ComMotie debat 19 april Stadschouwburg Amsterdam

04 maart 2010
ComMotie is weer on air! Op maandag 19 april is het woord aan de jongste generatie theatermakers, choreografen en muzikanten die opgroeide met de globalisering. Hoe grensoverschrijdend werken deze kosmopolieten van geboorte eigenlijk? Voelen ze zich gebonden aan een plek? Of komt de inspiratie uit alle hoeken van de wereld, uit toen en nu? Is eclecticisme het meest natuurlijke â?? en enige â?? antwoord op onze versplinterde wereld, of verbindt het hen juist met soulmates van over de grenzen? En wat doen ze met hun wortels, krijgen die nog water?
Genoeg vragen voor een bruisende middag vol voorbeelden, discussie en uitwisseling met het oog op de podiumkunsten van morgen. Icon en multiple talent Benji Reid (o.a. Breaking Cycles, Manchester) opent deze ComMotie Next: met een onvervalst statement. Dan volgen twee korte voorstellingen die grensvervagend genoeg zijn om met de makers eens flink van gedachten te wisselen. Dat gebeurt met Wilfred Takken (NRC) en Lorianne van Gelder (Parool), maar kan zeker niet zonder jouw inbreng. En ergens op die middag neemt Perquisite ons mee op een live- sampletour. Gespreksleider is wederom: Farid Tabarki (Coolpolitics).

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van ComMotie zijn Fonds Podiumkunsten, Theater Instituut Nederland en Muziek Centrum Nederland.

ComMotie
Maandag 19 april van 16.00 tot 18.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur) in de Stadsschouwburg Amsterdam. Toegang gratis. Aanmelden via debat@commotie.nu

Naar de website van ComMotie >
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen