Het doet ons genoegen u de eindrapportage te presenteren van het onderzoek 'Eruit halen wat erin zit' van Het Reijsbureau, cultureel advies. Het Fonds Podiumkunsten liet onderzoek doen, vanuit het programma Culturele Diversiteit, naar de ontwikkeling van 'toptalent' in eigentijdse cultureel diverse genres, variërend van wereldmuziek en 'urban arts' tot niet-westerse dans en crossovers.

Nieuws 24 maart 2010

Tweejarige projectsubsidies

Zoals al eerder aangekondigd zal het Fonds Podiumkunsten voor de periode 2011-2012 weer tweejarige projectsubsidies verstrekken. Hiermee bouwt het Fonds voort op de positieve ervaringen met de tweejarige subsidies, die in 2009 voor het eerst werden verstrekt (toen voor de periode 2009-2010).

De afgelopen tijd heeft het Fonds Podiumkunsten, in overleg met het Letterenfonds, gewerkt aan een nieuwe subsidieregeling voor auteurs die een tekst willen schrijven voor het theater. Als alles volgens plan verloopt zal deze regeling begin april bekendgemaakt worden. De eerste aanvraagronde zal op 15 mei sluiten. In het najaar volgt een tweede aanvraagronde.

Rosa Ensemble - Anticantate (2009), Foto: Edda Grol
Rosa Ensemble - Anticantate (2009), Foto: Edda Grol

Niek vom Bruch (36) is de nieuwe secretaris theater van Fonds Podiumkunsten. Vom Bruch begint 1 mei en volgt daarmee Rob Ligthert op, die zijn carrière als regisseur voortzet.

ComMotie is weer on air! Op maandag 19 april is het woord aan de jongste generatie theatermakers, choreografen en muzikanten die opgroeide met de globalisering. Hoe grensoverschrijdend werken deze kosmopolieten van geboorte eigenlijk? Voelen ze zich gebonden aan een plek? Of komt de inspiratie uit alle hoeken van de wereld, uit toen en nu? Is eclecticisme het meest natuurlijke â?? en enige â?? antwoord op onze versplinterde wereld, of verbindt het hen juist met soulmates van over de grenzen? En wat doen ze met hun wortels, krijgen die nog water?

Foto: Jeroen Wielaert
Foto: Jeroen Wielaert

Fonds Podiumkunsten heeft het afgelopen jaar haar projectenregelingen laten evalueren door DSP-groep. Het resultaat is het rapport Sporen langs nieuwe wissels - evaluatie en advies regelingen Fonds Podiumkunsten.

Foto: Amber Wallace
Foto: Amber Wallace
Nieuws 27 januari 2010

Welkom op onze nieuwe website!

Foto: Ula Kapala
Foto: Ula Kapala
Nieuws 08 december 2009

Culturele diversiteitsrapport

Onderzoeker Anna Elffers verrichte in 2000 een onderzoek naar initiatieven van Nederlandse en Amerikaanse podiumkunstinstellingen op het gebied van culturele diversiteit. Het Fonds Podiumkunsten investeert graag in de toekomst van podiumkunsten, met daarbij speciale aandacht voor internationalisering, culturele diversiteit en het ondernemerschap.

Nieuws 01 december 2009

Jaarverslag 2008