Nieuwsbrief juni 2020

12 juni 2020
ltr.175.mezz.webp
Tegemoetkoming podia, meerjarige instellingen en nieuwe makers
In mei maakte het kabinet bekend hoe het steunpakket van 300 miljoen euro voor de culturele sector wordt verdeeld. Het Fonds Podiumkunsten heeft zelf aanvullend 3,25 miljoen euro gereserveerd om (pop)podia, met een regionale functie en een landelijk belang, te compenseren met steun voor het opstarten van de programmering in september.
Toekenningen nieuwe regeling Balkonscènes
Op 18 mei is het loket voor de regeling Balkonscènes geopend. Op 3 juni maakte het Fonds de eerste toekenningen van de regeling bekend. Tot nu toe zijn er in totaal 145 projecten gehonoreerd.
De tijdelijke regeling is vooral gericht op individuele podiumkunstenaars zoals regisseurs, acteurs, choreografen, dansers, musici maar ook muziek- en theaterauteurs. Met Balkonscènes ondersteunt het Fonds initiatieven die kleinschalige live-ervaringen binnen de huidige beperkingen toch mogelijk maken.
ltr.175.luciehorsch.webp
Lucie Horsch onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs
Blokfluitist Lucie Horsch (20) heeft de Nederlandse Muziekprijs ontvangen uit handen van Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijs werd uitgereikt tijdens een concert van het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam in het kader van het Holland Festival.
De uitreiking is te zien in een videoregistratie via de website van het Holland Festival. Daarnaast is er een audioregistratie te beluisteren via Radio 4. De registratie is voor bepaalde tijd beschikbaar.
ltr.175.mmcollagejuni2020.webp
Online subsidiespreekuren met matchmakers cultuur
Cultuurmakers die op zoek zijn naar financiering voor hun creatieve project worden door de matchmakers cultuur van hun stad bijgepraat over de mogelijkheden. Dit kan in een van de online spreekuren in juni en juli. De matchmakers geven informatie over passende cultuurfondsen en verschillende soorten subsidie. Op onze website meer informatie over de tijden en registratie voor het online spreekuur.
ltr.175.shortlisttoneelschrijfprijs.webp
Dit zijn de genomineerden voor de Toneelschrijfprijs 2020
Anna Carlier, Vincent van der Valk & Casper Vandeputte, Bastiaan Vandendriessche en Jibbe Willems zijn genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2020. Deze onderscheiding bekroont de beste Nederlandstalige theatertekst van het afgelopen jaar. De prijs wordt dit najaar voor de 33ste keer uitgereikt.

online versie

Beeld: © RG-vc via Getty Images
Beeld: © RG-vc via Getty Images
Nieuwsbrieven 19 juli 2024

Nieuwsbrief juli 2024

Beeld: © Getty Images
Beeld: © Getty Images
Nieuwsbrieven 21 juni 2024

Nieuwsbrief juni 2024

Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Nieuwsbrieven 17 mei 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Nieuwsbrieven 19 april 2024

Nieuwsbrief april 2024

Foto: © Dabldy via Getty Images
Foto: © Dabldy via Getty Images
Nieuwsbrieven 15 maart 2024

Nieuwsbrief maart 2024

ltr.221.beleidsplan_20252028__ruimte_voor_beweging.webp
Nieuwsbrieven 16 februari 2024

Nieuwsbrief februari 2024