucher. Met deze voucher kunnen podiumkunstenaars in opdracht van een maatschappelijke organisatie nieuw werk maken of uitvoeren die passen binnen de huidige coronamaatregelen. Hiervoor werkt het Fonds samen met vier maatschappelijke partners: Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, De Zonnebloem, Jantje Beton en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB). De vier partners kunnen samen 100 opdrachten verstrekken aan professionele podiumkunstenaars door vouchers ter waarde van 5000 euro in te zetten voor kleinschalige uitvoeringen. Dit kan bijvoorbeeld een verjaardag zijn, een afscheidsfeest of om iemand in het zonnetje te zetten. Met dit initiatief wil het Fonds zichtbaar maken wat professionele kunstenaars kunnen betekenen voor maatschappelijke organisaties. Tegelijkertijd komen podiumkunstenaars aan het werk in een periode waarin werkgelegenheid onder druk staat.
Meer informatie is vanaf volgende week op onze website te lezen.
ltr.185.ballroom.webp
Popmuziek, theater, dans, zang en spoken word in nieuw tv-programma The Ballroom
Vanaf 26 mei 2021 zendt de NTR onder de titel “The Ballroom” op NPO 2 extra een nieuw televisieprogramma uit. In The Ballroom is er aandacht voor popmuzikanten en makers van kunstvormen als theater, dans, zang, poëzie en spoken word. In dit programma van 2 Meter Sessies, in samenwerking met Fonds Podiumkunsten, ontvangt presentator Jan Douwe Kroeske deze podiumkunstenaars voor een goed gesprek en een livesessie / impressie van hun (theater)voorstelling.
ltr.185.mohersi.webp
'Almere is een heel unieke stad die cultuurmakers veel kansen geeft'
Matchmaker Mo Hersi vertelt vol trots over zijn Almere, een stad van pioniers. Almere barst van creatievelingen met een goed idee, maar zij weten niet altijd dat je subsidie kunt aanvragen. Mo helpt ze hierbij op weg. Dat ziet ook wethouder Froukje de Jonge: 'Wij zeggen altijd: het kan in Almere. Maar dan moet je het wel doen.'
ltr.185.boyedgarprijsuitreiking.webp
Boy Edgar Prijs overgedragen aan Fonds Podiumkunsten
Op initiatief van de Stichting Boy Edgar Prijs is de organisatie, selectie en uitreiking van de Boy Edgar Prijs per 30 april 2021 overgedragen aan het Fonds Podiumkunsten. De prijs is vernoemd naar de Amsterdamse jazztrompettist en bigbandleider Boy Edgar en wordt jaarlijks uitgereikt aan een musicus die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziekscene. De totstandkoming van de overdracht is een unieke publiek- private samenwerking tussen het Fonds Podiumkunsten, Buma Cultuur, Sena Performers en North Sea Jazz.
ltr.185.stam.webp
Dennis Stam vertrekt bij Fonds Podiumkunsten
Per 1 juli neemt het Fonds Podiumkunsten afscheid van adjunct-directeur Dennis Stam. Hij gaat per die datum aan de slag als MT-lid Erfgoed en Kunsten bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daar wordt hij verantwoordelijk voor de portefeuille Podiumkunsten/Beeldende Kunst, Arbeidsmarkt en Ondernemerschap, BIS en jaarverantwoordingen. Stam werkt sinds 2009 bij het Fonds Podiumkunsten, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met het ontwikkelen en uitvoeren van het instrumentarium. Hij zet na 12 jaar zijn expertise en deskundigheid voort bij het ministerie van OCW. We wensen hem veel succes 'aan de overkant'!

online versie

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Nieuwsbrieven 23 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Nieuwsbrieven 19 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Nieuwsbrieven 21 april 2023

Nieuwsbrief april 2023