Op 12 december vond de Nederlandse presentatie plaats van het het laatste boek van Prof. Dr. Dragan Klaic: Resetting the Stage: Public Theatre Between the Market and Democracy. Lees hier de statements van de panelleden nog eens na.

Jeroen Willems in Orfeo (Foto: Jochem Jurgens)
Jeroen Willems in Orfeo (Foto: Jochem Jurgens)

De operafilm Donna Giovanna is 25 december te zien bij NTR PODIUM om 13.30 uur op Nederland 2.

Foto: Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Gezelschap: mugmetdegoudentand
Foto: Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Gezelschap: mugmetdegoudentand
Nieuws 28 november 2012

Veiling theater- en dansfoto's

Twee jaar geleden was de subsidie 'reiskosten buitenlandse voorstellingen of concerten' de eerste subsidie die digitaal aan te vragen was via Mijn Fonds. Ondertussen kunnen alle subsidies digitaal aangevraagd worden. De papieren aanvraagformulieren worden niet of nauwelijks nog gebruikt en die schaffen we dan ook af per 1 januari 2013. Ook het printdeel van de digitale subsidieaanvraag is dan niet meer nodig.

Conny Jansen Danst (foto: Leo van Vel)
Conny Jansen Danst (foto: Leo van Vel)
Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij
Nieuws 14 november 2012

Calefax componistenwedstrijd 2012

Ook dit jaar organiseert Calefax weer een wedstrijd voor componisten. Wie schrijft het beste stuk voor rietkwintet?

Voorlopig de laatste Jazz Bizz Nizz, dé talkshow en meeting voor jazzprofessionals die sinds 2010 wordt georganiseerd door Muziek Centrum Nederland, vindt op 20 november plaats in Huis aan de Werf in Utrecht. Met een flinke bezuinigingsronde achter de rug en een hoop veranderingen voor de boeg in 2013, zal Jazz Bizz Nizz geheel in het teken staan van ‘de crisis als keerpunt’.

Het Fonds Podiumkunsten heeft de Kroepoekfabriek in Vlaardingen, Baroeg in Rotterdam en Gebouw-T in Bergen op Zoom aangewezen als Kernpodia binnen de subsidie Programmering Podia Popmuziek.

Op 12 december aanstaande vindt de presentatie en forumdiscussie plaats rond het laatste boek van cultuuranalist en theaterwetenschapper Dragan Klaic (Sarajevo, 1950 - Amsterdam, 2011); Resetting the Stage: Public Theatre Between the market and Democracy. Onder leiding van presentator Lex Bohlmeijer discussiëren gasten uit het Nederlandse en Europese theater over de nieuwe rol van publiek theater. De bijeenkomst vindt plaats in Felix Meritis, waar Klaic als permanent fellow aan verbonden was.

Van 11 tot 15 januari 2013 vindt het jaarlijkse Arts Presenters Conference in New York plaats. Bureau Promotie Podiumkunsten (BPP) is aanwezig en via hen kunt u toegangskaarten met aanzienlijke korting krijgen.

nws.295.listening_to_third_grandmothers_stories_1.webp
Nieuws 30 oktober 2012

Listening to Third Grandmother

Nieuws 23 oktober 2012

Rapport Cultuur in Beeld 2012

Om de betekenis van de cultuursector te begrijpen, heb je niet alleen inspirerende verhalen nodig, maar ook facts en figures. Hoe groot is de cultuursector? Welke bedragen gaan er in om? Welke trends zie je op grond van de cijfers? De publicatie 'Cultuur in Beeld 2012' laat cijfers zien van de instellingen uit de basisinfrastructuur, van de fondsen en van de vier grote steden. Ook is er aandacht voor de niet-gesubsidieerde sector. ‘Cultuur in Beeld 2012’ biedt u een brede blik op de cultuursector. Brancheverenigingen, fondsen, grote steden en het Rijk hebben voor deze publicatie hun gegevens samengebracht. Die samenwerking is belangrijk om een goed beeld van trends en ontwikkelingen te krijgen.

Nieuws 23 oktober 2012

Nieuwe subsidies in 2013

De subsidieregelingen van het Fonds Podiumkunsten zullen per 1 januari 2013 afgestemd worden op de veranderende situatie in de podiumkunsten. Deze aanpassingen dragen er enerzijds toe bij dat de bezuinigingen het bestel niet op slot zetten voor experiment, innovatie en de cultuurdragers van de toekomst en anderzijds dat de vraag naar kwaliteitsaanbod vanuit de podia effectiever kan worden bevorderd.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) toert tussen mei en september 2013 langs een tiental grote (jazz)festivals en podia in Nederland. De dirigent en artistiek leider van deze derde editie is trompettist, componist en producer Eric Vloeimans. Toptalenten tot 22 jaar kunnen zich aanmelden voor deze unieke kans op een gecombineerd big band coaching traject met de daaraan gekoppelde tournee.

Theater Instituut Nederland (TIN) en VSCD organiseren in samenwerking met Theater Frascati het eerste showcase programma Theater, onder de titel Moving Meetings Theatre. De voorbereidingen zijn nog in volle gang maar het belooft een programma te worden vol showcases van de beste Nederlandse theatergroepen.