Oproep voor competitie Music Theatre NOW

17 april 2012
nws.248.musictheatrenow.webp

Het Internationaal Theater Instituut (ITI) organiseert in samenwerking met het Duitse Theater Instituut de tweede editie van Music Theatre NOW, een competitie om wereldwijd uitwisseling te bevorderen tussen makers van nieuwe opera en nieuw muziektheater.
Makers van opera en muziektheater uit de hele wereld (zowel internationaal bekend als nieuwkomers) worden uitgenodigd om een dvd van hun voorstelling in te sturen, mits de voorstelling na 1 januari 2008 gemaakt is. Uit de inzendingen worden 18 winnaars geselecteerd. Zij worden uitgenodigd voor een uitwisseling tijdens de Zweedse Biënnale, een internationaal podiumkunstenfestival dat in Jönköping wordt gehouden van 22 tot 26 mei 2013. Daar kunnen de 18 makers hun werk presenteren in de vorm van lezingen. Ook maken zij kans om uitgenodigd te worden door partnerorganisaties zoals het Shanghai Dramatic Arts Centre in Shanghai, China.

De deadline voor indienen is 25 july 2012.
De jury bestaat uit Brett Bailey (Zuid Afrika) Beth Morrison (USA) Martin Bauer (Argentinië) Roland Quitt (Duitsland) en Danny Yung (Hong Kong).

De eerste editie van Music Theatre NOW werd in 2008 gehouden. Toen waren er 200 inzendingen uit 30 verschillende landen. De winnaars van de eerste editie staan in de pdf hieronder.

Kijk voor meer informatie op mtnow.iti-germany.de
Op deze website kunt u zich ook opgeven voor de competitie.
Vragen kunt u mailen naar mtnow@iti-germany.de
Foto: ©Doriene Marselje
Foto: ©Doriene Marselje
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
Beeld: ©RG-vc via Getty Images
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
2P-project Anywhere The Wind Blows | Foto: © Peter Lodder
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz